lördag, juli 28, 2007

WTCC i Anderstorp

Den här sista helgen i juli har den stora internationella biltävlingsverksamheten rullat in i Anderstorp igen. Inte sedan Formel 1 tävlingarna här på 70talet har det arrangerats VMdeltävlingar för bilar på svensk mark. Och med upprustningen av Scandinavian Raceway de senaste åren är det väl ganska logiskt att man får hög internationell status igen. Läste att föraren Richard Rydell hade uttalat sig om att Anderstorp är topp-tio-arrangör i världen.

Och ändå är det märkligt tyst i media om att ett sådant här jättearrangemang hålls ute på den gamla mossen i Anderstorp, småland. Konstigt, det kan väl inte bero på att det hålls just här ute "på vischan"? Hade det varit i, säg Stockholm, hade det säkert inte skrivits mer eller? Hittills har det mest varit diskusion om annonsen till de så kallade grid-girlsen, tjejerna som står med nummerskyltar och paraplyn vid bilarna innan start.

Tävlingarna då? De har ju inte startat än, men fredagens träningar "vanns" av Richard Rydell framför Fredrik Ekblom. Dubbelt svenskt - kan bli roliga tävlingar på söndag. Så kom gärna till Anderstorp och se tävlingarna på plats!

Inga kommentarer: