söndag, juli 29, 2007

Dagens musikvideo

Söndag och trots att man är tillbaka i Anderstorp så är vädret det samma. Stundtals blå himmel och uppehåll och så rätt som det är så vräker regnet ner. Och mer på detta temat i dagens musiktips.

Som är en favorit - Depeche Mode med "The sun & the rainfall". Låten är från deras kanske sämsta LP "A broken frame". Sämsta så till vida att det är Martin Gores första som låtskrivare och låtarna spretar åt alla möjliga håll. Låtar som han hade skrivit som 15 åring (typ) och låtar som skrevs 1982 till nya LPn. Låtar som "A photograph of you" och "Meaning of love" är kanske poppigare än något från debuten "Speak & Spell" medans "Leave in silence" och dagens tips "The sun & the rainfall" visar vägen mot hur Depeche skulle utvecklas.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för tipset. Den här hade gått mig helt förbi. Den var ju kanon precis som tex Sister of night och shake the desease om man som jag gillar de lite mörkare låtarna.
Har du förresten sett att VNV spelar i Göteborg i Oktober. Sugen? APB spelar också fast med A-ha i Fredrikstad nu i Augusti.

Stefan

Pelle Albertsson sa...

VNVär man väl alltid sugen på. Var ju ett tag sedan nu så det kanske är läge? Få kolla kalendern. Hur är läget annars Stefan?

Anonym sa...

VNV ar ju aldrig fel! :) det ar ju fan att man befinner sig sa langt borta.

Anonym sa...

Jodå det knallar på som man brukar säga. Jobbar till tisdag, sedan 3 veckor semester, så nu är det dags att vädret vänder lagom till semestern. Samuel o Ella växer så det knakar men de är ju fortsatt små så det blir väl inga längre resor...Annars allt lugnt...Får ta o boka in VNV ska se om Haase o brorsan är sugna också...

Vi hörs!

Stefan

Pelle Albertsson sa...

Det enda är väl att 25 oktober är en torsdag. Men det är nog inga problem för min del att ta semester på fredagen.

Anonym sa...

Halloj Pelle!!!
Vill bara komentera din kommentar med att säga att jag pratade om kaffe och inte något surt gammalt diskvatten sedan långt in i förra veckan, det finns bara ett RIKTIGT kaffe och det är Zoegas, jag får nog ta och bjuda ner dig en gång hit så du får lära dig lite både om kaffe och musik....;)
Annars är det ganska lugnt, själv då? Är det fullt upp med handbollen nu?
Ha det gott

//Stefan