onsdag, juli 18, 2007

Dallas på TV

Har råkat halka in på TV4 Guld vid ett par tillfällen. De kör repriser på en massa gamla TVserier. De seneste dagarna har jag sett Dallas. Halkade in i avsnittet "Who shoot JR" där seriens bad guy och en av huvudrollerna JR Ewing lyckas göra sig ovän med i stort sett alla och sedan i sista sekunderna av avsnittet blir skjuten. En riktig cliffhanger över säsongsuppehållet när serien sändes i orginal.
Dallas var väl ursprunngssåpan. I alla fall i Sverige. Kan kanske funnits någon annan men knappast som slog lika stort (jag är inte helt säker - var ju inte så gammal runt 1980 när den debuterade i rutan). Det kom ett par utmanare i Dynastin (också oljemiljonärer) och Falcon Crest (vinodlare) men de blev inte lika stora. Första efterföljande svenska såporna var Lösa Förbindelser och Varuhuset.

1 kommentar:

Michael sa...

Jag kommer ihåg att jag såg mer på Falcon Crest än Dallas. Plågan måste ju ändå varit Kvinno fängelset. Bätte sömn medel än det måste vara svårt att hitta. Jag kommer ihåg när man kom hem från Harrys eller något liknande och slog på tvn, mitt i natten så gick den serien.