torsdag, juli 03, 2008

Synthklassiker Kiethevez

Har tänkt plocka fram lite synthklassiker - låtar som jag har lyssnat på en hel del under årens lopp. Många av dem har gått heta i bilstereor till och från våra "utflykter" runt om på klubbar och festivaler. Och självklart på förfester och dansgolven...

Första låten ut en svensk grupp som höll igång under 90talet. Gruppen heter KieTheVez och jag tror de är från Göteborg. 1994 kom debuten Three Empty Words som videon Anything Higher kommer ifrån. Sedan dröjde det till 97 innan uppföljaren Opium kom. Singlarna Can´t See This, One Roman Choir och Erina släpptes. Och sedan har det varit tyst. De har turnerat på lite skumma ställen som sydamerika. Men nu i år ska en ny CD som heter Non-Binary släppas. Har bara hört lite på deras My-space sida och de låter lite mer "vanlig pop", men med samma tempo och stämningar som de "gamla" låtarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

sjoHar lyssnat en hel del pa deras Non-binary CD. Skrev om den pa min blogg forra veckan. Lite mer pop men precis som du skrev, harmonierna och melodierna later fortfarande Kiethevez. Jag gillar skivan skarpt!

Skivan sitter i bilen sedan en dryg vecka tillbaka och den vaxer for varje lyssning.