fredag, september 14, 2007

TV- och kändismobbing

Jag vet inte om det är någon nyhet direkt, men jag tycker att det är hårt klimat och mobbing överallt nu för tiden. Senaste exemplen i Sverige måste väl vara Idol där juryn med Kishti Tomita i spetsen är otrevliga i överkant och skriker och försöker överträffa varandra i taskiga omdömmen. Jag förstår det inte. Visst, en del av de sökande är riktigt tondöva och har inte där att göra. Man undrar om de har så taskig självkännedom och inte har andra som kan säga till dem att låta bli. Men juryn är ju där på arbete för att hitta artister. Och killarna i alla fall (Swartling och Breitholtz) jobbar väl som jag förstår på skivbolaget där artisterna ska signas. Varför inte visa lite proffisionalism?

Och alla dokusåporna som i åratal pumpat ut sina skeva och knäppa ideal. När börjar "vanligt folk" tro att det är ok att bete sig så här mot medmänniskorna?

Och att kändisar ska få stå ut med vad som helst bara för att de är kända har jag också svart att förstå. Nu senast har ju Britney Spears grillats hårt efter sitt "fiasko" på någon MTVgala. Inte för att jag är något större Britney-fan, men flera av omdömmerna från kritikerna skulle jag istället kalla för sundhetstecken. Hon var "otränad", "blek" och "oförberedd". Att inte vara pinnsmal som de flesta kändisar och artister tar jag som ett sundhetstecken. Och från en annan blekis säger jag - so what!?! Och att skämta om hennes barn och kalla dem för ”lika söta som hennes hårlösa underliv” är inte komedi - utan förtal och mobbing. Skämmes ta mig fan!

Inga kommentarer: