lördag, september 08, 2007

Handbollshelg

Vi åkte till Jönköping innan lunch i fredags. Försäsongen avslutades med turnering. Hobby Caravan Cup som den är döpt till bjöd på många bra lag. Vad sägs om Sävehof (flera SMguld, serietvåa och semifinalslag förra säsongen), Skövde (smfinalist förra säsongen), O/V Helsingborg (nya i elitserien), Malmö (nya i elitserien), Hallby (allsvenska och kvalade till elitserie förra säsongen. Med landslagsstjärnan Johan Pettersson) och så då lilla vi i ASK. Första matchen var mot Helsingborg. Spelade ganska bra men fick stryk med 30-36 mål. Sedan väntade Skövde. Här kände vi riktiga skillnaden. Inte bara handbollskunnande. Lite för stor respekt stundtals. 13-22 i halvtid blev 27-43. Inte många i laget borde vara nöjda och belåtna med sina insatser. Allvarligt talat kändes det lite som om Skövde "pissade på oss" som någon halvkänd hockeyspelare uttryckte det.
Desstu roligare var det då idag. Placeringsmatch om plats 5 och 6 mot Hallby. Vi snackade innan matchen om viktiga genrepet inför serien och att prestera och få ur oss spelet vi har mot en seriekonkurrerent. Och det lyckades vi med. Kanoninledning och alla inklusive vi på bänken visade vilja och glädje. 17-11 i halvtid blev 35-21. Alltid skönt att lämna idrottshuset som vinnare!!!

Ikväll blir det lugnt och slappande. Jag har ju inte trean så någon fotbollslandskamp blir det nog inte. Just nu är det kvarteret Skatan Live på ettan istället.

1 kommentar:

Anonym sa...

då vet vi vad du har hittat på i helgen vi pratade precis om det. Henke hoppas på att du är med på fotbollen imorgon.
Må så gott / Lillasyster