lördag, februari 03, 2007

Melodifestivalen här igen

Så har det då gått ett år sedan sist och det har blivit dags igen: melodifestivalen är här igen.

Som vanligt blev det massa tjafs förra året när Lordi gick och vann internationella finalen. "Det är ingen äkta schlager" och "det här blir döden för schlagerfestivalen". Förstår inte varför sverige ska vara så förbannat insnöade på det här ordet schlager. Schlagern är död - fatta att programet heter MELODIfestivalen. Schlager var väl ett ord för en massa decennier sedan som snarast skulle kunna översättas till hits i dagens svengelska.

Nåja, efter denna utsvävning, - dagens deltävling i Jönköping. Efter att ha hört låtarna kan jag konstatera att det inte finns några dunderhits. Inga direkt "gammelschlagerdängor" ala Carola heller. Närmst den titlen kommer väl Anna ABCBook. Hon och Tommy Nilsson får flest förhandstips. Tommys låt tycker jag var en tråkig ballad, men vem vet den kanske växer. Min favorit var Andreas "Alcazar" Lundstedt. Närmsta dansrökare ikväll i någon obestämdbar 70- till 80talskostym. Men den lär nog inte vinna.

Skönt att ha något att debatera och gilla/hata den närmsta månaden! Ser redan fram emot nästa vecka och gamla favoriterna Lustans lakejer!!!

Inga kommentarer: