måndag, juni 16, 2008

Mobile Homes Nya

Idag har det blivit dags att tipsa om en ny musikvideo. Svenska gruppen The Mobile Homes har nämligen släppt ifrån sig något nytt. Har för mig att de bildades 1984 och debuterade med singlen "Don´t give it up" två år senare. Från början var det synthpop som var inspirationen. De första singlarna producerades av Christer Sandelin och Tommy Ekman. Efter de första singlarna blev det deppigare tongångar. Christian Falk (bland annat basist i Imperiet) producerade andra CDn. Demonproducenten Denniz Pop gjorde även någon remix. På den tredje tog Nitzer Ebbs trummis Julian Beeston över producentpinnen. Sedan stod gruppen och trampade vatten under flera år då de började samarbeta med Karl Bartos, känd från Kraftwerk. Det kom en singel som lät elektroniskt men när sedan albumet väl hittade ut hade de gått och gjort något som lät som gitarrbaserad brittpop. Någonstans här tappade jag intresset för dem. Det kom ytterligare en CD som inte heller det lyckades tilltala mig. Under sidoprojektet Sapporo 72, som producerades av Kents Sami Sirviö, blev det återigen mer elektronisk pop. Och nu har de en ny låt på gång - "Close". Återigen producerad av Sami Sirviö. Och resultatet - riktigt bra!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lyssnade nastan sonder den, nar de hade den uppe pa sin Myspace sida, for nagon manad sedan. Det ar sa har de ska lata!

Anonym sa...

Ledsen att säga det men det här låter skit. Inte i närheten av höjdaralbumet Nothing But Something, och de höjderna kommer de nog (tyvärr) aldrig nå igen.

Fortfarande brittinfluerat, även om gitarrpopen är ersatt med glammiga synthpop toner i stil med Bobby eller Universal Poplab.

Jag saknar mörka, deppiga, skitiga Mobile Homes från Nothing But Something och Test osv.

Varför sjunger Hasse inte som förr i tiden, varför försöker han låta som en glampop sångare??

Anonym sa...

Mmmm.... verkligen sådär tyvärr. "Nothing But Something" är ju för övrigt kanske ett av världens bästa album.

Anonym sa...

Tänkte bara tipsa om att Mobile Homes spelar på vår klubb - Club UltraFoxx - nästa lördag 15 november i Stockholm! Då blir det releasefest för singel nr 2 på albumet!

Sugar Bar, Kammakarg. 9, 20-01.00, 80 SEK. Info: www.myspace.com/clubultrafoxx

Och nya albumet låter för övrigt fantastiskt bra!:-) Hälsningar Tina, aka DJ Cybergirl.