onsdag, juni 25, 2008

Dagens musiktips

Det finns flera duos som jag gillar eller har gillat. Flera av dem kommer faktiskt från England. Eurythmics, Soft Cell, Erasure, högaktuella Yazoo och kanske inte minst Pet Shop Boys. PSB har ju fått en "Abba-Teens" grupp "på halsen". Svenska West End Girls som består av tjejerna Isabelle och Emmeli Erkendal. De har redan avverkat en CD med covers på Pet Shop Boys-låtar. Och nu är uppföljan "Shoplifting" på gång. Första singeln från den är gamla favoriten "What have I done to deserve this". I PSBs version var det en duett med Dusty Springfield. Och i WEGs cover är det Magnus Carlsson från Weeping Willows som står för sparringen. Tycker kanske att hans sånginsats är klasser bättre än Isabelles, men låten är helt ok och följer orginalet ganska väl.



Spontant tycker jag att låten är från Pet Shop Boys höjdpunkt, men börjar man fundera så är ju såväl debuten Please som Introspective, Behaivour och Very riktigt jäkla bra så jag får nog ta tillbaka den tanken. Svårt att hitta någon absolut favorit över någon annan där. Men rent populäritets- och försäljningsmässigt stod de antagligen på toppen just runt 87. Från It´s a sin, just W.H.I.D.T.D.T, Rent, Always on my mind och Heart toppade väl samtliga såväl försäljningslistorna som Tracks.

Här också orginaletversionen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Schysst musiksmak Pelle. Pet Shop Boys och Erasure är helgjutna band. Även idag! Ang Eurytmics är Dave Stewart nu aktuell med sin The Dave Stewart Songbook innehållande bl a en del Eurythmicsklassiker i nya kläder.

http://www.davestewart.com/songbook/