måndag, juni 16, 2008

FotbollsEMfortsätter

Det är mycket fotboll på TVn nu. I lördags spelade ju Sverige mot Spanien. Ett Spanien som var favoriter till att ta hem gruppen. Och mycket riktigt tar de hand om initiativet i början av matchen. Sverige är inte alls med och spanjorerna kan göra 1-0 på en hörna som inte vi har riktig koll på. Men sedan hittar Sverige positionerna bättre och gör det til en jämn andra halva av halvleken. Och återigen visar Zlatan att han är en världsspelare. På ettcross-inlägg från Fredrik Stoor vänder han bort sin back och bredsidar in 1-1. Detta står sig hela de ordinarie 90 minuterna tills det är en minut kvar av tilläggstiden. Då kontrar spanjorerna in ett sketet mål till och vinner! Men totalt sett var det väl rättvist - de var bättre. Nu gäller det att inte förlora mot Ryssland på onsdag så är kvartsfinalsplatsen räddad. Väl där kan det nog bli riktigt tufft för då väntar Holland som har varit riktigt bra hittills.

Igår gjorde Turkiet en riktig kämparinsats och vände 0-2 till 3-2 på 20 minuter.