måndag, oktober 30, 2006

Måndagens musiktips

Gårdagens musiktips blev ju Freestyle. Under den senare tiden då gruppen hette Style låg de på skivbolaget Alpha. Dagens grupp är ännu ett av banden från Alpha. Jag har skrivit om dem tidigare i Augusti http://synthfan.blogspot.com/2006/08/shanghai.html. Gruppen är naturligtvis Shanghai. Italodisco, eurodisco eller kort och gott pop med elektroniska influenser.
Bandet släppte en knippe hitsinglar, framför allt de från debutalbumet slog ordentligt på listorna. Africa, Ballerina, Bang Bang och Rosalina hette singlarna. De båda första på engelska och producerade av Peo Thyrén och Kjell Lövbom och de två senare på svenska och producerade av Christer Sandelin och Tommy Ekman.

Videon, Ballerina, hittade jag på Youtube och är den ända de gjorde och släpptes visst aldrig officiellt. Vilka härliga 80talsfrisyrer och vilket mode. Titta bara på keyboardisten Rexs rosa korta kavaj/jacka. Och på tal om 80tal - titta bara på instrumenten: vita synthtrummor, den där keyboarden med gitarrfattning(kallades visst för keytar), designen på gitarren. Vilken estestik - varför ser inte instrumenteringen hos dagens band ut så här?


Inga kommentarer: