söndag, september 03, 2006

Depeche Mode Uppdatering

Det kan numera inte vara någon nyhet för någon som besöker min blogg att jag gillar Depeche Mode. Senast jag skrev nått om bandet var det en del släpp som hängde i luften, men som inte var datumsatta. Nu har det kommit datum så hösten är räddad...

Först ut är LiveDVDn från den nyss avslutade världsturnen. "Touring the angel - live in Madrid" släpps 25 september. Som vanligt när det gäller DM finns den i ett par olika upplagor att välja på. För min del blir det nog dubbelDVDn med en bonus CD. På CD finns 8 livelåtar. Samtliga från den senaste CD "Playing the angel". DVD nummer 2 innehåller en 20minuters dokumentär av Anton Corbijn plus lite andra bonusar.

2 oktober är det dags för nästa 3 remastrade klassiker att släppas. Den här gången är det "A broken frame" (82), "Some great rewards" (84) och "Songs of faith and devotion" (93). Ser särskilt fram emot 5.1mixningen av de två första. ABF kommer att innehålla 6 livelåtar från Hammersmith Odeon som bonus - i 5.1 ljud. SGR har även den livelåtar i 5.1ljud. Dokumentärerna på varje skiva heter "The beginning of their so-called dark phase", "You can get away with anything if you give it a good tune" och "We were going to live together, record together and it was going to be wonderful". Det sista citatet vet ju alla vi fans att det ligger lite ironi i. Stämningen var absolut inte på topp under denna inspelning och det fanns tecken på de kommande problemen som nästan tog död på gruppen. Ska bli spännande att se.

Och som avslutning på hösten kommer 13 november en ny samling: The best of volume 1. En skiva som jag är starkt skeptisk till. För det första: samlingarna The singles 81-85 och The singles 86-98 har redan täckt upp hela perioden till och med 98. Ändå kommer 14 av 18 låtar från denna period. Med tanke på titlen: Best of, skulle det kunna bli tal om låtar som inte är släppta på singlar men så är inte fallet. Och för det tredje: inga låtar alls från "Black celebration" som är en av de bästa skivorna med bandet. Men med tanke på titlen Best of volume 1 så lär det ju komma en volume 2 också - så de är säkert med där. Faktum är att det i nuläget blir 30 singlar kvar så det finns nog chansen att det blir både en volume 2 och volume 3. Nä, det känns som om EMI försöker mjölka ur Depeche Mode-kossan nu när de har köpt upp Mute Records. Återstår att höra om den ända nya låten "Matyr" är bra. Ska enligt förhandsrapporterna vara en uptempolåt. Kan man hoppas på en hit i gammal god Depeche-anda med elektroniskt (synth)arrangemang?

Depeche Mode: The Best Of, Volume 1 - standard web banner

Inga kommentarer: