söndag, juni 03, 2007

Sverige vann mot Danmark

Igårkväll var det fotbollslandskamp mellan Danmark och Sverige. Hade tänkt sitta hemma och se den, men hamnade istället i Törås och grillade. TVn stod på i bakgrunden och vi såg Sverige ta ledningen efter 7 minuter. Ytterligare två mål trillade in för Sverige i första halvlek. Såväl Fredrik som Henrik var övertygade om att matchen var avklarad medan jag mest på skämt sa att "Nja, det är ju Sverige och fotboll vi pratar om. Nu kommer Sverige att backa hem" Andra halvleken börjar och danskarna är piggare och mer framåt. 1-3 som till slut blir 3-3 och danskarna har bud på 4-3 flera gånger. Så kommer då avgörandet. Sverige är uppe i anfall när Markus Rosenberg faller ihop i straffområdet. Reprisen visar att han får ett knytnävsslag i magen. Linjedomaren har sett det och domaren visar ut dansken och dömer straff för Sverige. Då rusar en dansk supporter in och svingar mot domarn som tar av lagen från planen. Efter någon minuts kaos kommer information om att Sverige tilldömts vinsten med 0-3. Även om detta inte är tekniskt klart ska visst UEFA bestämma detta senare.

Jag vet inte hur reglerna är i fotboll, men någon sa att om domarn atackeras ska han tömma planen och då är det väl inget att säga om. Annars tyckte jag att Fredrik Ljungberg skulle fått slå straffen i den 89 minuten och sedan hade ju tiden varit slut och "vi" hade vunnit med 3-4. Men är reglerna så så är dem.

Sedan kan man väl fråga sig hur säkerheten är när den fösta supportern kommer in. Men sedan när skandalen är ett faktum kommer den ene efter den andre in och springer på plan. Borde man inte ha kunnat "stänga till" åtkomsten till planen helt efter den första fylleidioten? Tragiskt!

Vad hindrar liknande saker att hända i fortsättningen? Om man vill vara konspiratoriskt lagd hade man ju kunnat fantisera att motståndare klär på sig motståndarens tröja och gör någon idiotgrej. Vem får skulden då - hemmalag, bortalag eller arrangören? Har tänkt på detta på allsvenska matcher också då klackarna skämmer ut sig.