torsdag, mars 20, 2008

Hockeyskandal

Satt och tittade på slutspelshockey nu ikväll. "Mitt" Färjestad spelade borta mot Frölunda. Rent hockeymässigt var det en bra hockeymatch. Färjestad ledde med 2-4 när man tappade spelet med en man mindre och på några minuter vände Frölunda till 5-4. Men skandalen var rent organisatoriskt. Först slänger publiken in burkar och glasflaskor på isen. För andra gången i tre möjliga matcher bryter domarna matchen och får rensa isen. Frågan är hur man kan släppa in publik med spritflaskor. Sedan funkar inte matchklockan. När det återstår 5 sekunder är det tekning i Frölundas zoon. Det går 3 sekunder och en slutsignal går samtidigt som FBK gör mål. Domarna pratar med sekreteriatet och klockan går tillbaka till 19:57. Jag kan inte hockeyreglerna, men proffsen i och runt pressläktaren säger att det skulle vara mål. Men detta dömmer inte domarna. Under de minuterna tomultet pågår ljuder säkert 5 slutsignaler till. Matchen kommer till sist igång men klockan står kvar på tiden 19:57...

Hur fan kan Frölunda som ska vara ett av Sveriges 8 bästa lag ha ett så dåligt fungerande arrangemang?!? Omsätter man 150 miljoner borde man väl kunna se till att ha visitering av publik i kvartsfinaler och ha en klocka som fungerar som den ska? Och varför vågar inte domare, domarbaser och supervisor eller vad de kallas dömma enligt reglerna till förmån för bortalag?