söndag, november 19, 2006

Så lite tid och så många uppgifter

Är det svårare att leva som singel än som par, sambo eller gifta?

Nu har jag ju inte provat på mer än singellivet, men jag skulle nog hävda att det är svårare. För min egen del kan jag dra ett par exempel ur mitt liv. Att hinna med alla måsten är ett enda långt kämpande. Städa, tvätta, diska och laga mat. Handla. Gå ut med soporna osv. En del saker varje dag, andra flera dagar i veckan och nån varje vecka. Att vara två innebär att man "bara" behöver göra hälten av alla dessa saker. När du som singel inte är hemma sköts ingenting i hemmet. Allt stannar av. Är du sambo gör förhoppningsvis sambon nått om han/hon är hemma.

De åtminstone två vardagskvällar som är mina handbollskvällar hinns det inte med något annat. Bara hem och duscha, äta och gå och lägga sig. "Det blir ju flera kvällar över" - säger du kanske? Jo visst men allt som oftast är det mycket som ska göra dessa kvällar. Är man då upptagen med annat eller för trött för att ta tag i dagens sysslor skjuts dessa lätt framför dig. Som en snöhög som blir större och större...

Helgerna då? Då måste man ju bara hinna med en massa. Visst! Som denna helgen. Hängde med till Jönköping och shoppade nära på hela lördagen. Bortbjuden efteråt och inte hemma innnan det var nattinattidags. Söndag. Sovmorgon och sedan frukost. Startade ett par maskiner tvätt, var och handlade lite och sedan var det handbollsmatch. Hemmamatch så det var ingen bussresa på en massa timmar. Men det blev ändå bara matbeställning, äta, titta på tv, lite bloggande och gå och lägga sig efteråt.

Och sen ska vi inte nämna den ekonomiska biten av singellivet. Alla fasta avgifter: hyra, tele, internet, tv, el, vatten osv har du oavsett om du bor själv eller tillsammans med nån. Bor du själv får du dock betala hela räkningen själv. Läste nånstans att nån politiker hade förslag på ett singelavdrag. Ska nog undersöka det närmre och stödja den idéen. Eller kanske hitta nån att bo ihop med. Men det är ju tyvärr inte upp till enbart mig...

1 kommentar:

Anonym sa...

Pelle jag önskar att jag hade svaret på hur man ska lösa din situation men jag tror inget blir bättre av att gräva ner sig i problemet. Ta en sak i taget så blir det inte ett berg att bestiga. Försöka att spalta upp vad du vill ha gjort varje vecka och gör något varje dag så blir det inte så mycket för dig att ta tag i . Önskar verkligen också dig att bli sambo om det är rätt maänniska du skulle träffa. Du kanske skulle prova nät-dating ?
Kram en lillasyster som verkligen bryr sig mycket om dig