söndag, december 31, 2006

Happy new year

Följer upp min lilla serie med jullåtar med en om nyår: ABBA med Happy new year.

Gott nytt år på er!!!

Nyårsfest

Så har det då blivit dags för ännu en nyårsafton. Frågan är om man firar att det gamla året tar slut eller att det nya börjar. Det gamla dör och det nya föds. För min del har inte det gamla varit varken överdrivet positivt eller negativt men man kan ju alltid hoppas att det nya blir ännu bättre.

I år har det blivit ett ganska sansat nyårsfirande på hemmaplan. Har ätit gott (fläskfile) och druckit gott (rött) vin till det. Det mousserande har stått på kylning i kylskåpet och jag har smygsmakat. Riktigt gott och med lagom många bubblor... Har nu suttit en stund och tittat på 2006 års bästa musikDVD - Depeche modes "Touring the angel live in Milan". Börjar närmar sig extranumren nu. Har börjat värma upp armviftningen till "Never let me down again". Har redan förberett en kanonspellista på DJprogramet i datorn som kommer att ta mig vidare från det att DVDn slutar och via 12slaget in i 2007. Skulle vi inte höras innan så gott nytt år på er!!!

lördag, december 23, 2006

Allt klart

Så är då äntligen julgranen och pyntandet färdigt. Tror nog att det var dagen för julafton förra året också. Börjar bli en tradition.

Alla julklapparna är också färdiginslagna och ligger under granen.




Nu tror jag bara att det återstår en macka med julskinka och hemgjord
senap och en kall öl till det...



Mer jul

Så har det då blivit dags för ännu en jullåt. Idag dan före dopparedagen blir det en riktigt klassiker. Adolphson-Falk med "Mer Jul". Denna klassiska svenska synthbaserade 80talsgrupp fick med sina fyra första LPskivor en räcka hits. Låtar med ganska seriösa och lätt filosofiska texter om rymd, framtid, vardag och här om julen.

fredag, december 22, 2006

Torsdagens julvideo

Glömde ju torsdagens julmusikvideo så den kommer nu fredag morgon istället. Detta bidrag blir Wham! och "Last Christmas". Har alltid varit en special. När låten och videon kom såg den ut som den ideala festen: alla kompisarna med i en fjäll/alpstuga. Julpyntad, god mat, snöbollskrig och mysig stämning och lite kärlek. Lite roligt så här i efterhand att George Michael var sån tjejfavorit när verkligheten var någon helt annan...

torsdag, december 21, 2006

Mer jul...

Ett av de senaste inläggen blev om julbord och julmat. Det finns ju annat än mat som förknippas med julfirande och julbord. Hittade ett klipp från Galenskaparna & After Shave om just detta. Hoppas det smakar...

onsdag, december 20, 2006

Dagens jullåt

Så har det då blivit dags för ännu en jullåt. Och idag väljer jag "Driving home for christmas" med Chris Rea. Egentligen ingen favorit, tror bara att jag kan ett par låtar med Mr Rea, men den här har en lugn och avslappnande känsla mitt i all julhets. Och känslan att sitta och köra hem till någon väntande för att fira jul känns ganska tilltalande. Och det om man så sitter i bilen och har favoritcd:n på stereon eller om man som Christer Fuglesang sitter i rymdfärjan Discovery och är på väg hem för att fira jul.

Dan före dan före dan före dan före dan...

Julbord

En sak som jag börjar att länkta efter är julmaten. För trots att jag var på två jelfester förra veckan var det faktiskt inga julbord på något av dem. Mmmm lax, sill, ägghalvor, skinka, prinskorv, Jansson, köttbullar och julkorv. Däremot står jag gärna över dopp-i-grytan och lutfisk, det är inte mina favoriter.

Nä, jag tror faktiskt att jag ska gå och göra mig en macka med massa rödbetssallad på nu för det har jag faktiskt i kylskåpet. Och lite senare kanske jag ska unna mig en julöl och en glögg framför tv:n.

Och på tal om julbord - här kommer TVkockarna Werner & Werners julbord från Nöjesmassakern. Och glöm inte att det går precis lika bra med Selleri.

Färdigklappat

Så var det då färdigjagat efter julklappar. Äntligen kanske en del säger. Att inte veta vad man ska handla, spring från affär till affär och trängas med andra mer eller mindre stressade människor. Men, nä, jag tycker faktiskt att det är ganska mysigt att gå omkring och leta. Visst kan det bli lite för mycket imellanåt men för det mesta gillar shoppandet.

Återstår bara att se om mottagarna blir lika nöjda med sina presenter...

Hoppas det annars j**kla ;-)

tisdag, december 19, 2006

Första julmusikvideon

Har tänkt sprida lite julmusik såhär dagarna innan den tjugofjärde. Och mina riktiga favortier väntar jag med lite. Men vi startar med en svensk låt som jag upptäckte på 80talet i nått tvprogram med just denna tecknade videon

Anders F Rönnblom och "Det är inte snön som faller". ".... Gooood juuul goood juuuul..."

Julbestyren fortsätter

Jaha, så är då julveckan här. Fortfarande ingen snö, men lite kyla igår och idag och lite frost på marken och på bilrutorna verkar bli det närmsta vit jul vi kommer i Anderstorp i år.

Julklappsjakten går framåt, nu är det bara ett par, tre stycken kvar.... Det löser sig förhoppningsvis imorgon.


I söndags skrev jag julkort, men upptäckte att jag inte hade tillräckligt många hemma så det blev till att komplettera med nya igår. Men alla är skrivna och skickade så förhoppningsvis dyker de upp i rätt postlåda innan julafton.


För er som eventuellt inte har hamnat i min adressbok än passar jag på att skicka ett julkort här. Gissa vem som döljer sig bakom tomtemasken!
Nu återstår som sagt bara ett par julklappar samt att pynta och fram julgranen. "Mer jul - ge mig mer jul..."


lördag, december 16, 2006

Tomten kom tidigt i år...

När vi var i Helsingborg i torsdags hade inköpsavdelningen fixat julklappar till alla. Det var egna produkter, presenter från leverantörer och varuprover. Vi fick dra varsitt kuvert med rim på utsidan. När jag hade öppnat mitt visade det sig vara en bilbana. Senast jag fick en bilbana i julklapp var, tja vad ska jag gissa på, 25 eller 27 år sedan som 5 eller 7-åring.

När jag berättade detta för svågern Henrik blev han eld och lågor. Vilket resulterade i att vi monterade bilbana uppe hos dem i törås under fredagskvällen. Får man inte dricka öl så var detta det näst bästa som Henrik sa. Nu blev det hårdkörning under en dryg timmes tid eller så. Riktigt kul!!!

Får väl ta hem den till min lägenhet så att den inte blir utsliten... Ont om plats dock...


Julfester

Var på årets första julfest i torsdags. Det var huvudkontoret i Helsingborg som hade bjudit ner oss på centrallagret till Helsingborg. Istället för traditionellt julbord blev det istället fondue. Riktigt gott faktiskt och trevvligt sällskap. När vi på CL brukar gå ut på t ex julfest är vi ju ganska få och enbart killar/gubbar ;-) . Nu blev det ju ganska bra mix trots att jag fortfarande var yngst ;-)

Idag lördag blir det dags för julfest med handbollen. Har faktiskt blivit bjuden både från ASK och från grannklubben HK Gislaved. Trots att vi har samarbete med dem på damsidan så lyckades inte klubbarna få ihop en gemensam fest. Nu kommer ASK att ha fest i folkets hus och HKG i Levi Petterssons lokaler cirka 300 meter därifrån. Tråkigt och efter en del funderingar blev det damlagets fest som vann. Tror dock att det kommer att bli besök på ASKs tillställning också under kvällen. Ska bli spännande att se hur de löser underhållningen och musiken ;-)

söndag, december 10, 2006

En eftermiddag till i sporthallen

Så har det då blivit söndagseftermiddag och (som vanligt?) är jag på plats i sporthallen. Idag har jag lovat att vara speaker och DJ på två flickmatcher. Bflick2 vann precis mot Hallby och vid 15:00 möter C-flikorna Växjö i DMkval.

Tillägg i efterhand: C-flickorna vann stort mot Växjö. Stort grattis till bägge lagen.

Sverige i rymdåldern

Så har han då äntligen kommit iväg - efter 14 år har Christer Fuglesang lyft från jordens yta.

Efter åratals väntan och resa efter resa har gått utan honom undrade många säkert om han skulle komma iväg. Och när raketen inte kom iväg i fredagsnatt såg det kanske mörkt ut igen. Men så har det då nu hänt.

Här hemma i Sverige har det varit mycket uppmärksamhet. Riktig rymdfeber, nästan som i USA på 60talet vid månlandningen.

Nu återstår 10 dagar i rymden och flera rymdpromenader utanför skeppet och rymdstationen. För att citera Star Trek (med liten ändring) "To boldly go were no swede has gone before".

Givetvis ska det firas med lite musik också och vad passar bättre än sveriges ända rymdorkester S.P.O.C.K. Låten? - "Where rockets fly" så klart!

Trött, upptagen och oinspirerad

Oj då, det har börjat bli glest mellan inläggen här i min lilla blogg. Skälen har varit flera. Som vanligt har kvällarna varit upptagna med handboll och annat (kommer kanske ett inlägg om det också). Dels har jag haft en riktig "mental svacka" - mörkret och regnet inspirerar inte till mycket så det lilla fritiden blir mest TV, läsa och slöa. Har kort sagt inte varit särskilt inspirerad. Men ska försöka ta upp bloggandet igen, lite tätare än tidigare!