fredag, oktober 23, 2009

Så har det blivit fredagskväll igen - gött!!! Sitter och tittar på BrommaPojkarna-IFK Gtöeborg på TVn med ett öga och surfar runt med det andra. Letar lite bra musik samtidigt och just nu snurrar den här låte rejält här hemma. Svenska Kite har tidigare släppt en ep med bland annat låten Ways To Dance. Nu har Ep 2 kommit och därifrån kommer denna covern på I Give You The Morning eller Jag ger dig min morgon som den hette på svenska när Fred Åkeström gjorde den. Lyssna och njut - det gör jag. Skål och god fredag!

torsdag, oktober 22, 2009

Ny bok

På vägen hem från jobbet igår gick jag in på Arvids och handlade den rykande färska boken Den Förlorade Symbolen av Dan Brown. Uppföljaren till Da Vinchikoden med andra ord. Har bara hunnit börja så jag kan inte ge er någon recension än. Det blev dock en halvtimmes senare sänggång än vanligt.

tisdag, oktober 20, 2009

IFK Göteborg!

Så här års är det inte lätt att vara idrottsintresserad. Eller, det kanske är nu det är det . Men det är inte lätt att få tiden att räcka till allt. Sommaridrotten iform av fotbollen håller på att få sin upplösning och vinteridrotten med handboll och hockey har satt igång. Och så ska man försöka hänga med i allt.

Satt och tittade på IFK Göteborg mot Malmö FF på Canal + igårkväll. Och jag måste säga att det luktar guld om änglarna. Trots att MFF tryckte på och kanske hade de flesta och bästa chanserna storspelade laget från Götet. Fantomräddningar i målet från Christensen, stabilt försvarspel och rutin framåt i Hysén som var tillbaka. Och så satte man ett mål innan halvtid som räckte för att ännu en gång ta rygg på AIK. Tre omgångar kvar och det är riktigt rafflande. IFK har kvar BP, Halmstad och AIK i sista omgången hemma i Göteborg där man är obesegrade i år. AIK ska möta Hammarby som slåss för sin excitens i botten ihop med Djurgården och Örgryte som också har kvar att mötas! Kan det bli mycket mer rafflande? Jag håller som sagt på IFK!!!

måndag, oktober 19, 2009

Lite Covenant kanske

Såg i förra veckan att ett av svenska favoritbanden Covenant skulle till Synthklubben i Göteborg i början av November. Och idag fick jag ett mail från Stefan som hade upptäckt samma sak och var riktigt sugen på att åka. Så vem vet det kanske blir en klubbkväll i Götet om ett par veckor. Eller vad säger ni boys?

I vanliga fall brukar grupper turnera efter att man släppt skivor, men Covenants Modern ruin har ännu inte kommit ut. Vad jag vet har de inte ens en singel ute än, så det blir smakprov på helt nytt material.

Här kommer en lite video som en teaser

Trevlig nyhet

Kunde under helgen konstatera att det blir en gammal bekanting som ska vara förband till Depeche Mode i januari. Nizer Ebb, som tidigare turnerade dom förband till DM 1987/88 och i USA 1990 kommer på nytt att hänga med polarna från Basildon. Efter att Nitzer Ebb la ner verksamheten i mitten av nittiotalet fortsatte sångaren Dougla McCarthy i duon Fixmer/McCarthy och körde bland annat de gamla klassikerna i lite nyare tappning. Så härom året gjorde orginal Nizer Ebb comeback. En samling släpptes men ännu inget nytt material vad jag vet om. Och nu ska de alltså ut på turne med gudarna Depeche Mode.

Här kommer ett smakprov i form av videon "Murderous" från första skivan That total Age som jag fortfarande tycker var deras bästa.

Glesa uppdateringar igen

Känns som om jag har skrivit det här inlägget gång på gång det senaste halvåret. Det blir inte naturligt att sätta sig ner och skriva på den kära bloggen längre. Måste nog sätta till lite tid till det här igen. Vad händer då i livet? Tja, först och främst så börjar jag komma in mer och mer i det nya jobbet på Skeppshultscykeln. Numera hittar jag de flesta produkterna utan att fråga som någon praktikant. Miljön är bra och kollegorna ok även om arbetet är ganska individuellt. Det värsta är att stå och laga matlåda kvällen innan. Och att köra hemifrån 10 i sex varje morgon i höstrusket är väl ingen jättehitt heller. Men men det funkar.

Är inte riktigt lika flitig gäst på handbollsträningarna längre. Är väl kanske uppe en stund varje gång, men inte hela träningarna. Efter fyra tunga matcher har det blivit förluster. Men i lördags kasserade vi in säsongens första serievinst borta mot Stavsten i Trelleborg. Riktigt jäkla gött! Nu väntar två raka hemmamatcher. Kan vi dra in några poäng där med känns det bra igen.

Nähä, nu ska jag kränga av mig arbetskläderna och ställa mig i duschen. Ska åka och handla lite mat innan det blir en stunds ljugande på läktaren i sporthallen. Ikväll hoppas jag IFK Göteborg tvålar till Malmö FF och hänger på AIK i allsvenska toppen!!!

fredag, oktober 16, 2009

Snön faller

Just nu faller höstens första snö i Skeppshult. Känns för tidigt!

måndag, oktober 12, 2009

Mobbning?

Såg denna kalendern på jobbet. Förstår inte meddelandet - har dom redan börjat mobbas?