onsdag, maj 26, 2010

Jobberbjudande

Fick telefon strax innan lunch idag. Ett anonymt (?) tips till en av regionens gratistidningar om mitt sportintresse och skrivande hade nått dem och de undrade om jag var intresserad av att skriva för dem. Lockande och smickrande, men tyvärr var det ju ganska kort deadline till att de behövde material nu och dessutom var det ju på frilansbasis - vilket hade betytt att jag hade behövt klämma in det på kvällstid som jag känner är ganska upptaget som det är den närmsta tiden. Men kul att få frågan iallafall och de skulle spara telefonnumret för framtida behov. Så vem vet - kanske gör karriär som journalist!!!

tisdag, maj 25, 2010

Dancing On My Own

En av skivorna jag verkligen gillat och spelat mycket (både hemma och ute på spelningar) de senaste åren är Robyns Konichiwa Bitches. Den kom våren 2005 och ha sedan släppts i land efter land med framgångar. Låtar och singlar har lagts till (Cobrastyle, With Every Heartbeat och Girl & The Robot ihop med Röyksopp) men det är först nu i år som det kommer att komma nya fullängdare med Robyn. Tidigare har hon framfört låten Fembot i TV, men nu har låten Dancing On My Own släppts med en video. Och den är precis så bra som jag hade hoppats och trott att Robyn 2010 skulle vara. Vet inte om den har hunit upp på listorna än, men annars är det bara en tidsfråga.

Gillar verkligen videon också. Bilderna på klubbgolvet får mig att sakna utekvällarna med killarna på Romonights osv.

måndag, maj 24, 2010

Kändisbesök på jobbet

Idag fick vi besök av TV8s mustaschkampen som är ett program för att uppmärksamma och dra in pengar till kampen mot prostatacancer. Men det var inte Robert Aschberg och Gert Fylking utan deras utmanare Musse Hasselvall och Andreas Halldén som var runt med ett kamerateam och filmade lite. Mötte grabbarna i en av gångarna när de kom och cyklade runt så kanske dyker man upp i TVrutan.

Här är en bild som jag har länkat till från deras hemsida...

Ny musik: Hurts "Better Than Love"

För ett tag sedan satt jag och surfade runt för att hitta lite ny musik och snubblade över gruppen Hurts.Deras färska video och singel heter Better Than Love. Tyvärr har jag inte hittat så mcyket fakta om dem, men de verkar vara engelska. Njut av en bra låt iallafall.

Gravitonas Kites

Skrev igår om min gamla favoritgrupp Page och deras nya material. Marinas före detta partner från BWO och Vacuum, Alexander Bard, har också ett nytt projekt som heter Gravitonas. Det består utöver Alexander av sångaren Andreas Öhrn och låtskrivaren Henrik Wikström. Debutsingeln Kites slår något sorts världsrekord i antalet mixar som uppgår till inte mindre än 15 stycken!!!

Kommer säkert att klättra både på topp- och danslistorna.

söndag, maj 23, 2010

Nytt från Page

Det har varit dåligt med ny musik här på min blogg. Något jag måste råda bot på.

En av mina favoritgrupper är gamla hederliga Page. Gruppen bildades av Eddie Bengtsson och Marina Schiptjenko. Ett kort tag var även Anders Eliasson med. Efter att ha bildats i det tidiga 80talet gav ett antal vinylsinglar ut under det årtiondet. 1992 gavs CDn Page ut som egentligen var en samling av materialet som getts ut tidigare. 1994 kom skivan Hallå (vart tog månbasen vägen) som innehöll enbart nya låtar. Singlen Bilmusik spelades flitigt på P3. Året därpå kom Glad som också gav gruppen radiohits. Sedan hoppade Marina av gruppen och bildade ihop med Alexander Bard grupperna Vacuum och BWO med stora framgångar. Eddie bildade om Page och gav ut Hur så? och Helt nära som soundmässigt inte riktigt var samma gamla Page, även om låtarna var bra. 2000 var det dags att plocka ner skylten. En avskedskonssert med dåvarande sättningen följdes av en klassisk spelning med Marina och Anders dagen efter på SAMA. Men nu 2010 har det blivit dags för en återförening. En ny CD släpps i veckan, gå in och boka den på närmsta CDförsäljningssite!!! Försmaken "Ett S.O.S." vittnar om klassisk Page i något uppdaterat sound och även textmässigt.



De gjorde en comebackspelning i Göteborg härom helgen. De vanliga konsertpolarna hade lämnat återbud, men jag hade bestämt mig för att åka själv. Ensam är stark! Biljett hade köpts och hotellet var utsett. Vid avenyn, 300 meter från storan. Men så natten till fredagen fick jag feber och kräkningar!!! Jag som aldrig är sjuk. Snacka om taskig timing. Hemma från jobbet och inte läge att åka till Göteborg på lördagen även om magen lugnat sig. Gissa om jag hade ångest när klockan började närma sig insläpp!!! Här kommer ett par Youtubevideo från konserten.





Ipodroulette söndag 100523

Idag fick Ipoden fram en udda låt på slumpvalslistan. Gruppen hette Between The Sheets och var en italodiscogrupp. Har inte kunnat hitta så mycket information om dem, men låten gavs bland annat ut av svenska bolaget Beat Box. Enligt uppgifter skulle skivan ha producerats av Svengile & Puzzle. De verka ha varit italienare och den senare ska ha kunnat vara mer känd som Silvio Pozzoli som hade hits på Max Mix-skivorna. De gjorde 1983 en LP "Night Heroes" som innehåller medleys med låtar av Giorgio Moroder, Japan & Sparks.

Late Night Radio är ett Medley med främst Kraftwerklåtar som Trans Europe Express, The Model, Autobahn, The Robots och Radio Activity, men även Chariots of Fire har letat sig in i mixen.

måndag, maj 17, 2010

Björk får Polarpriset

Vårt svenska musikpris Polarpriset brukar kallas musikens nobelpris. I år går de två priserna till Ennio Marricone och Björk. Morricone är främst känd för sin filmmusik. Efter att ha varit med i gruppen Sugercubes Isländska Björk slog igenom som soloartist 1993 med albumet Debut (som var hennes andra!) och låtarna Human Behaivour, Venus as a boy, Big Time Sensuality, Violently Happy och Play Dead. Det var en blandning av stilar och influenser och ganska kul. Även uppföljare Post med Army Of me, Hyperballad och It´s Oh So Quiet. Därefter tappade jag bort henne och har inte alls koll på vad hon gjort under 2000talet. Men de första sakerna tycker jag än idag håller. Och bevisligen då även folket i Polarjuryn.

30årsfest

Så har vi på nytt haft en underbar långhelg. Ledig torsdag till söndag. Den här ledigheten hade jag lyckats pricka in en 30årsfest. Svågern Henrik firade att han håller på att bli gammal. Supertrevlig fest där jag knäckte extra som inofficiell DJ och hade dessutom både introtävling och popquiz. Hade dessutom klippt ihop ett Elvismedley som överaskningspresent till Elvisfanset Henke.

Här kommer ett par bilder...

Ipodroulette måndag 100517

I morse trillade verkligen en gammal favorit på plats i Ipodens shuffellista. Depeche Mode med Puppets från deras über-synthpopiga LP Speak & Spell - signerad Vince Clarke 1981. Av någon anledning började jag räkna hur många år sedan det är den kom och kom fram till att den har hissnande 29 år på nacken. Tycker inte den låter så gammal. Eller är det bara jag? Minns vad jag tyckte om 50talsmusik, som var 30talet år på 80talet när jag på allvar började lyssna på musik. Tyckte det mesta lät väldigt mossigt. Är jag där nu själv - frånsprungen och en utdöende dinosaurie? Till mitt försvar i sånt fall är att jag lyssnar på mycket annat och även mycket dagsfärskt...