lördag, februari 27, 2010

Alan Wilder tillbaka i Depeche Mode

Förra veckan spelade Depeche Mode på Royal Albert Hall i London. Det var en speciell spelning då det var en välgörenhetsspelning mot Tonårscancer eller något liknande. Men fär oss Depeche Mode-fans blev det speciellt av en annan anledning. I balladen Somebody från kom nämligen Alan Wilder in och tog hand om pionot. Alan som hoppade av 1995 efter den tumultartade Devotionalturnernen. Alan som under hela sin tid i banden var den främste musikern och den som drev på mest i studion. Och efter avhoppet tycker jag att mycket av det jag gillar/gillade med DM i ljud och arrangemang har försvunnit. Att då se en försvunnen hjälte på scenen igen, de forna bandkollegornas reaktioner och publikens jubel är stort. Fansen har diskuterat hans eventuella comeback på diverse internet forum i 15 år nu och även om jag inte tror på de förrän jag ser det med egna ögon så kommer spekulationerna säkert att öka nu.

Ipodroulette

En av fördelarna med att åka tre mil för att komma till jobbet och lika långt hem är att det kan vara avslappnande och har man som jag stereon inkopplad på en Ipod med slumpval bland 8000 låtar så kan det bli en del överraskningar som man inte lyssnar på varje dag annars.

Tänkte börja lista lite låtar här som dyker upp under färderna. Väntar er inte så mycket av det allra senaste från topplistorna och radion under denna punkten.

Dagens artist föddes 1957. Turnerade som körtjej åt Leonard Cohen på 70talet innan hon slog igenom som artist under eget namn under 80talet. Genombrottet kom med låten Gloria från debutLPn Branigan 1982. En låt som även Carola snyltade med en svensk cover på sin debutskiva året efter. 1983 kom uppföljaren Branigan 2 som inte gav några större avtryck i Sverige. Hon var även med på filmen Flashdance soundtrack. 1984 kom kanske den största hiten Self Control från skivan med samma namn. Ett par mindre hits letade sig också ut från denna skivan. 1985 kom skivan Hold me som hade låten Spanish Eddie som största dragplåster, men även en cover av Alphavilles Forever Young. Sedan följde en skiva till under 80talet och ytterligare två under 90talet innan det blev dags att summera karriären dittills med en samlingsskiva. 2006 dog hon plötsligt. Men jag minns iallafall hitsen från 80talet och en röst som var egen.

Här kommer låten Spanish Eddie.

I blame Coco feat Robyn

Satt och surfade runt på lite musikbloggar och hittade en ny favorit på en engelsk sida. Det är med en grupp som kallar sig I Blame Coco, som i låten här samarbetar med en av favoriterna senaste åren, Robyn.

Lyckades inte hitta så mycket mer fakta om gruppen men låten är bra. Och den heter Ceasar.

torsdag, februari 11, 2010

Multimedia message

Kallt imorse igen!

onsdag, februari 10, 2010

Multimedia message

Hittade något riktigt fint på jobbet idag!

fredag, februari 05, 2010

Grillkväll i trägårn?

Utsikt över uteplatsen idag!

onsdag, februari 03, 2010

Multimedia message

Skitgubbepremiär på Skeppshult nu på rasten. Resultatet? Lysande! Talade ej om att vi tränade dagligen på Micro.