onsdag, september 30, 2009

Ljus i höstmörkret

I morse var det frost i gräset och minusgrader. Känns fortfarande för tidigt för sånt. Men det är ju faktiskt oktober i morgon så det är väl bara att vänja sig.

Satt och ringde runt i måndags och fick ett negativt besked från ett jobb jag hade varit på intervju för. De hade visst löst den tjänstetillsättningen internt. Jäkla skit. Men redan samma dag fick jag besked från arbetsförmedlingen att ett företag som hade matchats mot mina uppgifter i databasen ville att jag skulle komma på besök. Så igår fick jag med lånad bil åka iväg (ja det är på pendlingsavstånd) och fick gå runt för rundvisning, information och liten intervju. Och redan idag ringer dem och vill att jag ska komma dit imorgon bitti. Tur att man har en bil med ny bensinpump så man kan ta sig de tre milen.

Gött att ha klarat av detta även om det känns som om bitarna bara trillade ner i knäet och blev klart på fem minuter när det äntligen hände.

söndag, september 27, 2009

Bilproblem

Igår vid 9tiden var jag på väg upp till sporthallen (inte helt ovanligt eller hur?). Men jag kom inte mer än halvvägs. Lagom när jag skulle svänga in på storgatan tvärdog bilen. Hann precis rulla in till vägkanten innan jag tittade på displayen och såg fler symboler än normalt. Det gick inte att starta om - inte ett liv i bilen! Efter lite hjälp och bortbogsering tror vi att det är bensinpumpen eller någon elektronik med styrningen av den. Så jobbigt - ser ett par tusenlappar fladdra bort med en gång.

Blir till att gå ett par extra rundor de närmsta dagarna...

fredag, september 25, 2009

Ny musik från Lowe

Dagens tips får bli med svenska Lowe. Har skrivit om dem tidigare, men den här låten, Berlin Night Express, får premiär den 30 september.

Utvecklades ur en av mina tidigare favoriter Statemachine.

onsdag, september 23, 2009

Fika på ikea

Fika på ikea

tisdag, september 22, 2009

JAg vet inte om man kan se BBC4 i sverige, men jag hittade en trailer som gör att jag måste undersöka detta närmre. Programet heter Synth Britania och ska sändas fredagen 16 oktober. Hoppas att den kommer att dyka upp i någon av de kanalerna BBC har i canal digitals nät. Är det någon som vet mer om detta får ni gärna höra av er!!!

Ny musik Parralox - Hotter

Satt och surfade runt lite och hittade en grupp som jag inte hade hört tidigare. De heter Parralox. Efter att ha gjort lite detektivarbete verkar det som de är från Melbourne i Australien. Amii, Roxy och John Von Ahlen ska medlemmarna heta. Ett album som heter Electricity släpptes förra året. Och med en titel som "I fell in love with a drummachine" är det omöjligt att inte gillar gruppen! De har visst angett Yazoo och tidiga Eurythmics som förebilder. De har även gjort remixer åt Emmon och Universal Poplab.

fredag, september 11, 2009

Roast på Berns

Hösten är här och med den flera nya program i TVtablån. En av veckans höjdpunkter tycker jag var Roast på Berns som gick i måndags i Kanal 5. Mycket bättre än Grillad som SVT hade i våras.

I premiären var det Björn Gustafsson som roastades. Såg ni inte programmet finns det på femmans hemsida.

Star Wars på svenska?

Hittade ett par riktigt rolig You Tube-klipp på förmiddagen idag. Star Wars är gamla favoriter som jag sett många gånger. Men i det här klippen har det dubbats in svenska röster på rollerna. Kul att höra "Ondskan-Andreas" som Luke Skywalker, Micke Persbrandt som Han Solo, Björne som Chewbacka och Ernst Hugo som Darth Vader.

Titta själva på de båda klippen här...



Ny svacka

Jaha så har det gått några veckor sedan senaste inlägget igen. Det här med att vara kreaktiv och flitig bloggare har inte varit min starka sida de senaste månaderna. Vad har då hänt sedan senast? Tja, jag är fortfarande arbetssökande här i Anderstorp med omnäjd, så vet ni några jobböppningar någonstans vet ni vart ni kan höra av er. Handbollen rullar på, träningsmatcher och träningar avlöser varandra och seriepremiären är bara en dryg vecka borta. Syster Anna med familj har varit nere och hälsat på från Älandsbro. Lille Olle växer så det knakar. Min andra syster Helén har haft barndop för deras lille Albin som också växer och har hunnit fylla 3 månader. Dessutom har jag hunnit vara ute på en liten sommarturné även i år. DJ Pelle var både i Enet och på bröllop i Åminne.

Tja det är väl ungefär så man skulle kunna sammanfatta senaste veckorna. Ha det bra så ska jag försöka hålla uppe tempot på inläggen lite bättre.