måndag, augusti 24, 2009

Biljetter köpta

Så var det fixat. Efter att ha varit med om att Ticnets hemsida och telefoner har rasat ihop vid köer förr åkte jag direkt till ATGombudet fem minuter i 9. Bara för att få beskedet "Nej du kan bara lösa ut biljetter med bokningsnummer hos oss, inte köpa direkt." In i bilen - I-podens slumplista trycker igång Depeche Modes "A Question of Time" vilket kändes jäkligt passande. Laddad och lagom stressad kom man hem och sätter sig framför datorn. In på Ticnet.se för att få meddelandet "Du står i kö - kan ta upp till 5 minuter." Kom in, kryssade i ståplats och fick som svar "ditt val finns inte - då får istället biljetter långt upp som fan på andra sidan arenan." Nåja det kanske inte stod så riktigt, men min tolkning var så. Ville inte ta dessa, så jag kryssade i "markulera och börja om". Samma svar fast ytterligare på några rader ännu längre upp. Gjorde om proceduren ett antal gånger med och utan "acceptera spridda biljetter" och till sist efter 10 svettiga minuter - Taaddddaaa!!!! Onumrerade ståplatsbiljetter för 595 kronor plus service avgift 40 kronor fixade! Och uthämtade!

Dagen räddad!!!

fredag, augusti 21, 2009

Synthlista på Spotify

Sedan i våras är jag gratisanvändare av Spotify. Har ju kunnat följa diskussionen om ersättningar till artisterna senaste veckorna. Men jag hoppas att Spotify fortsätter att utvecklas. För även om jag har mycket av musiken på skiva som jag lyssnar på idag så är det riktigt smidigt att ha den tillgänglig i vilken dator som helst med internetuppkoppling.

Satt och gjorde en spellista på favoriter och låtar som har gott i mina högtalare mycket under åren, både hemma och på dansgolven.

Här är en länk till listan. Gå gärna in och lyssna om ni har Spotify.

För er andra kan jag lista låtarna:
Assemblage 23 "Disappoint", Fad Gadget "Love Parasite", Bronski Beat "Hit that perfect beat", Covenant "Tour De Force"Rational Youth "Saturdays in Silesia", Nitzer Ebb "Let your body learn", Elegant Machinery "Is this the way", A flock of seagulls "(It´s not me) Talking", The Twins "Ballet Dancer", Camouflage "The great commandment" And One "Timekiller", Sisters of mercy "Temple of love", New Order "Blue Monday", O.M.D. "Enola Gay", Die Krupps The machineries of joy", Yazoo "State farm", Telex "Moscow Diskow" Human League "The sound of the crowd", Mesh "Friends like these", Soft Cell "Tainted love", Alison "Love fool", Kraftwerk "Computer love", Arvid "Kan inte hålla dig kvar", Erasure "Stop", Aplhaville "Sounds like a melody", Welle:Erdball "Deine Augen" och Communards "Don´t leave me this way".

En bra lista på strax under två timmars underhållning. Och ändå en massa favoriter som inte kom med av olika anledningar - mestadels på grund av Spotifys utbud...

torsdag, augusti 20, 2009

Depeche Mode tillbaka till Sverige

Blev riktigt glad tidigre idag. Surfade runt och såg att Depeche Mode hade presenterat fler spelningar på sin pågående världsturné. Och bland annat tre konserter i Sverige. Stockholm, Malmö och Göteborg. Har inte varit på Depeche i sverige och Göteborg sedan 1998. Gissa vem som ska stå och hänga på dörren till biljettförsäljarna nästa vecka!!!

Handbollsförlust

Igår onsdag satte försäsongens matchande igång. Vi var i Jönköping och spelade mot Cyrus. Och det märktes att det var första matchen - spelet och resultatet var verkligen inget att skryta om. Förlust med 36-31 blev det. Hoppas och tror att det blir bättre tills nästa gång. Hemmamatch på tisdag mot Borås och DMkval senare i veckan.

tisdag, augusti 11, 2009

U2

Besöken av världsstjärnorna avlöser varandra. Nu i helgen var Madonna i Göteborg och helgen innan stod U" på Ullevi. Mitt intresse för Irländarna tändes väl på allvar runt 1990. Innan dess kändes pop/rocken med de stora gesterna och politiska undertonerna lite väl pretentiösa. Visst, ett par låtar hade väl letat sig in i mitt popmedvetande också, Pride, New Years Day och Sunday Bloody Sunday gick väl inte att undvika. Och Joshua Tree Lpn hade ju några monstuösa singlar i With Or Without You och I Still Haven´t Found What I´m Looking For. Men det var först med skivan Achtung Baby som jag började lyssna på dem på allvar. På sätt och vis blev de nästa som en spegelreflekterat tvillingband av favoriterna Depeche Mode. Där DM blandade in mer gitarrer tog U2 istället in mer teknik. Resultat blev mer elektroniskt, industriellt och dansinfluerat än de någonsin tidigare varit. Både DMs mästerverk Violator och Actung Baby har sina tangeringspunkter. Inspelade med producenten Flood och med fotografen/videoregisören Anton Corbijn som främsta exempel.

Så dagens video får bli Mysterious Ways från just Achtung Baby och live från Ullevi 2009.

måndag, augusti 10, 2009

Storfrämmat på Ullevi

Helgen som gick var det ytterligare ett utländskt storbesök i musiksverige. Av de tre kanske största 80talsikonerna, Prince, Michael Jackson och Madonna är det väl fröken Ciccone som har lyckats hålla uppe karriären längst och på högst nivå. Har svårt att säga vad Madonna är riktigt bra på - hon har inte världens bästa röst, har inte revolutionerat världen med sin dans. Men framför allt verkar hon vara smart, ständigt förändra sig för att hänga med i trender, stilar och producenter och låtskrivare. Och hon verkar ha en fysik som vilken 51åring som helst skulle vilja ha. För att inte säga många som inte är så gamla...

Jag var inte på Ullevispelningarna, men hade mycket väl kunnat tänka mig det.

Här kommer en video på "Like A Prayer" från Londonspelninen tidigare i somras. För dem som kan sin dansmusik så hör ni kanske att det är Felix låt "Don´t You Want Me" som är inmixad i denna liveremix.

söndag, augusti 09, 2009

Fancy

Då och då dyker jag ner i skivbackarna för att hitta gamla favoriter. Och idag har jag hittat tillbaka till musikstilen som kallades italo-disco och som var stor runt 84-87 så där. Tipset för dagen är trots stilen italo-disco tysk och heter Fancy. Eller kallades för han heter något helt annat (Manfred Alois Segieth). Precis som många andra, i alla fall i Sverige, upptäkte jag Fancy med låten Slice Me Nice som låg på trackslistan 84. Men låten jag hade tänkt köra här är en annan från samma LPskiva (det känns skönt att skriva LPskiva!). LPn hette "Get Your Kicks" och dagens video heter "Get Lost Tonight". Utöver dessa var låtarna Chinease Eyes och L.A.D.Y. O hits från samma skiva.

Lyssna och minns

Gamla upptäkter

Satt och gick igenom mina portabla hårddiskar i eftermiddag. Och jag hittade lite säkerhetskopierade filer som jag trodde hade försvunnit när jag fick formatera om datorn efter virusinfektioner tidigare.

Bland annat hittade jag lite bilder och filmklipp från i våras då jag och Stefan var och hälsade på Fredrik i Göteborg och gick ut på Synthklubbens treårsjubileum. OCh här kommer då ett litet ihopklippt filmcollage, bättre sent än aldrig;-)



Artisterna på scen var Mr Jones Machine, Mobile Homes, Emmon och Elegant Machinery.

Kul att hitta sånt här efter ett tag och det få mig att sakna att det inte blir sådana här utekvällar lika ofta längre. Kanske snart dags igen, eller vad säger ni grabbar?

tisdag, augusti 04, 2009

Future/Perfect - The Hunter

Surfade runt lite nu i eftermiddag och snubblade över en ny video. Gruppen heter Future/Perfect (osäker på om den är döpt efter VNV Nations CD?) och låten The hunter. Bandet är från Norra Wales och besår av Simon Owen på maskiner och sångerskan/låtskriverskan Becky Morgan. Elektroniskt, bra gung, analoga synthar (?), och härlig sångröst som påminner lite om Human League. Videon är lite smått Matrix-aktig. Enligt vad jag kunnat läsa mig till på MySpace så verkar gruppen inte ha skivkontrakt, vilket är konstigt. För låten är riktigt jäkla bra. Såna här små upptäckter kan göra vilken regnig tisdag som helst underbar!!!