söndag, januari 18, 2009

2 härliga vinster idag

Handbollsdubbel idag. Anderstorps sporthall vann ASK idag med ett mål mot Hästö. Ett mål som gjordes med t sekunder kvar. På nytt var det mer kämpa än skönspel, men vad gör väl det? Vi gjorde oss förtjänta av vinsten idag tycker jag. (Frågar du någon från Karlskrona håller de antagligen inte med).

Sedan lyckades svenska landslaget kämpa sig till en vinst mot Sydkorea. Men det kostade. Lukas Karlsson utgick med en axel ur led, Kim Andersson fick rött kort. Sedan tidigare Dalibor Doder ur spel med magsjuka. OCh ny match i morgon mot Spanien. Snacka om tufft läge. Men jag hoppas så klart på en ny vinst!

Första vinsten i handbollsVM

VM drog för sveriges del igång igår. Kuba slogs med 41-14. Måste säga att det är ganska märkligt rent sportsligt att lag som Kuba och Kuwait är med och förlorar matcher med nästan 30 mål medans os-finalisterna Island får sitta hemma och följa VM på TVn. De här kval systemet som handbollen har är sjukt. Nåja, nog om det. Idag är det dags för ny match och idag står sydkorea för motståndet. På förhand låter inte de som någon svår motståndare, men de spelade bra i os och förlorade knappt mot ett av favoritlagen Kroatien i första matchen. Så idag kan det nog bli betydligt tuffare....

Av sveriges superstjärnor var det väl kanske bara Jonas Källman på vänsterkanten som glänste. Dalibor Doder drog upp tempot för mycket och fick det inte till att stämma och Kim Andersson gick på halvfart. Av de andra spelarna klarade sig Jan Lennartsson (högerkant) och Henrik Lundström (vänsterkant) bra. Jonas Larholm, numera i danska ligan, hade som vanligt höll jag på att säga ett långt ifrån felfritt facit. Målvakterna Per Sandström och Johan Sjöstrand gjorde det bra, men frågan är om Kuba är någon vidare värdemätare.

Hästö hemma idag

Idag är det dags för ny handbollsmatch. Den här veckan är det hemmamatch. Vi tar emot Hästö från Karlskrona. Vågar knappt gissa på utgången av matchen. Förra veckan skrev jag ju att det skulle vara gott med vinst och trodde själv på det. Då blev vi riktigt överkörda av Aranäs. Sättet vi spelade på var inget roligt att se. Och me uteblivna poäng där krympte utrymmet mot negativt kvalstreck. Det är en grupp på sex lag som ligger på mer eller mindre samma poäng runt platserna 5 till 10 så vinst gör att man hoppar upp ett par platser. JAg trodde absolut inte att vi skulle behöva bli indragna i striden runt negativt kval, men med lite otur i flera matcher så vete tusan...

Vi måster ha några poäng i några av "50/50-matcherna" och inte bara i de givna matcherna. Och då vore det skitgott ta tvåla till Hästö idag.

torsdag, januari 15, 2009

Elegant Machinery ute på vägarna

Idag blir det mycket musik. När Stefan och Michael var hemma på min födelsedag pratade vi om att det var länge sedan det blev någon konsertbesök. Michael får skylla sig själv när han har dragit till Thailand, men jag och Stefan sa att det måste snart bli dags igen. Och nu kanske det snart kommer. Läste idag att Elegant Machinery ska göra lite spelningar efter släppet av sin senaste CD. Premiären ska vara i Stockholm på klubben Debaiser. Ihop med Mobile Homes och Westend Girls. Även om de har turordningen lite bakvänt, EM ska börja följt av WEG och MH. Själv skulle jag ha satt tonåringarna i WEG först (sedan måste småtjejerna sova), MH och sist det största bandet Elegant Machinery. Tror ju inte att det blir någon tur till Stockholm den 7 februari, men på Zero Magazines hemsida står det att de ska komma till Göteborg också, dock inte datumsatt. Men på Mobile Homes myspace sida står det den 28 februari på Storan i Göteborg. Då jäkla ska det mycket till om Pelle ska missa detta! Jag hoppas verkligen att bröderna brothers Stefan och Thomas Andersson samt Fredrik Haase är med då också!

Sounds of the Universe

Den 20 april kommer att bli en spännande dag. Då kommer jag förhoppningsvis att ha ett paket från Ginza i postlådan som innehåller det nysläppta albumet från Depeche Mode. 13 låtar, producenten Ben Hillier (tillbaka från förra CDn Playing The Angel), ny (åter)funnen kärlek till analoga synthar och trummaskiner som enligt rapporter ska ge "retro-futuritisk ljudbild" 10 Martin Gore-låtar och ytterligare tre av sångaren David Gahan. Bilder och layout av Anton Corbijn. Första singlen ska heta "Wrong" och beskrivas som en Depeche Mode-klassiker. Bland andra titlar finns "Jezebel", "In Chains" och "Hole to feed". Kan knappt bärja mig. Men har ännu inte börjat snegla åt att köpa biljetter till Arvikafestivalen. Hoppas fortfarande på nya alternativ.,

Nytt från Pet Shop Boys

Så här börja av året brukar det alltid komma uppgifter om nya skivor. 18 mars kommer Pet Shop Boys att släppa singlen "Love etc". Den kommer att följas av en CD som heter "Yes" bara 5 dagar senare, den 23 mars. PSBtraditionen med korta titlar som "Please", "Actually", "Disco", "Introspective", "Behaivior", "Very", "Bilingual" och "Nightlife" fortsätter. Efter en recension i Popjustice verkar det som om man kan se fram emot den med vissa förhoppningar.

söndag, januari 11, 2009

Bortamatch idag

Idag är det dags för handboll igen. Om drygt en timme sätter vi oss på bussen för att åka till Kungsbacka för att spela mot Aranäs. Hemmamatchen tidigare i vintras blev ingen hit. Vi spelade absolut inte bra och Aranäs lyckades springa ifrån oss och vinna med knappa tio mål. Idag hoppas vi alltså på revansch och får vi bara till vårt spel så finns det nog alla möjligheter att ta två poäng. Skulle vara gött att slå lite ur underläge, även om vi inför matchen ligger två poäng före...

onsdag, januari 07, 2009

Handbollskanlen TV4?

Måste säga at det är märkligt. TV4 marknadsför sig med att de visar handbollslandslagen när det är dags för mästerskap. Och under helgen har TV4 följt landslaget och "b-lagets" framfart i en egen cup i Skåne. Och idag står de båda svenska lagen i fin mot varandra. Och vad händer då? Först visas placeringsmatcherna om plats 3-4 och 5-6 direkt. Men finalen - den visas i efterand -klockan 23:00. På grund av spanska cupen i fotboll. Tänk er in i motsvarande läge i fotboll. Inför VM som börjar om 10 dagar spelar Sverige en träningsturnering. Man har två lag med - ett med proffs och ett med reservspelare från Europa och inhemska allsvenska spelare. Båda lagen gå obesegrade genom sina grupper och ställs emot varandra i final Och då väljer TV4sport att istället visa en seriematch i innebady. Knappast troligt eller hur? Dåligt TV4!!!

Schneider lämnar Kraftwerk

Har idag kunnat läsa att Florian Schneider, som bildade Kraftwerk tillsammans Ralf Hütter, har lämnat gruppen. De träffades under slutet av 60-talet och släppte under namnet Organisation LPn Tone Float 1970. Samma år ändrades namnet till Kraftwerk och LPn med samma namn kom ut. Året därpå kom Kraftwerk 2. 1973 kom Ralf & Florian som var mer melodisk pop. Wolfgang Flür tas med när det ska göras liveframträdanden. 1974 kom genombrottet med låten och LPn Autobahn. På turnén som bland annat tog dem till USA var nu även Karl Bartos med. 1977 kom Trans Europe Express som blev början på eran som räknas som Kraftwerks riktigta storhetstid. 1978 kom The Man Machine och robotstilen som sedan dess har varit deras image föddes. Sedan dröjdes till 1981 innan Computerworld kom. Men om detta var ett liten väntan var det inget mot vad som skulle komma. Om det var gruppens rykte som perfektioniser, skrivkramp eller något annat vet väl ingen eftersom de aldrig ger intervjuer, men åren gick och utvecklingen stannade av. 1983 kom singeln Tour De France. Det dröjde till 1986 inan Electric Cafe släpptes. Och även om den innehöll ett par bra låtar var den inte lika banbrytande som skivorna som kom mellan 77 ch 81. Sedan lämnade såväl Flür och Bartos gruppen. Hütter och Schneider har sedan hävdat att de bara var inhyrda musiker och att de själva alltid varit Kraftwerk. Vilket lett till en hel del bråk och skriverier. 1991 släpptes samlingen/mixskivan The Mix. Precis innan mileniumskiftet kom cdsinglen Expo 2000, 13 år efter senaste nya materialet. 2003 kom senaste nya CDn Tour De France Soundtrack. Sedan dess har det också släppts en liveDVD/CD.

Gruppen har alltid odlat myten om att vara hemliga och att ingen har insyn i vad som händer. Detta, och den allt lägre utgivningstakten, gjorde att tiden och utvecklingen efter 1981 sprang ifrån gruppen. Men ingen kan ta ifrån dem deras plats i musikhistorien. De rankas om inte som lika viktiga som The Beatles så näst intill och har inluerat allt från synth, disco, funk, house, techno, hiphop - kort sagt all nutida musik. Deras minimala, monotona och elektroniska musik förändrade musikvärlden.







Hockeyfall

De senaste veckorna har det varit mycket juniorhockey i media. Småkronor spelade ju juniorVM i Kanada och var riktig "upp-hypade". Nu skulle det minsann vinnas guld för första gången sedan början på 80talet någon gång. Och gruppspels matcherna gick väl bra. Och Ryssland slogs med 5-0 tror jag det blev. Men så i final - vad hände? Sämst när det gällde. 0-1 gjord Kanada redan efter en halv minut. Och sedan rullade det på. Visst, Kanada spelade tufft och fullt (körde på målvaken ett par gånger), men inte ens i spelet en spelare mer på isen lyckades Sverige närma sig. Och Kanada kunde till slut ta en komfortabel seger.

Nåja, nu återstår bara ett par tre månaders utdragen eitserie innan slutspelet börjar. Hoppas Färjestad vässar formen i den jämna serien...

Tilde 2 år

I lördags var det dags för nytt födelsedagsfirande. Min systerdotter och fadderbarn Tilde fyllde 2 år. Kan knappt fatta att det har hunnit gå två år sedan hon föddes. Hon växer och lär sig mer och mer. Pratar allt mer och det märks så väl att hon förstår allt man säger. Det hörs kanske att jag är en stolt morbror?

Presenter? Jodå, en hel massa. Från mig blev det en tröja och jeans med Hello Kitty. Bland de andra sakerna märktes bland annat en batteridriven och automatväxlad Mercedes.

DSC00492

Snö i dag

Snö i dag

måndag, januari 05, 2009

DSC00490

söndag, januari 04, 2009

Oavgjort i handbollsderbyt

Igår var det dags för säsongens andra derbymatch mot Hallby. Eller tredje om man räknar in försäsongen. Vi har förlorat de båda första, men förhoppningen var självklart att vinna på hemmaplan. Det blev en riktigt spännande match. Ledningen gick fram och tillbaka mellan lagen. Som mest ledde Hallby med 4 bollar, vi ledde med två. Oftast var det oavgjort eller ett måls ledning för något av lagen. Efter att ha gjort en upphämntning på slutet nådde vi oavgjort och hade chansen att vinna med ett strafkast på slutet. Nu räddade Hallbys målvakt, men ett poäng var kändes rättvist. ASK ett par platser för och leder med två poäng över Hallby i tabellen och är fortsatt smålands bästa herrlag!

lördag, januari 03, 2009

Dagens musiktips - Echo Image

Lika bra att hålla tempot uppe när man är igång. Det var ett tag sedan DJ Pelle var igång och tipsade om musik, men nu är det dags igen. Tyvärr gjorde norska Echo Image aldrig någon video till sina låtar (vad jag kommer ihåg iallafall). En av de bästa tycker jag är "Skulk". Så dra på volymen nu och bryr er inte om att det inte är mycket till illustration. Kan nästan garantera att den kommer att spelas i sporthallen inför allsvenska derbyt i morgon!



Här kommer en bonusvideo från en spelning på Plasticity i Göteborg 2002 som jag och boysen var och såg när det begav sig. Tror dock inte vi syns på videon.

fredag, januari 02, 2009

Snart 35 år och en dag

Så har man snart överlevt en hel födelsedag till. På jobbet hade Marina snokat reda på vilken dag det var så det var redan uppskrivet på från/närvarotavlan i morse. Men på grund av att vi inte var fulltaliga idag blev det ingen fika idag. Den kommer istället i nästa vecka - jag lovar!!!

Ikväll var mamma, pappa, Helén, Henrik och Tilde på besök. Tilde hade sett fram emot att gå på "tårtakalas" länge. Kvällens överraskning blev när Michael Härensjö, Took Taa och Stefan Andersson ringde på dörren och klev in. Hade hört ryktas om att Michael och hans Took Taa var i Anderstorp men nu dök de oanmälda upp. Riktigt kul. Synd bara att det bara blev någon timmes snack och dessutom var Michael chaufför - dåligt, dåligt - inte som förr i tiden ;-)

Snart är det som sagt dags att krypa till sängs. Imorgon är det länsderby i handbollen - Hallby på besök. Då hoppas jag på en ny present - två nya poäng!

Skulle vilja tacka för alla grattisönskningar via telefon, mail, SMS och Facebook. De värmde en gammal mans hjärta ;-)

Pelle 35 år

Idag fyller jag år igen. 35 år närmre bestämt. Känns ingen större skillnad mot 34 måste jag säga. Men ännu ett år närmre 40 som lillasyster Helén skulle ha sagt. Idag har jag unnat mig att hoppa över handbollsträningen och sporthallen. Den närmsta familjen kommer förbi på lite smörgåstårta och fika...

Gott Nytt Bloggår

Så har det gått och blivit nytt år igen. 2009. Jag vet inte om jag har några läsare kvar - det har ju varit långt mellan inläggen här. Kombinationen med att ha mycket att göra, inget direkt spännande att skriva och kjänslan att man har skrivit allt förut gjorde det inte speciellt inspirerande. Men kalla det nyårslöfte eller vad du vill men jag ska ta mig i kragen och försöka köra det här bloggracet ett tag till.