lördag, maj 31, 2008

Solen steker

Har varit nere i Gislaved och kikat ett tag på Kanelevalen. Avgångsklasserna på gymnasiet har ju "sin" dag idag. Jag slogs av hur länge sedan det kändes som man var med där. Herregud 14 år har redan hunnit gå sedan studenten. Träffade inte direkt någon jag känner igen under den stunden jag var där. Solen steker från himlen och man svettades bara genom att gå runt. Puh!!!

fredag, maj 30, 2008

Yazoo igen

Fock min box med Yazoo i postlådan igår. Fy fasen vad bra. De två albumen Upstairs at Eric´s och You and me both i nya ommastrade utgåvor, en skiva med singel b-sidorna och mixar och till slut en DVD med intervjuer, musikvideor samt liveframträdanden från BBC. Bara att hoppas att de har vettet att spela in en liveDVD från turnéen och gärna lite nytt material.

Här ett videoklipp från turnéstarten i Danmark med senaste singeln Nobodys diary och som bonus Bad connection.

Mer musikinfluenser på jobbet

Skrev häromdagen att jag kom att tänka på musik när jag plockade bildelar på jobbet. Idag hände det igen. Vem kunde tro att man skulle hitta referenser till världens bästa musikstil när man plockade motorolja! Titta på förpackningen - även om det fattas ett h i synth! Men så stavades det ofta i tidningarna på 80talet vill jag minnas. Ännu bättre blev det strax därefter då jag plockade nästa olja och hittade titeln på Depeche Modes andra singelsläpp "New Life" från 1981. Nästan så man skulle kunna misstänka att någon produktchef hos Mobil1 är Synthare!!!

Här är förresten en länk till en livevideo till Depeche Modes "New Life". På denna tiden gjordes inte musikvideor på alla singlar som släpptes, så det blir en livevideo.

Handbollsrysare

Fredagsrysaren på TV började tidigt ikväll. Jag hoppas ni såg os-kvalmatchen mellan Polen och Sverige på ettan ikväll. VM-tvåan Polen spelar på kvalet på hemmaplan och är storfavorit i gruppen. Men Sverige gör en riktigt bra match. En världsspelare som Kim Andersson går mållös från matchen, men var gör det när försvaret och målvakterna Gentzel och Svensson sliter som djur och gör en bragdmatch. I första halvlek har vi knappast någon utdelning från 9metersspelet utan det är kanterna och främst Janne Lennartsson som håller oss kvar i målprotokollet. I andra lyckas Doder med lite skott och framspelning och Sverige är ett tag i ledning med två mål. Men Polen kommer tillbaka tack vare Bielecki. Men Sverige viker aldrig ner sig och klara oavgjort!!! Kan knappt vänta till matcherna mot Argentina (lördag) och Island (söndag). Båda börjar 17:55.

onsdag, maj 28, 2008

Grattis Ian

Idag skulle Ian Fleming ha fyllt 100 år. Ian vem, säger du kanske? Ian Fleming är den engelske författare som skrev och skapade James Bond. Efter studier blev det militärtjänst och senare också tjänstgöring i säkerhetstjänsten. På sätt och vis var alltså Fleming själv en av förebilderna till sin rollfigur. 1952 kom den första Bondboken "Casino Royale". Första filmen "Agent 007 med rätt att döda" kom 1962. Fleming dog 1964 och han aldrig själv uppleva den riktiga James Bond-boomen som kom efter "Goldfinger" som släpptes samma år.

Grattis Kylie

Idag fyller Kylie Minogue 40 år. Denna snygga, lilla (153 cm) tjej från Australien som slog igenom någongång i mitten av 80talet. Är väl den enda som har överlevt och fått en fortsatt karriär av de artisterna som Stock-Aitken-Waterman producerade och skrev för. Vem hade kunnat tro det när hon slog igenom med "I should be so lucky" 1987? Numera har hon fått en riktig (disco)ikon-status som kanske bara Madonna kan matcha. Under karriären har hon också hunnit besegra bröstcancer och bli adlad i Storbrittanien.

Här är två av de enligt mig bästa låtarna hon gjort. Först ut "I can´t get you out of my head" i en mashupmix New Orders "Blue Monday"


Och därefter i "Better the devil you know".

måndag, maj 26, 2008

Musikinspriation på jobbet

Ibland händer det att något man gör, ser eller hör får dig att tänka på något helt annat. Det hände på jobbet idag. När jag plockade tändstift upptäckte jag att de kallades likadant som en gammal svensk 80talsgrupp. Gruppen (och tändstiften) hette +1. Gruppen är från en annan epok. Jo jag vet, den är gammal och så där, men det var inte riktigt så jag menade. Jag minns när Tracks började sändas på P3 1984. De flesta låtarna var engelska, amerikanska och till och med tyska. Någon gång letade sig någon svensk in bland de utländska. Kan kanske låta konstigt idag med alla svenska framgångar artister och låtskrivare har haft utomlands (och givetvis i Sverige), men på denna tiden var inte många procent av låtarna på listan svenska. 1985 var 12% av låtarna svenska. Jämför med 2007 då siffran var 67%. Det kom att dröja ända till 11 maj 1985 innan en svensk låt toppade listan. Och det var just +1 med låten Nevermore. Gruppen var från Stockholm och producerades av Harpo (du vet han med Moviestar). Tror inte det har gjorts en musikvideo på just denna låten, men jag hittade detta klippet på dansmixen från maxisinglen på You Tube.



Jag hittade dock en video på uppföljaren (I don´t want to be left alone) Tonight. Jag har inte sett den innan.

Bilvård

Det är inte lätt att försöka ha en ren bil just nu. I den närmsta omgivningen runt huset finns det en massa björkar och de ger ifrån sig en massa fjölmjöl. Min ljusa bil ser näst intill gul ut varje morgon. Om inte detta vore nog hade fiskmåsarna haft en övning i prickskytte igårkväll. Och en mås måste ha varit överlycklig och stolt till bristningsgränsen. För när jag kom ner till bilen i morse var den nerprickad av en lång rand över hela passagerasidans rutor - ända bakifrån bagageluckan till framrutan. Den här måsen måste ha gått och sparat till den här bombningen under flera dagar. Och han måste ha flugit fort också för skitranden var helt vågrät - den hade jäklar i mig inte tappat i höjd under hela träffbilden. Men skam den som ger sig - nu har jag varit och tvättat bilen. Får se hur den ser ut imorgon!

Och fotbollen följer ESC?

Skrev just ett inlägg om hur Sverige pumpar upp sig till världsmästare så fort det drar ihop sig till något. Och tendenserna tycker jag finns även nu när det snart drar ihop sig till Fotbolls-EM. Visst har vi ett par internationellt gångbara stjärnor: Zlatan är kanske den störste. Men det finns väl i alla fall ett par till kanske en handfull andra lika bra anfallare i europa? Och visst, Henke Larsson är en spelare som varit med och gjort massor med mål i Celtic, vann liga och Champions League med Barcelona och gjorde succe i Manchester United. Men att tro och hoppas på att 37årige Larsson ska vara skillnaden mellan ett okej mästerskap och att vinna detsamma är väl kanske lite väl optimistiskt? Visst har vi något stjärna till: Ljungberg, Mellberg och kanske någon till. Men det är vi väl inte ensamma om? Länder som Italien, Portugal, Tyskland, Frankrike, Spanien och till och med England har väl liknande stjärnor i varenda position?

Det kommer väl som vanligt bli ett eventuellt avancemang från gruppspelet för att sedan åka ut i en kvartsfinal eller något. Varför inte nöja oss med det och inse fakta - vi har inte ett helt lag som håller den höga nivå som krävs för att vinna mästerskap! Stack jag ut hakan nu? Kommer jag att få äta upp detta? Skulle det bli så vore jag den första att gratulera till framgången och guldet!

Nytt svenskt plattfall i Eurovision Song Contest

Har ju inte kommenterat Sveriges "fiasko" i Melodifestivalen eller Eurovision Song Contest som det egentligen heter. Tycker det var ganska väntat. Ok att Charlotte Nilsson förlåt Perelli har spelats på radion så öronen nästan blöder. Men personligen tyckte jag den tappade sin lilla charm redan någon gång veckan efter Svenska finalen. Men varför ska vi svenskar alltid pumpa upp vår lilla "vi-i-sverige-är-bäst"-ballong så fort det vankas någon tävlingsfinal. Det var samma visa med The Ark förra året. Inte heller den låten var unik och hade något jättespeciellt som skilde den från andra. Visst, helt ok kanske - eller till och med bra enligt vissa, men inte skitbra/unik. Men så fort det drar ihop sig är Sverige favoriter. I alla fall i media. I alla fall i Svenska media. Och alla läser och hakar på. Och blir sååå besvikna när något öststatsland vinner. "Fusk", "grannröstning" eller "paktspel" brukar vara standardkommentarerna. Som om inte vi nordbor brukar rösta mest på oss själva. "För vi gör ju bäst musik". Det där andra är ju obeskrivligt och konstigt att någon kan gilla. Tanken verkar aldrig ha slagit dessa människor att kanske är det precis så de ser på vår "västerländska rätta" musik?

Har faktiskt precis studerat Sveriges resultat under 2000-talet. 7 (Pontare), 5 (Friends), 8 Afro-Dite, 5 (Fame), 6 (Lena PH), 19 (Stenmarck), 5 (Carola), 18 (The Ark) och 18 (Charlotte). Genomsnittet av detta snittar på cirka 10 plats. Vilken katastrof! Antagligen tar man det för vad det är - en mesig tävling med alldeles för många länder och olika stilar och tyckande, eller så får man väl hoppa av istället. Och egentligen - hur kan man tävla i musik?!?

Sedan måste jag ju bara kommentera kommentarerna från Charlotte efteråt: Vi gjorde vårt bästa och jag tar hellre en 18plats än att komma 2, 3 eller 4. Något sånt sa hon ungefär. Vad är det för värdering? Är jag med i en tävling kommer jag fan så mycket hellre tvåa och har häng på vinnaren än att bli varvad, utklassad och utskrattad. Men vem vet, det kanske bara är jag?

lördag, maj 24, 2008

Datorproblem

Som jag skrev innan var det torrt på handbollsplanerna. Det dammade rejält från gruset, så när jag kom hem var det bara att ta fram den blöta trasan och dammsugarn för att städa dator, högtalare väskor och så vidare. När jag skulle dammsuga lite grusdamm från datorn slukade dammsugaren s-tangenten. Tjopp - så var den borta. Var bara att plocka ut påsen ur dammsugaren. Givetvis var den ganska välfylld så genom "ingångshålet" var det omöjligt att hitta nått. Så det var bara att skära upp påsen. Och känna igenom och finfördela innehållet ett par gånger. Efter cirka 20 minuter lyckades jag hitta den jäkla knappen. Var man inte redan dammig från handbollsplanen var jag definitivt det då!

Beachhandboll

Idag körde vi den årliga beachhandbollsturneringen i Anderstorp. 32 lag och runt 170 spelare var i farten på de tre planerna. Stundtals var det också mycket publik ute och tittade och stöttade lagen. Dammet rök och under större delen av de drygt fyra timmarna vi spelade sken solen.

fredag, maj 23, 2008

Beachhandboll på lördag

Tänkte bara jag skulle tipsa er om vad ni kan göra imorgon innan och efter lunchen om ni är i närheten av Anderstorp. Vi kommer nämligen att köra Beachhandboll mellan klockan 10 och 15 sådär ungefär. Cirka 150 spelare från de allra yngsta till seniorspelare och även ett par ledare. Jag kommer dock inte att spela utan sköter snacket och musik så om du vill höra bra musik högt i centrum i Anderstorp så tar ni er till rondellen vid Gulf. Det kommer även att vara en plan vid skolan dör även loppisen kommer att vara...
Tänkte tipsa om lite ny musik (i alla fall för mig). Gruppen heter Cut Copy och låten Lights & Music. Hörde den på P3 och fastnade för den på en gång. Lite 80talskänsla på nått sätt.


Fredagsgroggen

Så har det blivit fredag igen. Står i köket och lagar lite mat. Ikväll blir det enkelt: kycklingfile, ris och antagligen lite bianeasesås.

Spring fram till datorn och kör lite schysst musik också. I vänsterhanden finns fredagsgroggen som idag blev Bacardi Apple och sprite!

onsdag, maj 21, 2008

Magsjuka härjar

Senaste veckan har hela familjen haft magsjuka. Pappa började. Sedan var det lugnt ett tag, sedan fick Tilde det. Och Helén och Henrik. Tilde fick sova över hos mormr och morfar. Sedan åka mamma på det också. Helén, Tilde och morsan är fortfarande inte bra. Än så länge har jag dock klarat mig ifrån det. Jag har verkligen varken tid eller lust att ligga hemma med sån skit!!!

Usch hemska tanke!!!

Yazoo 2008

Går och väntar på en leverans från Ginza. Nästa vecka släpps nämligen Yazoos lilla box med båda albumen, en bonusskiva med b-sidor och remixer samt en DVD.

För oss som inte kommer att kunna gå på någon av turnéns konserter får vi nöja oss med det här klippet från BBC i förra veckan. Yazoo live med "Don´t go" 2008. För den uppmärksamme hör man att Vince har uppdaterat ljuden lite och en och annan slinga låter fylligare och mer 2008. Ser verkligen fram emot den nya remastrade utgåvan av de klassiska skivorna!!!

fredag, maj 16, 2008

Nyformaterad dator

Har haft riktiga problem med datorn senaste månaderna. Den har gått så segt och trögt att jag hållit på att bli tokig. Har följt råd, köpt tidningar googlat efter lösningar som skulle göra den snabbare. Men inget verkade hjälpa. 3,5 år användande och in- och avinstallering av diverse program sätter sina spår. Så till sist såg jag ingen annan utväg än att formatera om den och börja om från början. Pirrigt och nervöst. tog backup på alla dokument, bilder, musik osv. Och satte igång. Och det verkar ha gått bra. Nu gäller det bara att hitta alla skivor med programen som ska installeras igen. Ipod, Tvkort, bildbehandling, DJprogram osv...

söndag, maj 11, 2008

Snyggaste svenska hockeymålet?

I dessa hockeyVMtider kan jag inte låta bli att lägga ut en länk till detta videoklippet från VM 1987. Det klassiska 2-2målet mot Sovjet - svenskt klappp-klapp-spel som avslutades av Sandström. Och efter det den klassiska 9-0-vinsten mot Canada.

Kul att se Bengt-Åke Gustafsson lyfta pokalen på slutet.

Grattis Helén

Idag fyller min lillasyster Helén år. De säger att man inte ska nämna en tjejs ålder, men det struntar jag i. Hon fyller 27 år - de trettio närmar sig med stormsteg!!! ;-)

Lite senare i eftermiddag ska vi i släkten träfffas uppe på violvägen. Perfekt fikaväder på deras nya uteplats!

Sen lördagskväll med hockeyrysare

Igårkväll blev det en ny TVkväll. Började kvällen med matlagning. Det blev Tacos. Lite gott rött vin till det. Avslutade kvällen med hockeyVM. Ryssland stod för motståndet och med tanke på vad tre kronor presterat tidigare trodde jag det skulle bli tufft. Tufft blev det men inte på sånt sätt jag hade väntat mig. Sveriges tuffing Douglas Murray (svenskt namn va?) proppade en ryss och backkollegan Strålman stod upp i en följande fight. Båda svenskarna fick matchstraff och helt plötsligt hade Sverige bara fyra backar. Och resten av första perioden var stenhård. Sverige tog ledningen med 1-0. Ryssarna kom tillbaka. Sverige tog ledningen med 2-1 och ryssarna kom tillbaka. Och när alla väntade på förlängning lyckas storstjärnan Ovetjkin, som dittills bara tjurat och dragit på sig utvisningar, lobba pucken över Henke Lundqvist med drygt 5 sekunder kvar av tredje perioden. Blytungt, rullgardin ner och go natt. Men ett stort steg framåt spelmässigt.

torsdag, maj 08, 2008

HockeyVM

Så är då hockeyVM igång. Som vanligt känns det avslaget med hockey i maj när temperaturen börjar krypar upp över 20 grader. Och i år har Sverige inget namnstarkt lag. Inga Forsberg, Sundin, Lidström och så vidare. Och efter att ha förlorat mot Schweiz och luggit under stora delar av matchen mot Vitryssland är väl förhoppningarna på guld inte särskilt stora. Och lika förbaskat kommer jag på mig själv att sitta i TVsoffan och titta. Märkligt. Men är man sportidiot så är man.

Och ikväll ser det ju ut att gå vägen mot Danmark. DANMARK!!! Vart är världen på väg - inga matcher mot Kanada, USA, Ryssland, Finland, Tjeckien än.

onsdag, maj 07, 2008

En Tilde i backen

Idag var det bättre att sitta i backen än att ha klossarna i den. Tycker Tilde!

söndag, maj 04, 2008

Mycket de senaste dagarna

På nytt har det varit en intensiv vecka. Jobb och handbollsträningar måndag-tisdag. Efter arbetet på valborgsmässoafton i onsdags var det dags för årsfest med handbollen. Drygt 90 personer på restaurang Kalydonia. God mat, en hel del dricka och riktigt trevligt. Dock fick jag inga priser på webomröstningen på www.ask-handboll.com. Usch vad ni röstade dåligt ;-) .Var inte kvar så jag låste stället, men var bland de sista därifrån. Första maj var jag inte ute och demonstrerade utan vilade mest hemma. Fredag var det återigen dags att jobba. Sedan blev det lite matlagning och tvtittande. Trion Så ska det låta, Magnus Ugglas Var fan är mitt band och avslutningsdags Berg flyttar in. Lördagen blev det sovmorgon. Var uppe och kollade in Helén och Henkes trädgård som det arbets på och fikade på altanen. Annars var det mest vilande inför kvällens jobb - DJ på en 40årsfest i Smålandsstenar. Gick bra och blev ganska nöjd med musikvalet. Alla verkade nöjda och det var bra drag på golvet nästan hela tiden. Hemma efter tvåtiden, men innan jag hade kommit ner i varv och blivit tillräckligt sömnig var klockan nämre 4!!! Idag har det varit mer aktivt. En timmes Go-Cart innan nästan två timmars fotboll i Töråshallen. Kostade på mig en Kebabpizza efter det. Skickade in Deklarationen också. Så nu är det snart dags att gå och sova för att vakna i tid till jobbet imorgon bitti.