fredag, februari 29, 2008

Skottdagen idag

På nyheterna idag har man pratat om skottdagen som infaller i år. Vi som har månadslön arbetade visst gratis idag, en dag mer utan mer i lönekuvertet. Vilket ju inte låter kul. Men å andra sidan får jag lika mycket för februaris 29 dagar som alla andra månader som ju har 30 och 31. Med andra ord minst en dag mindre än alla andra månader till samma län. Härligt!!!

TangoDepeche

Trodde jag hade sett och hört det mesta, men när jag zappade in i Let´s dance så lyckades jag få höra en cover på Depeche Modes "Just can´t get enough" i tangotappning. Usch, gräsligt måste jag säga...

80talsfest

Såg i TVtablån att Let´s Dance skulle ha 80talstema på musiken ikväll. Men jag ligger steget före dem - i spellistan på min Winamp duggar trackslistehitsen från forna storheter tätt!!! Blue Zone, Trance Dance, Ratata och Cuttin Crew har bland annat hälsat på de senaste minuterna.

torsdag, februari 28, 2008

Vårtecken!

I rabatten på Bäckgatan har krokusarna börjat kika fram.

lördag, februari 23, 2008

Nya överraskningar i melodifestivalen

Hittills i år har det ju varit några "överraskningar". Kanske största var att Carola & Andreas inte gick till Globen förra veckan. Men ikväll i Cloetta Center i Linköping bjöds det på ett par till. För första gången (inte en aning egentligen men jag gissar) gick inte en joker-wildcard vidare. Escobar var ju inte speciellt bra. Dessutom gick inte breda Svensson/Svensktoppenartiksterna Ainbusk och Patrik Isaksson heller vidare till andra röstningsomgången. Ganska väntat så gick BWO till final (viss var de bäst!!!). "Dunka mig" Frida hade ju fått bra omdömmen men visst trodde jag kanske att Isaksson eller Ainbusk skulle ta andra finalplatsen. Att sedan både "opera" Terese Andersson och CaraCola skulle till andra chansen blev också en överraskning. "Tuggummipop i pastell" från de tre tonårstjejerna i CaraCola och lite mer svårplacerade fröken Andersson. Men kvällens stora behållning var ju BWO, vilken låt, vilka kläder, vilken show!!! Globen nästa!!!

Lördag i Anderstorp

Jaha, ny arbetsvecka avklarad. Idag lördag har det varit ganska fullt upp också. Gick upp vid 8-tiden för att åka upp till Jönköping. Köpte bland annat lite nya tallrikar och vinglas på IKEA och hela säsong ett av Heroes på MediaMarkt.

Sedan var det direkt vidare till mormor och morfar som bjöd på lunch. Jag, pappa, Gunilla och Rolf var nerbjudna.

Ikväll har det varit handbollsmatch med b-laget som slog Högsby. Nu är det matlagning. Riset står på spisen och kycklingen är på gång i ugnen. Sedan lär det blir melodifestival på TVn. Ikväll ska det röstas på BWO. Hoppas riktigt mycket på att det är en bra låt. Jag gillar BWO sedan tidigare och det hade varit roligt med Alexander, Marina och Martin vidare till globen och europafinalen. Faktum är att Anderstorp/Gislaved är representerade av Fröken Sverige och Fröken Europa Annie Oliv. Hon är med och spelar cello i bidraget från Mickey Huskic. Där ser man hur det kan gå när man är med som cheerleader i Anderstorps sporthall! ;-)

torsdag, februari 21, 2008

Yazoo ut i europa

Igår kom nyheten att gamla favoritgruppen Yazoo lägger till datum för spelningar ute i europa. Tyvärr bara i Dublin, Berlin, Hamburg och Köpenhamn. Visst, Köpenhamn är inte så jättelångt bort, men Stockholm eller Göteborg hade varit smidigare. Hade varit skitkul att gå på konsert med Alyson Moyets och Vince Clarkes klassiska duo.

Men nyhetsmailet slutar med raden "Keep an eye on your email inbox for further updates and announcements". Kan det allstå komma fler spelningar? Med tanke på att de bevisligen ska till Danmark borde en spelning i Sverige inte vara omöjlig. Eller?

tisdag, februari 19, 2008

Elegant Machinery är tillbaka

Så har då ett av Sveriges genom tiderna största och bästa synthband äntligen gjort comeback. Helsingborgsbandet Elegant Machinery höll igång under hela 90talet. En av de första singlarna Process klättrade upp till femte platsen på officiella singellistan och slogs bland annat med Madonna. I Sverige blev framgångarna inte lika stora i "mainstreamMedia" men bland oss synthare blev de favoriter.

Nu har de skrivit ny musik under flera år och äntligen har alltså nya singlen "Feel The Silence" kommit. Musik är sig lik, men uppdaterade och kanske lite mer nutid än tidigare. Har ni inte redan köpt skivan så gör det ögonaböj.

måndag, februari 18, 2008

Melodifestivalen gav nya rubriker i lördags

Dags för andra deltävlingen i lördags. I försnacket var det mer eller mindre klart att Idol- och flickfavoriten Ola och "superduon" Carola och Andreas skulle jogga hem platsen i finalen. Men nu blev det ju inte riktigt så...

Jag gillade faktiskt bröderna Rongedals discopärla som luktade lika delar 70talsdisco och Sciccors Sisters. Jag brukar ha allergi mot ballader, men Sanna Nielsens "Empty Rooms" var kvällen bästa låt. Är det något jag om möjligt har mer allergi mot än ballader så är det Carola. Därför var det med viss skadeglädje man kunde se hennes förvånade ansikte när det "bara" blev andra chansen.

Jaja, i övrigt var det ganska anonyma låtar för att uttrycka det lindrigt - ett par var rent av riktigt ursla.

Som vanligt när det gäller melodifestivalen....

Seger i handbollen

Hade bloggledigt i går söndag. Det blev vinst mot Önnered i Göteborg. Efter en mer eller mindre lysande första halvlek (9-15) blev det tvärstopp i anfallsmaskineriet. 2 mål de första 20 minuterna innan vi lyckades höja oss. Kändes som om Önnered blev lite mer nervösa på slutet och missade flera lägen. Tillslut blev det vinst med 19-21.

Innebar två nya poäng och kontraktet för allsvenskan nästa säsong. Känns bra att klubben kan börja jobba på att förbereda för säsong 08/09 redan nu.

lördag, februari 16, 2008

På plats i Göteborg

Sitter just nu på läktaren och värmer upp. Snön föll bitvis på vägen. Vet inte hur är där hemma. Hoppas självklart på vinst idag. Spelarna ser laddade ut. Hoppas bara på bra start...

Lördag och ny bortamatch

Så har det då blivit helg igen. när jag kom upp vid 8tiden och såg termometern ville man nästan gå och lägga sig igen. -11 grader stod kvicksilvret på. Var inte direkt varmt att springa ut och hämta tidningen. Lite frukost framför TVn.

Snart dags att börja förbereda för dagens bortamatch. Önnered borta i Göteborg. Hoppas vi kan höja spelet, som inte varit riktigt så bra som vi vill de senaste matcherna. Kan behövas om vi ska åka hem med poäng ikväll. För er som vill följa matchen kan ni gå in på ASKs hemsida där vi som vanligt rapporterar den live. Tittar in strax innan 16:00.

fredag, februari 15, 2008

Fredag och solen skiner

I morse var det kallt. -8 grader och isen satt rejält på bilrutan. men nu skiner solen och det känns nästan som vår! Och dessutom är det fredag. Riktigt skönt!!! Återstår bara tre timmars arbete innan det är helg igen!

torsdag, februari 14, 2008

Alla hjärtans låt

Att hitta låtar som heter nått med hjärtan är ju inte så svårt. Måste vara ett av pophistoriens vanligaste ord. Tror att jag har tipsat om Pet Shop Boys "Heart" tidigare. Dagens låttips blir istället en dansgolvsrökare från 80talet. Tjejen hette Taylor Dayne och låten naturligtvis "Tell it to my heart". Tror hon följde upp hiten med någon singel till men inget som levde upp till nivån på denna jättehiten.

Mobilblogg Alla hjärtans dag!

Idag är det alla hjärtans dag. Jag skulle vilja passa på och hälsa till alla mina nära och kära. Själv är jag inte lika finklädd som Tilde med hjärtan...

måndag, februari 11, 2008

The Cure på Sverigebesök

I helgen skulle man kanske ha varit på konsert i Stockholm. Ett av 80talsbanden man har lyssnat en del på var nämligen på besök. Engelska The Cure var väl kanske inte topp-fem på min lista över favoritband men har ändå gjort en räcka bra låtar. Friday I´m in love, Lovesong, Boys don´t cry, Catepillar, Close to me, Inbetween Days och Lullaby är bara några av favoriterna. Har dock inte haft bra koll på vad de gjort de senaste 15 åren. Vet inte om sångaren Robert Smith ändrat sin karaktarisktika stil med långt stripigt hår, läppstift, mascara och så vidare. Undra om det gör sig på en 49-åring. Men musiken är fortfarande riktigt bra...

söndag, februari 10, 2008

Handboll och melodifestival

Lördagen blev först uppladdning för eftermiddagens handbollsmatch. Vi mötte Stockholmslaget Swithiod. 08orna ligger på näst sista plats och borde ju blivit en munsbit för oss. Ledde också med 7-2 efter cirka 0 minuter men sen spårade expresståget ur. Det blev ett måls försprång i halvtid och en bit in i andra kunde gästerna ta ledningen. Som tur väl var höjde sig ett par spelare under ett par perioder och vi kunde vinna med 32-29.

Sedan bar det av till restaurang Kalydonia för en bit mat och ett par öl. Vi hade vårt andelslotteri Sållet, men tyvärr blev det ingen vinst där. Åkte ut redan som nummer tre. Sedan var det melodifestival på storbildsskärmen. Jag försökte pricka in de som skulle gå vidare. E-type och Poodles, Velvet och Amy Diamond trodde jag skulle slåss om finalplatserna. Andra chansen möjligen till balladen med Sussie Tapper. Jag har allergi mot ballader och hörde inte musiken så bra i sorlet men ballader brukar ju funka. Plus då en av de tre jag räknade upp som inte klarade finalplatserna. Nu blev det istället Vikingarnas före detta sångare Christer Sjögren som gick direkt till final. Underskatta inte Dansbandssverige och Svensktoppen. Usch vilken dålig smak. Amy Diamond också till final och E-type/Poodles samt Sussie Tapper till andra chansen. Och Velvet åkte ut. Visar sig alltså att folk röstar konstigt, och melodifestivalen inte går att förhandstippa...

lördag, februari 02, 2008

Tillbaka från 85årsfirandet

Som väntat blev det fullt upp borta på Ängsgatan. Morfar och mormor, tre döttrar, två svågrar, 3 barnbarn och 5 barnbarnsbarn. Både middag, efterätt (äppelkaka & vaniljsås, cheasecake) och fika med kaffe och två tårtor, bullar och kakor.

Det första man tänker på nu är ju inte mat i alla fall... Ser fram emot en lugn lördagskväll. Ska stryka och hänga upp två nya gardiner i köket. Sedan blir det antagligen lite hockey (Färjestad!!!) på TVn. Förhoppningsvis blir det en hyffsad tidig kväll eftersom det är bortamatch mot Tumba imorgon.

Morfar fyller år

I dag fyller morfar Gustav 85 år. Tror att hela familjen är bjuden på lunch, så det blir säkert en hel del folk borta på Ängsgatan.

Vi är så lyckligt lottade att både morfar och mormor och för den delen farmor också är så friska och pigga som de är. Kul att de får åldras och må bra utan att vara sjuka och trötta.

fredag, februari 01, 2008

Första Februarifredagen

Så har det redan hunnit springa iväg och bli februari. Fattar inte vad januari tog vägen. Fredag i kalendern idag. Har inga direkta planer idag - först ut ska det dock bli lite matlagning. Tacos hade jag tänkt mig så det blir inga stora utsvävningar ikväll. Sedan blir det lite TV och möjligtvis en liten runda upp till familjen Kardebratt.