måndag, december 31, 2007

Gott Nytt År

Jaha, så återstår det då bara några timmar av 2007. Eftersom jag antagligen inte kommer ihåg att skriva någon precis runt tolvslaget vill jag passa på att önska er alla vänner som brukar vara inne här och läsa ett riktigt gott nytt år.

Jag brukar inte vara så mycket för nyhetslöften och sånt där så jag hoppar över det. Får väl helt enkelt försöka bli lite bättre på allting istället. Enkelt eller hur?

Gott Nytt År!

Varit i Värnamo

Helén och Henke ringde i förmiddags och undrade om jag skulle med till Värnamo. Henke hade panik att han inte hade någon skjorta till kvällens nyårsfirande. Visst, jag hade ingenting för mig så jag hängde med. Väl i Värnamo var vi säkert inne i 4 affärer. Han skulle ha tag i en röd- och vitrandig skjorta för att matcha Tilde. Antingen fanns det inte rätt färg och mönster eller så var det fel storlek. Slutade med en svart- och vitrutig. Helén hittade bara saker till Tilde. Var med och handlade lite fyrverkerier och present till värdparet på deras nyårsfest Annelie och Richard. Sedan pratade hon med kusin Johanna och hennes Mattias. Det slutade med att vi träffades för att fika på stan. Sedan åkte vi hem. Pelle handlade alltså ingenting mer än en fika. Riktigt ekonomiskt!

torsdag, december 27, 2007

Yazoo tillbaka!!!

Läste något riktigt glädjande idag. Gamla superduon Yazoo gör comeback. Yazoo var ju gruppen som Vince Clarke hade ihop med sångerskan Alison Moyet efter att han hade lämnat Depeche Mode. På bara två LPskivor hade gruppen massor av klassiska låtar med unikt sound tack vare Vince elektronik och Alisons röst. Allt från popklassiker som "Don´t go" och "Situation" via ballader som "Only You" till mer nästan bluesinslag som t.ex. "Winter kills". Nu kanske man ska ta det där med comeback med en nypa salt. Skivbolaget Mute planerar nämligen att ge ut gruppens två album ("Upstairs at Eric´s" från 82 och "You and me both" från 83) i nya remastrade utgåvor under 2008. Enligt ryktet också eventuellt även med en DVD. Enligt britterska Channel 4 planerar gruppen också en konsert för att göra reklam för skivsläppet. Vilket kanske tyder på ett engångsjippo. Men i tidningen Zeros senaste nummer har de intervjuat Alison Moyet och hon vill visst återförena bandet. Va, vilket dröm - Vince Clarkes klassiska synthpop och Alison Moyets härliga röst i nya låtar på 20hundratalet. Vilken dröm. Tänk att se dem på europaturné någonstans i t.ex. Göteborg framåt hösten 2008 - vilken dröm!!!

Infosida och Myspace

Tillbaks till jobbet

Idag var det dags att börja jobba igen. Antog att det skulle bli fullt upp eftersom det nästan var en vecka sedan vi skickade de senaste leveranserna till våra butiker. Och dessutom skulle vi skicka alla butiker på en dag, i normala fall kör vi bara hälften varannan dag. Så jag lyckades komma i tid till att börja en timme tidigare klockan 06:00. Och mycket blev det. Med två personer borta på uttagen semester hade vi fyllt på med 3 extra skolungdomar. Och det behövdes. När vi ett par minuter i fyra hade lastat på sista pallen på sista lastbilen hade vi kommit upp i 57 pallar och 19 takboxar. Det är nära på 2 lastbilar och ett proppfullt släp!!!

I morgon blir det förhoppningsvis lite lugnare så vi hinner komma ikapp med inleveranser och annat som fick stå tillbaka idag.

onsdag, december 26, 2007

Namnsdag

Idag är det lugn än så länge. Har mest gått och slöat här hemma. Sitter just nu och tittar på engelsk premiere league-fotboll på Canal +. Senare framåt kvällen ska jag till mormor som ville bjuda på middag. De här juldagarna är mest ett åkande mellan folk som vill bjuda på mat. Man äter och äter och äter...

Idag har jag dessutom namnsdag. Ett av mellannamnen är nämligen Stefan. Och till alla er andra Stefan jag känner - grattis. Henrik Stefan Kardebratt, Stefan "Synth" Andersson, Stefan "Målvakt" Berg, Stefan "Ica" Hedenfelt ..... osv

tisdag, december 25, 2007

Äta rester...

Överlevde ännu en julafton! Men nä då, så illa var det inte - det var ganska lugnt faktiskt. God lunch och julsnaps till den. Därefter var det lugn eftermiddag med Kalle Anka och en öl. Därefter var det julklappsutdelning. Och så många julklappar det var. Hade nog behövt kapa av det understa lagret av grenar för att få plats med allt. Mycket tack vara alla presenter till Tilde. Och hon som inte ens är ett år! Var ska detta sluta? Jag fick också en del presenter - fotokalender från Tilde, ring, böcker, jacka, tröja och ett nytt Buzzspel - Hollywood. Jag vann givetvis detta också!

Idag har jag varit på Bäckgatan igen och ätit rester. Tack vare att Anna och Jonas är nere så vill resten av släkten också komma på besök så ikväll är vi bjudna dit igen då pappas tre bröder med familjer kommer på besök. Har varit och hjälpt till att förbereda tre pajer som ska in i ugnen. Kan bli gott med litet avbrott från all julmat. Missförstå mig inte - jag tycker det är jättegott, men det kan bli lite tjatigt och enformigt!

måndag, december 24, 2007

Julblomma

Det ringde på dörren tidigare. I boxershortsen gick jag och öppnade. Det var pappa som kom med en julblomma från honom och mamma.

Annars då? Jodå, julskinksmackor till frukost och julmusiken står på från datorn. Snart dags att gå och raka sig, duscha och byta om för jullunchen.

Hoppas ni alla har det bra.

Nu är julen snart här

Idag har jag lyckats få färdigt för julen, julstädat, julpyntat och fått upp granen. I eftermiddag var båda systrarna Anna och Helén uppe på lite glögg och pepparkakor och en omgång Buzz på Playstation 2. Före detta klasskamraten Fredrik "Åsen" Johansson tittade förbi med en chokladkartong. Kände mig lite skyldig eftersom jag inte hade någon present till honom. Sedan avslutade vi dan före dopparedagen med bastu uppe på Violvägen. Jag, Henrik, Jonas och Henkes lillebror Robin. Vem som bastade längst? Ja vem tror ni? Norrlänningen Jonas som slängde på litervis med vatten på aggregatet.

Och eftersom klockan nu har blivit efter midnatt skulle jag vilja passa på att önska er alla en god jul!

lördag, december 22, 2007

Familjesammankomst

Idag har lillasyster Anna och hennes Jonas kommit ner ifrån Gävle. För i år ska hela familjen fira jul i Anderstorp, något som inte har hänt på flera år.

Först var jag med på sen lunch på Bäckgatan där mamma Anita hade gjort Fransyska med potatis och sås. Ikväll hade Helén och Henrik bjudit upp oss till Törås. Ännu mera god mat och fika stod på menyn. Förlorade ett par rundor bordshockey men efter att halva gänget gått hem till Bäckgatan vann jag två omgångar Mega-Quiz på Buzz och ordningen är återställd.

Tack för ikväll - nu ska jag strax lägga mig och imorgon ska granen upp och pyntas!

Nya bilder på Tilde

Igår lunch fick Tilde provrida Halmbocken. Hon tyckte att det var riktigt roligt och fick ett riktigt tag i "hornen".

Fick också ett foto från Helén som jag bara måste dela med mig av - ängeln Tilde.

Veckan som gick

Tjaha, så har då snart en ny vecka rusat iväg. Finns inte så många kvar det här året nu.

I måndags var det handbollsträning som vanligt. Tisdagen blev det rusning i affärer för att få ihop de sista julklapparna. Lyckades riktigt bra. Onsdagen var det dags att spela årets sista handbollsmatch. Tyvärr blev det en ny retlig uddamålsförlust mot länskonkurrenten Hallby. Grrr - andra enmålsförlusten på några dagar. Usch och fy. Torsdagen käkade vi gemensam jultallrikslunch på jobbet. Riktigt gott med riktig julmat. Proppmätt blev man! På kvällen var det julbord med A-laget och delar av styrelsen på hotell Nissastigen. Gick faktiskt ner lika mycket då också. Men jag hoppade över efterätten. Igår fredag skulle jag börja med julstädandet här hemma. Började riktigt bra, men lagom till maten fastnade jag framför TVn och somnade redan vid halv-tio-tiden. Så det blir nog en del pillande i eftermiddag innan det blir julfärdigt här hemma.

Vintersolståndet

Idag vaknade vi alla med stånd, vintersolståndet - årets mörkaste och längsta dag, är här. Idag är det som mörkast på hela året. Men nu vänder det, minut för minut blir dagarna längre och ljusare ända fram till att det vänder på midsommarafton.

söndag, december 16, 2007

Depeche Mode Quiz

Jag har även suttit framför Facebook och skapat mitt första Quiz eller frågesport ikväll. Ämnet? Givetvis Depeche Mode. Så om du har några minuter över får du gärna titta in och försöka ge dig på att få "high-score" på mitt lilla kunskapstest.

Skrivit julkort

Har suttit framför datorn och letat adresser och postnummer ikväll. Orsaken? Jag har suttit och skrivit julkort. Och det blev faktiskt en hög som damp ner i den röda postlådan för en timme sedan. Men om jag av någon anledning missade just dig så kommer här ett julkort just till dig. Och varför inte svara genom att fylla i en kommentar också?

lördag, december 15, 2007

På resa till västerås

På resande fot idag igen! Sista bortamatchen innan jul spelas borta mot Västerås. Avresan var redan 0715, nu närmar vi oss Västerås. Ett par minusgrader och träden är alldeles vita av frost.

fredag, december 14, 2007

Uppsnappat på toan

Uppsnappat på toan: världens sämsta pizza finns i västerås. En väldigt intensiv diskusion där jag trodde att jag skulle behöva hoppa in emellan slagsmålet som var på gång!

torsdag, december 13, 2007

Kvällen avslutas på harrys.

Kvällen avslutas av CLpersonalen på Harrys. Inga synthhits trots att vi är i hbg (covemant, elegant machinery osv.)

Nu har vi ätit trerätters.

Nu har vi ätit trerätters. Det blev mycket lättare när vi fick in riktiga bestick istället för metallpinnarna!

Mobilblogg micro har julfest i Helsingborg

Mobilblogg micro har julfest i helsingborg ikväll. På menyn står koreanskt!

måndag, december 10, 2007

TomteTilde

I dag har Tilde varit och Tomtat för farmor Mona-Lisa och några fler släktingar i Gnosjö. Så när hon kom till Bäckgatan vid lunch var hon fortfarande i Tomtekläningen och luvan. Jag kan inte låta bli att dela med mig av denna bilden.

Orsaka straff?

Efter allt skrivande både här och på ASKs hemsida samt timmarna som speaker blir man lätt lite miljöskadad på att läsa och lyssna på formuleringar. Under den senaste tiden har jag flera gånger hört idrottsreferat och nyheter där någon har orsakat straffar. I morse var det Zlatan som hade orsakat en straff som han själv hade tagit hand om och gjort mål.

För mig borde det vara motståndaren som orsakar straffen. Zlatan, i det här fallet, kan ha "fixat" en straff, men visst är det väl motståndaren som är orsaken till straffen?

söndag, december 09, 2007

Anna och Jonas har förlovat sig

Jag fick ett MMS från min syster Anna igårkväll. Det innehöll bara ett foto - det här. Hon och pojkvännen Jonas har passat på att förlova sig så här ett par veckor innan jul. Som sagt innehöll meddelandet bara fotot och eftersom jag inte hade hennes nummer i telefonlistan (hon byter telefon titt som tätt) och det inte fanns varken på Eniro eller hitta.se så visste jag inte helt säkert vems händer det var ;-)

Ett stort grattis till er båda så här över internet. Vi syns till jul!

onsdag, december 05, 2007

Dagens musikvideo Digital Emotion

Det har väl inte undgått någon att jag är ett stort 80talsfan. Musikstilarna kunde vara synth, italodisco eller egentligen vad som helst. Ett band som jag dock hade missat är Digital Emotion. Hittade dem nämnda som influenser i en skivrecension. Visst, i dagens mått mätt ganska töntigt och mesigt, men jag gillade det här soundet då och tycker om att lyssna på sånt här nu också. Inte minst som motpol och omväxling till allt annat man tvångmatas med i radio och TV. Låten heter "Go Go Yellow Screen" förresten.

Tilde 11 månader

Idag har familjens yngsta medlem Tilde fyllt 11 månader. Tänk att det bara saknas en månad till att denna lilla person har funnits i ett år. Jag träffar henne och Helén närapå dagligen nere på Bäckgatan. Ständigt i centrum och numera alltid i rörelse. Jag kan nästan inte komma ihåg hur det var innan hon kom in i våra liv. Och nu ska hon strax få uppleva sin första jul.

Visst låter jag som en stolt morbror och fadder...

Grattis Tilde

söndag, december 02, 2007

Söndagskväll

Det blev en tillfällig comeback för fotbollen i töråshallen. Vi blev till slut sju personer och jag hamnade i laget med 4 personer. Vilket gjorde att vi höll flåset uppe bättre. För min del blev det mest defensivt spel och målvaktsspel.

Efteråt unnade jag mig en pizza, en Toscana (bacon, lök, tomat och ost) på Dardania. Och till det en kall öl.

Nu är det lite tvtittande och sedan dags för sängen och sedan är det härlig måndag igen med arbete och sedan skön handbollsträning.

Hejaklack

Med tanke på att vi hade med oss två busslast med supportrar upp till matchen i Jönköping tänkte jag passa på att lägga ut det här klippet. Lite mer fantasi i ramsorna kanske till nästa gång. Klippet är från kultserien HippHipp. Enda problemet är att de har blåa tröjor på sig och pratar skånska. Eller vad säger du Hedenfeldt? ;-)

Adventsstädning

Jaha, så har det då gått och blivit december också. Fattar knappt var tiden tar vägen! Tittar man utanför fönstret kan det lika gärna vara oktober eller mars för den delen - kanske lite mörkare tidigare på kvällen bara. Regnigt blåsigt och tråkigt.

Håller på att adventsstäda för fullt. Har precis putsat fönsterna och fått upp staken och runda ljusslingan! Blir ju lite mer stämningsfullt inne iallafall. Får se om det blir en omgång på julskyltningen ute på samhället också.

Var uppe på förmiddagsfika hos familjen Kardebratt också. Lagom till förlusterna i bordshockey avslöjade Henke att de har varit lite folk på fotbollen de senaste veckorna. Jag har ju inte varit med på säkert två månader eller nått, först på grund av stukade fötter och ont i revbenen och sedan fullt upp med söndagsmatcher i handbollen. Så jag får se om det blir en tillfällig comeback ikväll.