fredag, november 30, 2007

Fredagskväll i idrotthuset, Jönköping

Nu sitter man i Kåken eller idrottshuset som det egentligen heter. ASK spelar handbollslänsderby mot Hallby. Nu är de knappt 20 minuter kvar till matchen och flertalet av supportrarna i de två bussarna som gått upp håller ånga uppe på läktarn. Vi leder klart på poäng när det gäller decibellen. Tror nog att de har laddat med annat än sportdryck...

torsdag, november 29, 2007

Torsdagen avklarad

Så har man då klarat av ännu en dag. Idag har det varit fulltecknat i kalendern. Efter jobbet var det full fart hem, byta om och vidare till Synsam för synundersökning och utprovning av glasögon. Synen hade inte ändrat sig någotting egentligen men jag tyckte det var dags att prova ut nya glasögon iallafall. Var 4,5 år sedan jag skaffade dessa så lite omväxling är väl inte fel. Nu blev det ett par svarta i plast av märket Tiger. Tror det var de som är på bilden. Kul att byta stil och utseende när man ändå ska skifta.

Efter ett snabbt depåstopp på systembolaget (glögg, whiskey och öl), var det hem och titta på en stunds handbollsträning. Sedan ringde Henrik och ville ha sällskap. Helén var på bowling med ett tjejgäng och Henke var själv hemma med Tilde. Så med två pizzor under armen åkte jag till Törås. Det blev lite tv och bordshockey också. Han hade sån tur och gjorde bara flytmål så han lyckades vinna...

Nu blir det nog en stunds DVDtittande innan det blir dags att krypa till kojs. Fick en DVD med Kylie Minogue från Plus på Aftonbladet i postlådan idag. Ska kolla om det är nått att ha.

Ha det så bra...

Dagen musiktips

Får väl försöka fortsätta att tipsa om lite musikaliska guldkorn. Idag går vi tillbaka till 1984 för att hitta en låt som jag hörde att Adam & Gry spelade i Äntligen Morgon igår. Gruppen hette Video Kids och jag tror de var från Holland. Låten heter "Woodpeckers from Space" och har knyckt karaktäristiska drag från Hacke Hackspett. Detta är en riktigt One Hit Wonder-band - jag har iallafall inte lyckats höra nått mer ifrån dem trots att de släppte två album.

Men den spelades iallafall en hel del, både i radio och på mellanstadiediscon när det begav sig. Lyssna, njut, dra på er kavajen med 80talsaxelvaddarna och ger er ut på dansgolvet i vardagsrummet!

onsdag, november 28, 2007

Vintern kan komma

Nu kan det bli hur mycket vinter, snö, is och halka det vill! Jag har varit och hämtat och lagt på mina nya vinterdäck ikväll. I morse var det runt 8 grader kallt, men nu ikväll är det några plus grader och regn istället. Men som sagt - nu är bilen förberedd på vinterväglag så kom igen då, ge mig lite snödrivor, drivis och kyla!!!

Mu ska jag göra lite mat och avnjuta ett nytt avsnitt av Heroes.

måndag, november 26, 2007

Ny vecka är här

Måndag idag och en ny vecka är här. Måndagarna är härliga - äntligen får man gå tillbaka till jobbet och till handbollsträningen. Den senaste månaden har måndagsträningarna varit konditions- och styrkekoncentrerade. Under cirkelträningens intervaller har jag fått i uppgift att köra musik från min I-pod. Av någon anledning har det blivit mer rock än synth. AC/DC, Guns n roses och Ramones blev det bland annat idag. Lyckades dock klämma in lite Erasure och A flock of seagulls på slutet...

Resten av veckan är ganska fulltecknad. Ska klippa håret, försöka hinna med att hämta mina nya vinterdäck och byta dem på bilen, prova ut nya glasögon hos optikern, betala räkningarna (usch och fy) och på fredag är det dags för länsderby då vi åker till Jönköping för att möta Hallby. vi får sällskap av minst en buss ASKsupportrar. Kan nog bli bra drag i idrottshuset. Helgen blir förhoppningsvis lugnare - kanske ska försöka hinna med att städa på lördag!

lördag, november 24, 2007

Snön faller i Anderstorp

Idag har temperaturen fallit här i Anderstorp. I morse var det minus 6 grader. Sedan promenerade kvicksilvret uppåt under dagen. Nu ikväll har gått ner till nollpunkten och just nu faller faktiskt snön också. Jag ser det i ljuset från gatlamporna och på trottoaren utanför. Men tack och lov är inte marken frusen så det lägger sig. Visst gillar jag vinter och snö, men det kan gärna vänta ett par veckor...

fredag, november 23, 2007

Musiktips A Flock Of Seagulls

Det var ett bra tag sedan jag tipsade om lite musik nu. Så det får vi väl råda bot på hä och nu. Dagens tips kom till mig när jag gick in i omklädningsrummet efter träningen. I vanliga fall brukar spelarna spela sina samlingar av rock, r´n´b, hip hop och annat. Men när jag klev genom dörren hörde jag något som jag faktiskt kände igen - bandet A Flock Of Seagulls med låten "I Ran". Blev smått chockad och hävde ur mig ett "Oh - I ran. A flock of Seagulls från 1982." Varpå jag fick ett skratt och kommentaren "Till och med året kan han". Låten var visst med på någon samling med One Hits Wonders någon hade hittat.

Och visst känner jag igen låten. Bandet är väl kanske minst lika kända för sina frisyrer som för musiken. Och parodieras i bland annat Vänner där Chandler och Ross har liknade frillor under sina collageår.

I Ran blev väl den största hitten för detta Liverpoolband, men det gjorde även låten (It´s not me) Talking som svenska Sista Mannen På Jorden (SMPJ) gjorde en svensk cover "Pratar" på.


Nåväl - här har ni videon på I Ran. Njut och dra på 80talskavajen och snurra igång spegelbollen.

Fredagen är här!

Så var det helg igen. Nåja nästan i alla fall. Det avlönade jobbet är klart. Har tagit av mig MICROkläderna och ska byta om till ASKträningsoverallen. Sista träningen för veckan börjar strax. Sedan blir det fredagsslappa framför TVn.

Vi hörs senare...

onsdag, november 21, 2007

Handbollseger i söndags

I söndags var det dags för att sätta sig i bussen och åka på ny bortamatch i handbollens allsvenska. Näst närmsta bortamatchen för säsongen Mantorp stod på schemat. Bara Hallby i Jönköping är närmre. Måste säga att jag var lite trött efter nattens DJ:ande när klockan ringde, men det gick snabbt över. Och laget var inte heller trötta. Första halvlek bjöd hemmalaget bra motstånd - med sitt offensiva riv- och slitförsvar. Men allt eftersom matchen gick in i andra halvlek tröttades de och vi kunde ganska enkelt springa ifrån till 24-30. Vi har nu fyra raka matcher utan förlust. Tittar man i tabellen kan man kanske inte begära mycket mer i poäng väg. Två poäng till hade varit riktigt bra och fyra till så hade vi varit med i serietoppen, så små marginaler är det. På söndag väntar ny hemmamatch med gratis inträde. IFK Karlskrona står för motståndet. En inte helt omöjlig uppgift. Sedan väntar dubbelmöten mot Hallby och Västerås då serien vänder. Dessa fyra matcher är rena bonusmatcherna då vi har allt att vinna mot dessa två topplagoch slipper spela med press om att "måste ta poäng".

DJ Pelle på 40årsfest

I lördags var jag på 40årsfest. Jag jobbade som DJ ute i Draftinge mellan Bredaryd och Västboås. I somras när jag spelade på Enets "logfest" kom Stefan Eriksson fram och undrade om jag kunde ställa upp på hans kommande 40årsfest. Och nu var det alltså dags.

Totalt var det knappt 40talet gäster varav jag kände... knappt några alls. Farbror Lars och faster Marianne var där och några till som har synts på Enetsfesterna. Men de andra var också trevliga...

Kände faktiskt igen de andra i personalen också - Mikael "tvilling" Andersson och hans tjej var nämligen serveringspersonal och hade fixat med maten.

Framåt tiotiden var ätandet slut och det var dags för musiken. Och den höll på länge. De sista var som värsta duracellkaninerna och ville aldrig ta kvällen. Måste bero på min braiga musik. Framåt halv tre drog jag igång de sista avslutande två balladerna och framåt tretiden var jag hemma...

Ännu en succespelning är över. Känner mig nästa som en rockstjärna när man står och spelar och har ett helt dansgolv framför sig som röjer på! ;-)

Och ja, det blev ett par synthlåtar också. Även om det "bara" blev klassikerna från 1981 Human Leagues "Don´t you want me" och Depeche Modes "Just Can´t Get Enough".

Bloggsvacka

Måste erkänna det - de senaste veckorna har jag varit alldeles för dålig på att uppdatera min blogg. Vet inte riktigt var det har varit, men jag har varken hunnit, orkat eller haft något att skriva. Vet som sagt inte var det beror på men jag ska försöka bättra på det. Numera är jag ju inte ens familjens flitigaste bloggare - syster Helén har fler inlägg på en vecka än vad jag har. Men håll i er nu kommer det att ske en bättring!!!

fredag, november 16, 2007

Mobilblogg - fredagsfika på jobbet. Idag

Mobilblogg - fredagsfika på jobbet. Idag var det premiär för semlorna. Redan i november - mums!

onsdag, november 14, 2007

Snorres väg?

Vi fick tillbaka ett paket på jobbet häromdagen. Adressen var lite annorlunda mot min egen anonyma Ågatan. Den här människan bodde nämligen på Snorres väg. Snorre är ju nämligen ett annat ord för .. ja, du vet vad.

Sedan var ju även Snorre namnet på huvudrollen i Hem Till Midgård med Fredde Granberg. Eller rättare sagt "Lill-Snorre"

tisdag, november 13, 2007

Grattis mamma Anita!

Grattis mamma Anita! Mamma fyller år idag. Vi gratulerade henne nu på lunchen. Jag, Anna och Helen hade lagt ihop till ett halsband, presentkort på massage och en blomma. Mer uppvaktning ikväll...

Mobilblogg!

Mobilblogg! I morse blev det kallt om fötterna när jag hämtade tidningen!

torsdag, november 01, 2007

Sven Melander 60 år

Läste häromdagen att Sven Melander hade fyllt 60 år i veckan. för mig slog han igen om på 80talet. Var med i sällskapsresan, hade ett program med Stina och sedan nöjesmasakern, nöjesmaskinen och tack för kaffet. Tänkte lägga upp ett par klassiker jag hittade på You Tube.

Lilla Anna




Olle & Helge




Steve med Lloyden

Kommande mästerregisör?

Elgiganten slog upp sina dörrar i Gislaved i förra veckan. Jag fastnade för en videokamera i deras kampanjblad och lyckades klämma in mig efter jobbet. Det blev en håddiskkamera från Sony. Nu gäller det bara att se om man är någon mästerfilmare. Vem vet det kanske både blir guldbagge och Oscarsstatyetter i framtiden? Än så länge har det inte blivit några filmer iallafall...

9 dagar sedan sist

Så har det gått över en vecka sedan senaste inläggen. Tiden rusar iväg. Vad har då hänt sedan sist?

  • Tja, vi har bytt från sommartid till "normaltid". En timme mer att sova i lördags natt.
  • "Mitt" lag i fotbollsallsvenskan IFK Göteborg vann SMguld för första gången på 11 år. Faktiskt det 18e totalt!
  • ASK vann hemma mot Önnered i lördags. Efteråt hängde jag med på förfest hemma hos Kalle Björkman. Trevligt, men jag hängde inte med till Gisleparken.
  • Färjestad har gjort sig av med sin tränare Roger Melin.
  • Mediadrevet har på nytt gått efter någon politiker som nu har avgått.
  • Depeche Modes sångare Dave Gahan har släppt sitt andra soloalbum som inte har fått någon lysande kritik. Jag har inte köpt det än...

Under veckan då jag inte har skrivit några inlägg har jag roat mig med att titta på min besökarestatistik. Har faktiskt haft fler besökare än någonsin - 143 olika besökare förra fredagen! Den enda slutsatsen jag kan dra är att det drar folk när man skriver om snusk - Ekta Pattar och Skinkan som var de senaste inläggen! Märkligt vad folk googlar efter.