tisdag, oktober 23, 2007

Konstiga etiketter

Efter förra inlägget kom jag ihåg den här bilden som jag såg härom sistens. Butikerna borde verkligen se till att deras skrivare skriver rätt på etiketterna. Det ska nog stå Kokt Skinka, men när de översta millimetrarna försvinner blir det istället - jag läs själva...

Ekta Pattar?

Hittade en bild på en blogg (faktiskt på Magnus Ugglas) som jag inte kunde låta bli att dela med mig av till er. Vet ju att namn kan få en annan innebörd på andra språk och att Pär Albertsson säkert låter konstigt på , ja vad ska jag gissa på, turkiska?

Men här är alltså Dr Ekta Pattar från Indien. Verkar dock vara från ett barnsjukhus och inte en plastikklinik...

söndag, oktober 21, 2007

EKGtestad

Innan dagens match hade vi EKGtest på löpande band nere på vårdcentralen. Som ledare fick jag också lägga mig ner och få elektroder över bröstet. Tyvärr var jag mer hårig än alla spelarna som håller på att rakar och vaxa sig. Min matta gjorde att ett par av elektroderna inte gick att fästa. Så numera har jag ett par rakade punkter på bröstet. Inte så snyggt kanske, men med tanke på skäggstubbskänslan ska jag nog inte raka hela mig!
Återstår att se om man är tillräckligt frisk för att fortsätta i laget...

Tung handbollssöndag

Idag var det hemmamatch i sporthallen. ASK tog emot serietvåan Skånela som hitills har fyra vinster och en förlust. ASK har ju haft det destu tyngre. Och dagens match blev ingen större ändring av tendenskurvan. Vi hade för svårt bakåt och fick inte till det tillräckligt bra framåt heller. I matchprogramet hade jag lovat att vi inte skulle släppa in 40 mål igen och halvvägs in i andra halvlek började jag få kommentarer från läktarn, men spelet skärptes till något och det blev "bara" 33-36. Krävs krafttag och att något eller någon tar tag i spelet och ledarskapet inne på plan eftersom det känns lite ihåligt ibland under matcherna...

Jobbet var ute och käkade

Arbetsveckan slutade med att vi firade att "vi flyttat färdigt". Visst saknas det fortfarande en del, kontor ska byggas, el och data ska dras och en del produkter ska flyttas runt till "rätt" platser. Men det börjar snart bli klart. Det firade vi genom att samlas efter jobbet. Ett par öl och sedan blev det mat på Kalydonia. Därefter försökte Anders, Magnus och besökaren Jonas att lära mig spela poker. Vet inte hur bra det gick. Sent på kvällen, flera öl senare och marker och regler till höger och vänster. Hade fått blogg- och fotoförbud från Magnus så därför blev det bara en kort kommentar idag ;-)

lördag, oktober 20, 2007

nu är det klippt

Efter jobbet idag var jag uppe hos syrran. Hon tyckte synd om mig eftersom jag var långhårig så nu mera är jag lite mindre tjockhuvad. Foto kommer kanske senare...

lördag, oktober 13, 2007

Tvätt avslutade arbetsveckan

Vi har fullt upp på jobbet. Vi håller igång de vanliga dagliga sysslorna. Dessutom har våra butiker börjat inventera vilket brukar betyda större beställningar. Och sedan en månad håller vi på att flytta vårt lager. Nu i veckan har vi tömt de sista pallplatserna. Aldrig är lokalerna så stora som när det inte finns några saker i dem. Nu återstår de sista bitarna - de sista pallstallagen ska rivas och flyttas och sedan ska allt finjusteras. Nytt kontor ska också byggas. I och med att det har varit fullt upp de senaste veckorna har vi fått stryka på städningen. Men igår avslutade jag veckan med att städa och köra skurmaskinen under eftermiddagen. Kändes nästan hur luften blev bättre allt eftersom dammet försvann. Här är ett foto från en av tömningarna av smutstanken. Knappast något man vill tappa upp på flaska och sälja...

Syster Anna fyller 30

Idag gratulerar jag min syster Anna som fyller 30 år. Hon är i Stockholm över helgen med sin Jonas och pappa Lennart och mamma Anita för att fira jubileumet. Det är Anna som har planerat helgen. De ska gå ut och titta och lyssna på något ikväll som fortfarande är hemligt.

Grattis Anna och hoppas du får en bra dag!!! Hoppas du gillar presenterna! Vi syns till jul.

fredag, oktober 12, 2007

Musik tips Audio Objekt

Det har blivit dags att tipsa om lite ny musik.

Från Lund kommer gruppen Audio Ojekt som gör Kraftwerkscovers på svenska. Först ut är "Vår Nya Värld" som är en cover på "Computer World". Såväl musiken som texten är uppdaterad till dagens värld istället för det 70- och 80tal våra tyska gudar verkade i. Eller vad sägs om "Rikspolisen och handelsbanken" och "Blogg, internet, globalisering och piratkopia" istället för "FBI and Scotland Yard" och "Buisness, Numbers, Money och People".

Medlemmarna kallar sig lite kryptiskt för Audio Objekt 1 och 2. De ska komma från Lund. Lite längre fram ska även "Modellen" (krävs inget nobelpris för att räkna ut orginalet, va?) komma. Smått genialiskt tycker jag. Men ta inte mitt ord för det. Kolla själva...

torsdag, oktober 11, 2007

Tildenytt oktober

Det var ett tag sedan jag laddade upp nya bilder på min lilla systerdotter Tilde. Hade därför tänkt dela med mig av ett par. Hon växer och står i. Numera har hon börjat smaka så smått på vad vi andra äter till lunch också. Potatismos, korvstroganoff och små bitar makaroner har gått ner de senaste dagarna.

Som jag nämnde härom dagen "pratar" hon mer och mer. Ljud och annat försöker hon härma och använda bäst hon kan.

"Tandtråd är viktigt morbror!"


"Undrar om mormor har städat duschbrunnen?"







Som bonus kommer ett par filmklipp också!





söndag, oktober 07, 2007

Lång lördag i hallen

Lördagen började med frukost redan klockan 9. Visst redan och redan, men jag brukar gilla att ta det lite lugnare på helgerna om jag inte har något inplanerat. Vid kvart över 10 stämplade jag in för lördagens pass i sporthallen. Vi hade flyttat fredagens träning till lördagsförmiddagen. En och en halv timmes nötande för att förbereda oss på söndagens möte mot IFK Ystad. Därefter var det match för damlaget och b-laget och jag hade lovat att hjälpa till med musik och som speaker. Det blev vinst för damerna och oavgjort för b-laget. Övrig idrott fick jag följa från internet. IFK Göteborg har fortsatt guldläge efter 0-2 borta mot Malmö. Tyvärr fick Färjestad säsongens första förlust mot Luleå. Och på något konstigt vis ligger HV före trots fler förluster. Ja, just det - de har spelat fler matcher. (Ja, Hedenfeldt jag såg dit SMS när jag kom hem från sporthallen). Han precis in på hemköp innan de stängde. Sedan blev det lite matlagning och en kall öl innan det blev sängen.

Idag blir det sporthallen efter lunch och fram till 18tiden. IFK Ystad, nerflyttade från elitserien, står för motståndet. Kom upp och titta på matchen - det är gratis entré.

lördag, oktober 06, 2007

BWO i Gisleparken

Igår hade komunens (subventionerade?) nöjescenter Gisleparken höstpremiär. Gästande artister var BWO som hade smygpremiär på deras turné. Jag och Janne Wadell hade tidigare i veckan pratat om att åka ner en stund. Ingen av oss var direkt partysugna så det fick bara bli en "åka ner och titta och lyssna" utflykt. Jag körde dessutom så det var en riktigt lugn kväll på det viset. Och låt oss slå fast direkt - fredagskvällarna är inte det ideala att gå ut på. Man (i alla fall jag) är trött efter arbetsveckan och inte riktigt upplagd för att ut och röja. Och det verkade tyvärr som om de flesta hade resonerat så här. Har aldrig varit i Gisleparken då det varit färre folk ute. Och jag köper inte att det skulle bero på BWO. Få (ingen?) svensk artist har släppt så många singelhits de sista åren som körs konstant på radion. Tror inte att jag kände igen fler människor till utseendet än att det gick att räkna dem på ena handens fingrar. Det visade sig dock vara ett gäng tyska (tror jag) från någon fanclub som hade tagit sig upp för helgens konserter. Undra var de tyckte om Gisleparken? ;-)

Hur var musiken då? Jodå riktigt bra. De har som sagt många "hits" att välja bland, men majoriteten av låtarna var från nya cdn Fabricator. Som är rätt bra, missförstå mig inte, men ibland kändes det som om det blev en eller två nya och lugna låtar för mycket. Det blev till exempel inga låtar från första cdn t.ex. "Conquering America", "16 tones of hardware" eller "Voodoo magic". Men som sagt - bra var det i alla fall. Men tack vare att det var så få personer i publiken fick man ju ingen riktig lust att röja loss.

Alexander Bard i shorts och sandaler som vanligt, Martin Rosinski sjöng och poserade lika bra som vanligt och Marina Schiptjenko lika snygg och cool som vanligt. Fingrarna dansade på keyboarden. Funderade på att ha en Page-Tshirt på mig, men hittade ingen som var någorlunda snygg - alla var så urtvättade!

fredag, oktober 05, 2007

Tilde 9 månader

Idag fyller min systerdotter och fadderbarn Tilde 9 månader. Tänk att tiden ggår så fort. Träffar ju henne så gott som dagligen under luncherna nere på Bäckgatan. Men ändå tycker jag att hon växer och förändras mest hela tiden. De sista dagarna och veckorna har hon börjat "prata" nåja jollra och härma ljud mer och mer. Dessutom kryper hon obekymrat omkring och gillar att gå när man håller henne i händerna. Senaste leksaken nere på Bäckgatan är min gamla röda Bobbycar som hon sitter på och tutar när morfar Lennart agerar motor.

Stort grattis Tilde.

VNV Nation utsålt

Fick ett mail från synthklubben Club4heroes idag. Den kommande spelningen med gruppen VNV Nation har sålt slut!

Jag och Stefan Andersson pratade om denna högtid för två månader sedan och vi var sugna bägge två. Han skulle kolla med sin brorsa Tomas och Fredrik Haase. Sedan har jag haft det någonstans i bakhuvudet, men inte tänkt på det så där. Och så läser man då detta idag - tre veckor innan det är dags.

Som ni kanske förstår har jag inte bokat några biljetter - har du gått vidare Stefan? Skulle Tomas och Haasemannen med? Har de köpt biljetter? Aaaaarg - blir en lång väntan innan man får svar på dessa frågor. Gäller att hålla kollticnet för att se om några biljetter blir ledig om inte folk löser ut sina förköp...

Fredagseftermiddag igen

Så var då ännu en arbetsvecka slut. Och arbete är just vad det har varit. Dels är det fullt upp med in- och utleveranser, dels är det ju faktiskt så att vi håller på att flytta och byta lagerlokaler IGEN. Så här ligger det till - fastigheten vi huserar i är uppdelade på 3 lagerskepp. Tidigare (för 4 år sedan) hade vi del 1 och 2. Men då fick ledningen för sig att vi skulle flytta till andra mindre lokaler. I elfte timmen sprack dessa planer och eftersom grannföretaget skulle in i våra lokaler fick vi ta deras (det tredje lagerskeppet). Nu har vi vuxit ur denna del och ska därför flytta tillbaka till del 1 och 2. Snurrigt? Det är det. Men den här gången har vi inte behövt engagera oss så mycket i flyttningen av pallstallagen eftersom manpower är inhyrda på detta. Det räcker faktiskt gott med att flytta pallar och varor. Dessutom har vi ju alla blivit 4 år äldre (svagare och stelare ;-) ) än senast det begav sig.

Ikväll blir det antagligen utgång till Gisleparken (mer om detta senare). I morgon är det träning på förmiddagen innan dam- och herr-b-laget spelar och jag ska DJ-a och vara speaker. På söndag är det ny drabbning i allsvenskan. ASK tar emot IFK Ystad (trillade ur elitserien - riktig tuff match med andra ord). Kom gärna upp och titta om du gillar högklassig handboll! 16:15 börjar matchen.

torsdag, oktober 04, 2007

Kanelbullens dag

Idag har det varit en speciell dag - kanelbullens dag. Allvarligt talat - ska allting ha en egen dag? Bara för att handeln ska kunna kränga mer saker än de gjort annars. Läste någonstans att dagen "uppfanns" 1999 då hembakningsrådet (!) fyllde 40 år och behövde något att fira.

Vad finns det mer - tja våffeldagen, ostkakans dag,semlor på fettisdagen och säkert flera mer som jag inte kommer på just nu. Och visst - det lyckas ju. Jag tror inte att vi är de enda som fikade med kanelbullar på jobbet idag.

onsdag, oktober 03, 2007

Michael fyller 29

Har inte riktigt koll på hur tidsskillnaden blir bort till Thailand, men jag tror att de redan har hunnit in i torsdagen så jag skulle vilja passa på att gratulera kompisen Michael Härensjö som fyller år idag då där borta i Korat. Torsdagen den 4 oktober 1978 föddes han vilket gör att han fyller ... 29! 30 nästa år! Har du hunnit med att börja planera något än? Jättefest kan jag tänka mig? Nu idag då? Ta en whiskey och soda från mig Michael. Skål!!!

Nya skivor...

Fick ett paket från Ginza idag. De sista två skivorna i Depeche modes nyutgivning av bakkatalogen. De två "nyaste" skivorna "Ultra" och "Exiter" avslutar som sagt serien. Har hunnit se DVDskivornas dokumentärdel. Stor del handlade som väntat om livet efter Daves knarkproblem och Alans avhopp. Återstår att se när man hinner lyssna på den nymixade 5.1remastrade Cdskivorna. Dessutom var Human Leagues greatest hits DVD med. Kul att se lite musikvideor med de gamla hjältarna...

måndag, oktober 01, 2007

Rational Youth

Jag tycker att det är hög tid att presentera ett musiktips igen. Den här gången faller tipset på den kanadensiska gruppen Rational Youth. De var ganska stora (tror jag - var inte riktigt med den gången) i början på 80talet bland annat med låtarna City of Night, Dancing on the Berlin wall och Saturdays in silesia. De splittrades dock, men återuppstod på slutet av 90talet. Mycket tack vare svenskt intresse och uppvaktning från skivbolag. R.Y. gav ut en nyinspelad CD som var riktigt jäkla bra, De var här flera gånger och spelade. Missade första återföreningsspelningen på Virtual Xmas i Lund, men såg dem på tivoli i Helsingborg där detta klippet är ifrån. Sedan var det flera spelningar på Romo Night på kåren i Göteborg innan det blev dags för vad som visade sig bli sista svenska spelningen i Stockholm. Jag och polarna Stefan, Michael och Fredrik var givetvis där och stod längst fram och hoppade, dansade och sjöng med. Tyvärr la de återigen ner strax därefter under inspelningen av nytt material. Men jag hoppas fortfarande på ett nytt livstecken från sångaren Tracey & co. Tracey utstrålade sån lycka och glädje att få uppträda varje gång vi såg dem.

Låten är Saturdays in Silesia och är hämtad från Tivolispelningen 1998.

Besökarstatistik på ASK

Ny månad innebär att jag med spänning kan gå in och titta på förra månadens besöksstatistik på mitt andra hemsidearbete - Anderstorps SKs hemsida. Och det är riktigt roliga siffror - totala unika olika besökare är 37225! Varje dag var det alltså 1240 olika datorer inne och läste bland annat mina texter. 28821o olika sidor läste dessa besökare, 7,74 per besökare. Tänk om man hade fått en krona per besökare - då hade man ju kunnat bli rik på sitt skrivande!!!

Har du ännu inte varit inne och sett sidan är det hög tid att du följer länken här ovan. Gå gärna in varje dag - det händer något allt som offtast och fler nyheter är på gång...

Serieledning i hockeyn också

Så har man även sett slutet på Timrå-Färjestad. Många mål - matchen slutade 5-5 efter förlängning. FBK ledde med 4-5 och var alltså närmst att vinna! Övriga matcher idag: Brynäs-Modo 0-1 (Sorry Magnus Rahm) och Mora-HV71 3-2 (nämen, Hedenfeldt vad hände här? Mora, dem slog ju FBK med 7-3. Är inte HV bättre?) Färjestad i topp, obesegrade efter 3 matcher och 16-9 i målskillnad. Inget lag har gjort fler mål!!!

Göteborg mot guld?

Under den här tiden på hösten är det mycket idrott. All sommaridrott har inte hunnit ta slut medans vinteridrotten dragit igång. Idag blev det TV när jag kom hem från handbollsträningen. På Canal + körde de idag IFK Göteborg mot Hammarby. Har hållt på IFK Göteborg så länge jag kan minnas även om det numera mest är att man "ska" hålla på ett lag. Har inte haft det där jätteintresset för fotboll på flera år. Som IFKare har man ju inte heller haft många anledningar att jubla sedan champions leaguesspelet under början på 90talet. Nu är man ju däremot med i guldstriden. Med tre omgångar leder man serien på samma poäng som Djurgården och med Kalmar en poäng efter. Kan det vara dags för ett nytt guld i år?

Idag var det förresten inte blåvitt. Det var istället blårosa tröjor, shorts och strumpor. De sa att det var en stödåtgärd för rosa bandet, någon anticancerkampanj, men som den materialare jag numera är tror jag att de råkat tvätta det rödvita reservstället ihop med det ordinarie blåvita och därmed skapat detta rosafällda! Kom ihåg var du läste det först!