torsdag, augusti 30, 2007

Magnus "Uggla" Klasson med fru

När vi var nere på träningsläger i Halmstad fick Magnus Klasson, en av våra målvakter, straffet att träna i peruk. Straffet var för att han lämnade oss för att åka hem och gifta sig med Anna och ja, allt annat som hör till. ni vet Bröllopsfest, bröllopsnatt och så vidare.

Han såg ut som någon blandning mellan trollet Rulle och Magnus Uggla i peruken. Fick ett mail tidigare idag med lite oroande nyheter. Magnus fastnade så för peruken att den följde med under bröllopet. Jag var ju inte med i kyrkan, så jag vet inte hur det var där. Och bröllopsnatten vill jag inte en fundera på ... ;-)

Målvakter är ett folk för sig...

Det händer mycket konstigt när man är på träningsläger. När vi förr-förra helgen var i Kungsbacka hade vi ju Playstation och Buzztävling i tränarstugan. I en av de andra campingstugorna fördrev man tiden med att raka vår målvakt Stefan Berg. Nu var det ju ingen "tvångsrakning" utan han verkade vara med på det och kanske att han till och med föreslog det själv. När de hade börjat så tog de en paus för att visa upp sitt verk. Här nedanför har ni ett foto på mästerverket. Det blev en "helsnaggning" till slut.

ja, jag säger då det. Målvakter. Ställa sig frivilligt i vägen för en boll som kastas från typ sex meters avstånd. Stenhårt. Frågan är om man är konstig för att de fått bollar i huvudet eller om de var konstiga innan. Vad kom först - hönan eller ägget? Typ.

onsdag, augusti 29, 2007

Kusin Johanna 25 år

Har varit i Värnamo ikväll. Min kusin Johanna fyller 25 år idag och hade bjudit in hela tjocka släkten på firandet. Det var drop in och när vi Anderstorpare kom hade de andra varit där en stund så vi "skrämde iväg" några av dem.

Det serverades både smörgåstårta och hemlagad marängtårta. Jättegott och jättetrevligt. Så härmed vill jag ännu en gång gratulera på födelsedagen Johanna. Hoppas du får det jättebra och jag kan garantera att man inte blir mycket tröttare och "pensionsfärdig" bara för att man fyllt 25 - det kommer inte förrän efter 30! ;-)

Rolling stones rasar!

Idag har vi kunnat läsa om att Rolling Stones Keith Richards är förbannad på Expressens och Aftonbladets recensioner på konserten i Sverige i somras. Den fick tvåor i betyg i bägge tidningarna. Och det är visst den gamle rynkige gitaristen tjurig för och kräver ursäkt. Både för bandets och publikens skull som inte visas respekt (låter som yngre bråkgrupper som också brukar kräva respekt när man istället är ute efter underlydnad och rädsla). Trodde inte att man brydde sig om recensioner efter 45 år i branschen. Man borde väl ha varit med om både upp- och nergångar. Kan det vara så att ikonerna Rolling Stones är vana vid att ständigt hyllas som världens äldsta grupp med "ålderns rätt" och därför inte kan ta två mindre smickrande recensioner i två (i världens ögon) små svenska tidningar? Kan det vara så att man överlevt sitt eget bäst-före-datum och inte klarar av att uppträda på arenascener efter 60 års ålder. Och begreppet yttrandefrihet finns kanske inte i Mr Richards vokabulär?

Farbror Rune och faster Kerstin var på konserten. Har inte frågat dem hur det var med herr Richards påstådda otaktskänsla och eventuella onykterhet på scen, men många andra hävdar ju detta. Kan alla dessa ha sammagaddat sig och ljuga för att bara vara taskiga?

Kanske läget att gräva ner sitt band istället för att gräva ner sig i petitesser?

Tunga fjärdeplatser

FriidrottsVM håller ju på som bäst borta i Japana och Osaka. Det kan väl ingen ha missat. Efter att småländska Klüft inledde med guld i sjukamp har det gått tyngre för Sverige. Det senaste dygnet har vi inkasserat tre fjärdeplatser; Mustafa "Musse" Muhamed, Stefan Holm och Sanna Kallur. Alla siktar ju på guldmedaljen. Att vinna och få finaste priset. Just i stunden är det säkert bittert att missa den och komma tvåa eller trea. Men senare har man ju i alla fall något att komma ihåg och glädjas åt - man fick stå på prispallen och få medalj. Men fjärde platsen - vem minns den? Självklart de inblandade. Plus de riktiga sportnördarna och kalenderbitarna, men vilka mer? Efter att ha plågat sig och tränat i flera år och nu ha en chans att placera sig i historieböckerna så blir man - fyra. Tungt, men förhoppningsvis kan de lära sig något och ta med någon erfarenhet.

måndag, augusti 27, 2007

Bloggjubileum

Min lilla kära blogg har jubileum. Den fyller 14 månader idag. Ja, jag vet att det är ett år och två månader men jag bommade det helt enkelt i juni. Gårdagens sista inlägg var det 300:e hittills. Jubileum där också alltså.

Om man börjar kika lite i besöksstatistiken så har jag när detta skrivs haft 10162 olika besökare. Detta stämmer inte helt eftersom jag fick in räknaren först i mitten av juli, men vem bryr sig. Jag skulle vilja tacka alla er som varit inne här. Har du varit med sedan starten så har du antagligen ett sjukt intresse av mig eller så kanske jag skriver något underhållande och intressant emellanåt. Var inte rädda att lämna lite feedback då och då... vem vet det kanske kan bli ändå bättre.

söndag, augusti 26, 2007

Dans i ladugården

Som jag skrev igår var jag på DJ-uppdrag igår. Halvvägs ut till Bolmen på pappas föräldrahem i Enet var det dans i ladugården. Tidigare i veckan var det 85 anmälningar men det hade blivit knappt hundratalet gäster när det var dags för festen igår.

Jag hade riggat upp högtalare och kablar redan i fredags så det var bara att plugga in och börja spela igårkväll. Sådana här tillställningar är kanske bland de svåraste tycker jag. Dels för att åldrarna är så spridda. Igår tror jag det gick från de som knappt hade börjat skolan till runt 70 eller något på de älsta. Och sedan är ju smaken inte den samma på de i samma åldersgrupp heller. Så det blev ganska splittrar - från Ola och Måns till Vikingarna och Sven-Ingvars. Elvis till Velvet. På vägen däremellan blev det en hel del hits från 60talet och framåt. Det jag så här i efterhand ångrar är att jag inte lyckades smyga in mer 80tal och synth. Blev bara Depeche Modes "Just can´t get enough", Erasures "Love to hate you" och Human Leagues "Don´t you want med" på synthkontot. Men men, ibland får man ju "sälja sig" och tänka mindre på sin egen smak och mer på att vara en "crowdpleaser".

Kände inte igen så många. Visst var det en hel del släktingar som man ju kände igen. Sedan var det ju ansikten man sett på tidigare års fester, en arbetskollega (hej Mikael!) och en till 74:a som gick i en parallelklass på högstadiet. Men förutom släkten inga jag känner och pratade speciellt med. På det hela taget var det väl dock en trevlig kväll. Fick många komplimanger och till och med stående ovationer på slutet.

Gamla klasskompisar

Har på en veckas tid träffat ett par före detta klasskompisar som jag inte har pratat med på flera år. I eftermiddag var jag uppe hos Kalle Björkman och tittade på en halvlek handbollslandskamp och lånade ut mitt playstation och Buzz. Då tittade även Jocke Karlsson förbi. Han har visst hjälpt kalle med hemelektoniken i hans lägenhet, monterat TV, installerat modem osv. Vet inte när jag träffade och pratade med Jocke senast, men det är inte många gånger sedan högstadiet.

Förra helgen var jag uppe i Gnosjö för att lämna tillbaka en av bussarna vi hade haft till träningslägret i Kungsbacka. Då dök det upp en annan buss som Fridén sa att jag skulle titta in i. Det tog flera sekunder att inse att det var en gammal handbollsspelande gymnasiepolare som var i den. Mattias Spångberg hade nämligen lagt till med ett skägg. Inget stort tomteskägg men ändå. Tror inte jag träffat Mattias sedan studenten. Han har ju flyttat till Gnosjö och på något sätt "gift in sig" i Sven Karlssonföretaget.

Det är när man träffa såna här gamla bekanta som man skulle vilja dra ihop klassfester. Men just nu vet jag inte om jag har tiden eller orken att dra ihop folk. Men om någon annan skulle läsa detta och vill hjälpa till får ni gärna höra av er.

Säsongspremiär för fotbollen

Så var det då dags igen - klockan 18:00 var det dags att ta upp fotbollssöndagarna i töråshallen. I stort sett de vanliga ansikterna dök upp. En nykomling var dock min före detta granne Mattias Falk. Tror vi var nio personer idag.

Resultatet? Tja vi gick ju runt på en avbytare så det blev ju rullande byte av lag. Men det kändes som om jag hade fuskat med sommarträningen, men de andra var inte mycket snabbare. Men svettigt var det. Halvtaskig luft i hallen - får skylla på det.

Mobile Homes

Fick ett tips av polaren Michael Härensjö om att kika in på Mobile Homes myspacesida. Denna svenska synthpopsklassiker, som har varit med ända sedan åttiotalet, har under senaste tiotalet år pillat lite med sitt sound. Från att ha varit klassisk synthpop blev det gitarrbaserad pop. Märkligt nog när ex-kraftwerkaren Karl Bartos kom med i bilden som låtskrivare och producent. Sedan har de släppt ett par album som jag faktiskt inte har haft full koll på. Men nu har de lagt ut en ny låt på sidan som heter "Close" och som låter som en riktig hit. Har du inte redan varit inne på sidan och lyssnat måste du göra det med en gång!!! Ögonaböj!

lördag, augusti 25, 2007

DJ Pelle igång ikväll

För tredje året i rad har min farbror Lars och faster Marianne "logdans" i ladugården i Västboås. Och för tredje gången är det alltså min tur att försöka tillfredställa allas musikönskningar. Vilket brukar bli ett hiskeligt kompromissande. Önskemålen brukar innehålla allt från dansband till schlager, pop och rock, 60tal till nutid. Återkommer med en rapport imorgon. Förhoppningsvis lyckas jag klämma in lite synth och 80talsfavoriter också!!!

Sveriges enda censur?

I veckan har det varit skriverier om statens biografbyrå. Det är de som bestämmer åldersgränser på biofilmerna. Men dessutom är det de som tittar igenom alla filmer och bestämmer vad svenska folket ska och inte ska få se. Jag trodde i min enfald att detta med filmcensur inte fanns kvar i Sverige. Efter att varit på modet under 80talet och med TVdebatter om videovåld och liknande så har det inte pratats lika mycket om det på de senare åren. Att det fortfarande sitter någon eller några tjänstermän (och kvinnor) och bestämmer vad vi vanlig människor inte klarar av att se på film. Märkligt! Särskilt i dagens samhälle där man kan ladda ner filmer från intenet, se på webtv, satellittv från i stortsett vilket land som helst och när som helst på dygnet. Nä, lägg ner skiten och låt människor själva avgöra vad man vill se!

Sommarens fulaste

Sommaren håller på att ta slut. Sista helgen i augusti och jag hörde på nyheterna att någon metrolog nämnde att hösten kan börja i morgon. Kan ju passa på att sammanfatta lite av sommaren då. Och en av "flugorna" under sommaren har ju varit Foppatoffeln eller Crocs som de visst också heter. Överallt verkar de ju ha trängt fram. I alla möjliga och omöjliga färger. Har inte provat några så jag kan inte uttala mig om dessa plasttoffflor är bekväma. Men de är ju så oerhört fula! Ser klumpig, bred och som sagt fruktansvärt ful ut. Skulle aldrig kunna tänka mig att gå omkring med såna på fötterna. Är det verkligen någon som tycker att de är snygga?!?

söndag, augusti 19, 2007

Lördagskväll i Kungsbacka

Nytt träningsläger den här helgen, denna gången i Kungsbacka. Två matcher under lördageftermiddag. Efter att ha varit och ätit väntade ett lagmöte. Sedan var det fritid. I ledarrummet hade vi riggat upp Playstation och Buzz. Sportfånarna i laget röstade fram att vi skulle köra Sportspelet. Gick väl inte sådär jättebra - kom väl någonstans bland de tre sista tror jag.

Sedan kom revanschen - Musikfrågorna. Jag hade en fajt med år målvakt Jonathan Averstedt men jag gjorde en stark spurt och vann till slut komfortabelt. Seedan körde vi allmänbildningsvarianten The Mega Quiz. Låg med i täten där också och vann till slut. Så inget snack om vem som var bredast!!! Sport-mes.frågorna med 90% fotboll är väl inget att bry sig om?

Idag avslutar vi med en match vid lunchtid. Sedan väntar lunch och hemresa. Sedan är denna helgen i stort sett slut.

lördag, augusti 18, 2007

Buzztävling

Har precis kommit hem från fredagskvällen i Törås. Helén hade gjort riktig god mat och alltid trevligt att träffa Helena och Mattias. Efter maten var det dags för lite playstation och Buzz.

Vi körde allmänbildningsspelet Mega Quiz. Har ju givit upp försöken att få köra Music Quiz mot någon. Kan ingen ge mig lite motstånd där? Kan jag hjälpa att ingen är i närheten? Vann överlägset två rundor Mega Quiz innan framför allt Henke började knorra. Passade på att gå på toaletten när nästa spel skulle påbörjas.

Återstår att se om det blir någon herre på teppan turnering i Kungsbacka i morgon kväll. Kanske lockar Matssons guitar-hero mer om han kommer ihåg att få med sig det.

Nu är det dags att gå och sova. I morgon ringer klockan efter 7 någon gång. Avresa 08:30!!!

fredag, augusti 17, 2007

Bröllopskort

För ett tag sedan nämde jag att min gamle klasskompis Jonas Leander hade gift sig med sin Karin Gustafsson. Och första helgen i augusti gifte sig ASKs målvakt Magnus Klasson med sin Anna Davidsson. Men jag har ju inte lagt ut några bröllopsbilder än. Så här är de - Magnus & Anna till vänster och Jonas, Karin & Jacob till höger.

Bildernas kvalité får jag väl skylla på att de är urklipp från tidningen...

Fredag...

Så har det då gått och blivit fredag igen. Första fredagen efter semestern. Gött!!! Tror det eller ej men just när jag skriver det här skiner solen. Men det är från en molnig himmel och för en stund sedan regnade det så det är nog för tidigt att plocka fram solstolen...

Har hunnit med att åka till Gislaved och springa in på bolaget. Ölförådet behövde fyllas på. Därefter var det en snabbtur till Gnosjö för att tillsammans med Wadell och Fridén hämta två minibussar på Sven Carlsson. ASKs seniorer ska nämligen till Kungsbacka över helgen. Tre träningsmatcher står på schemat. Ännu mera boende på vandrahem. Fick för första gången testa att köra bil med alkolås. Det gick bra!!! I morgon har jag inte tänkt köra så det får någon annan bry sig om då.

Ikväll är jag uppbjuden till Helén, Henrik och Tilde. De hade bjudit in ex-grannarna Helena, Mattias och Tim-Thomas så då fick jag också glida med på samma bjudning.

Nu ska jag gå och duscha - har inte bestämt mig för om jag ska raka mig. Har skolkat från det de senaste dagarna. Kanske ska skaffa helskägg?

torsdag, augusti 16, 2007

Elvis 30 år

Idag är det 30 år sedan Elvis Presley dog. Året var alltså 1977. Jag var 3 år. Inte så märkligt alltså att man inte riktigt hade någon relation till denna "feta gubbe" som han kanske var när han dog.

Han slog igenom i en tid då inte pop- och rockmusiken var lika given som den är numera. Men han "uppfann" den ju inte på något sätt. Det hade funnits andra innan honom. Skälen till att han blev störst (som många hävdar att han är/var) vet inte jag, men ett av dem var säkert att han var vit. Han såg bra ut, rörde sig på ett sätt som fick småflickorna att skrika och visst han kunde sjunga också. Hade han kommit idag och gjort samma sak hade han dock inte blivit på långa vägar lika uppmärksammad - det hävdar jag med en dåres envishet.

Jag är ingen Elvisfantast (jag är ju synthare ;-) ), men hur många låtar skrev han själv? Var han en produkt av en "agent" eller rådgivare och i händerna på låtskrivare och musiker? Jag vet inte.

Tycker för övrigt att det är märkligt att "fira jubileum" den dagen någon dog. "Hurra - Elvis dog för 30 år sedan!" Eller hur?

Här är förresten en video på en av hans bättre låtar "Suspicious minds"

Levnadstecken

Hallå hallå! Jag lever fortfarande - var inte oroliga.

Så har då första arbetsveckan efter semestern snart gått - bara fredagen kvar. Var faktiskt gott att komma upp tidigt och vara igång och jobba i måndags (är man lite maschokist eller?). Var även på handbollsträning som vanligt i måndags. Allt var som vanligt - eller inte riktigt. Jag fick avlösning av Janne, som är tillbaka nu efter att ha varit borta så gott som hela försäsongen. Vi gjorde upp att jag sköter måndags- och fredagsträningarna. Så jag har faktiskt haft ledigt från handbollen resten av veckan! Ovant att sitta hemma på kvällarna.

Resten av veckan har jag varit riktigt trött. Säkert delvis beroende på att man inte är van att gå upp tidigt och jobba "hela" dagarna. Man kommer ju fortfarande i säng så mycket tidigare än under semestern tycker jag. Men man vänjer väl sig.

Vädret gör väl sitt till också. Fortfarande regnigt och dant. Tyvärr måste jag göra dig besviken Stefan Hedenfeldt - det vackrea vädret kom inte nu när du hade semester heller!!!

Nu ska jag åka ett par ärenden. Jag återkommer senare!

lördag, augusti 11, 2007

Fotboll

Idag är det premiär för premiere league i England. JAg kan ju inte låta bli att tycka att det är lite konstigt att man i england, norra europa, börjar ligan framåt höstkanten för att spela under hela vintern.

Det har väl främst varit skriverier i Sverige om Ljungbergs flytt till West Ham och Svennis övertagande av Manchester City. Dessa två lag möts i dagens premiäromgång. Utan att vara jätteinsatt känns det som om Svennis lag har fått nödvärva vad de fått tag i. Frågan är om han lyckas leva upp till pressen och kraven på framgång.

I Sverige har "mitt lag" IFK Göteborg gjort klart för att sälja skytteligaledaren Mardus Berg. För mig är det konstigt att när man jagar toppplatser i serien och är på gång går och säljer lagets främsta målskytt. Är man så sugen på pengar? Är det viktigare att ha en välfylld kassakista än att nå sportsliga framgångar?

Lördag idag

Så har det då blivit helg igen. Bara knappt två dagar tills det är dags att gå upp tidigt och gå till jobbet igen. Det är inte klokt hur fort fyra veckor försvinner. Samtidigt ska det bli ganska gott att komma igång med lite rutiner och tider att passa igen.

Idag blir det en tur till Borås. ASK ska träningsspela mot Hallby och Borås. För min del blir det säsongspremiär på lagledarbänken. Ska försöka hålla mig från att skrika på domaren ;-) - ser ju inte bra ut om ledarna blir utvisade.

Sedan ska visst vår leverantör på dräkter, skor och material bjuda på någon mat och dryck för alla lag, både herr och dam, innan vi åker hem.

Och det eviga diskussionsämnet vädret, idag är det mulet på hela himlen.

torsdag, augusti 09, 2007

Återbesök på jobbet

Var på "återbesök" på jobet i kväll. De nu arbetande hade bestämt sig för att fira att "vår andras" semester snart är slut. Jag tror de använde ord som "tacka för att sommarn fungerat så bra" dvs sommarjobbarna har skött sig, men jag vet vad de menade - "snart är det dags för er att krypa tillbaka till jobbet igen!!! Hahahaha"

Anders stod och skötte grillen och som vanligt blev resultatet bra - fläskfilen var precis lagom. Lite potatissallad och grönsallad till det och vad kan man mer begära. Skulle vara en kall öl och och G.T. (inte Gyellene Tider utan Gin & Tonic) och det var precis vad det blev också.

Caroline och Joel var inte med och inte heller mina medarbetare ut de tre musketörerna ur "det tidiga arbetspasset" Magnus och Stefan. Nåja, jag höll flaggan högt och var kvar till näst sist. Vi som var med ikväll var Sanna, Marina, Victor, Anders, Erling, Lennart och så jag då. Hade bara inofficiell DJstatus idag - I-poden fick tjänstgöra genom radiosändaren. Nu är det bara tre dagar kvar på semestern innan det är dags att vakna tidigt och gå upp och jobba igen. Hugalien!

Lego på rymmen?

Igår läste jag en nyhet om att en jättelik LEGOgubbe hade flutit upp på stranden i Zandsvoort I Holland. Ingen verkar veta vad som ligger bakom. Till och med LEGO i Danmark uttalade sig och de saknar ingen gubbe.

Kan det vara så att rymdgubbarna från planeten UFO har börjat invadera oss?

Trots att ett par av korten jag sett ser ut som om någon har "trickfilmat" dem ska de vara riktiga. Den här bilden hittade jag på Chicago Tribune.

onsdag, augusti 08, 2007

Dagens musikvideo

Det har varit ett par dagars uppehåll i musiktipsandet. Det måste jag råda bot på.

När vi var nere i Halmstad förra veckan gick jag förbi TVn endera kvällen och då gick gamla 80talsfilmen "Flash Dance". Och precis lagom när jag gick förbi så gick dagens låten. Artisten heter Michael Sembello och låten "Maniac". Kommer inte direkt ihåg den från när det begav sig. Men visst är det en riktig 80talsdansdänga.

tisdag, augusti 07, 2007

Fortfarande solsken

Semestern fortsätter mot slutet. Tisdag idag och inga planer på vad jag ska göra. Solen fortsätter att skina. Än har jag inte läst några böcker i sommar så det kanske är hög tid att göra det. De tre böckerna av Stieg Larsson har ju hyllats överallt så man kanske ska börja i en av dem? Annars då? Tja handbollsträning i går och träning i kväll. På hemmaplan. På lördag åker vi till Borås för att spela två matcher mot Hallby och Borås. Smålands två bästa handbollslag möts alltså! Därefter var det någon sorts bankett.

måndag, augusti 06, 2007

Godkänd

Så har man då stigit upp tidigt idag också. Var nere i Gislaved och besiktigade bilen. Och resultatet - inga fel! Så kan man åka ett år till innan det är dags igen.

Återstår bara att boka tid någonstans för intervallservicen och att fixa mina dörrar.

Nu ska jag göra lite frukost och läsa tidningen. Och - tyvärr ni som har börjat jobba idag - solen skiner på en molnfri himmel!

söndag, augusti 05, 2007

Here comes the sun

Solen hittade upp till Anderstorp också. Det var mulet hela vägen innåt landet när vi åkte från kusten och Halmstad, så jag tar åt mig lite av äran över att ha tagit med mig vädret hem.

Nu ska jag åka ner till jobbet för att tvätta och städa bilen. Har bilbesiktning i morgon bitti och det kan ju inte skada att göra ett gott intryck. Kanske kan väga upp det faktum att vänstersidans dörrar är konstiga. Förardörren gå inte att öppna utifrån, baksätetsdörren går inte att stänga om man inte trycker till låsvredet i dörren först och bagageluckan fungerar bara när den själv vill. Återstår att se om de hittar några fler saker som inte fungerar. De brukar vara så snälla och berätta sånt i sådana fall.

Hemma igen

Efter morgonjoggningen och frukost checkade vi ut, packade bilen och åkte hem mot småland igen. Tyvärr blev vädret sämre in mot landet, men jag bryr mig inte just nu. Det ska nämligen bli riktigt skönt komma hem, stänga dörren och låsa om sig, packa upp väskan, slappa lite på soffan. För även om det är skoj att vara ute så är det skönt att komma hem. Det sliter på kropp och knopp - även för en lagledare/matrialare som mig själv.

lördag, augusti 04, 2007

Snart är träningslägret slut

Hej igen kära bloggläsare. Det blev inget inlägg igår fredag. Tiden räckte helt enkelt inte till. Jag kom ändå inte i säng förren 1-tiden. Idag har det varit mindre handbollspass. Däremot har vi haft möte och avslutat med en poängjakt över stora delar av Halmstad. Fem olika stationer. Jag var chef över frispeegolfen. Flest antal klara banor på 10 minuter. Och jag fick jaga med grupperna genom skogen för att räkna. Blev inte en helt lugn och sval eftermiddag i hallandssolen.

Kvällen avslutade vi ed att gå på grekisk restuarang. Riktigt god mat och ett par kalla öl till det. Himmelskt!!!

I morgon förmiddag åker vi hem. Ska faktiskt bli gott det också. Sedan återstår en semestervecka.

fredag, augusti 03, 2007

Nu kommer värmen

Läste precis en rubrik på Expressen.se där det hävdas att vi behöver stå ut en dag till sedan kommer sommaren. Tur att man har en veckas semester till då. Men hallå - sommarvärmen kommer - en vecka in i augusti? Ur led är tiden. Själv tycker jag väl egentligen att det har varit helt ok de senaste dagarna. Vi har inte haft något regn här nere i Halmstad och idag när vi åkte till sporthallen var det till och med solande bikinitjejer utanför vandrahemmet.

Operagrannen

Glömde ju att rapportera en sak igårkväll. I rummet brevid bodde igår en granne, tror att han var tysk, som helt plötsligt började sjunga operaskalor. Med riktig basröst. Lät för jäkligt. Och högt var det. Och de återkom flera gånger. Staffan konstaterade att mardrömmen hade varit om han skulle dra igång framåt natten när det skulle sovas. Nu blev det som tur väl var inte så. Men i alla fall - då hade det blivit stormning a hans rum. Kan se rubrikerna nu "Handbollsledare arresterad för misshandel av internationell operastjärna"!

Det hade varit något att blogga om det!

torsdag, augusti 02, 2007

Dag 2 av träningslägret snart klar

Veckan i Halland och Halmstad rullar på. Snart har torsdagen också passerat. Idag har i kört tre pass, ett morgonjoggning och två i hallen. Det var bättre fart och mer ordning och reda idag än under överkörningen vi fick i ggår mot Drott. Till vårt försvar får jag väl säga att det bara varit två träningar innan matchen. Men den är historia nu.

Annars då? Det blir inte så mycket annat - lite slappning mellan träningarna. Har förlorat lite pengar på kortspel (Chicago) och tittat lite på TV. Spelarna får själva laga och köpa all maten. jag och Staffan Waltersson kommer att bedömma alla för att utse en vinnare. Hittills inga mutor dock. Om man inte räknar med Johnny erbjöd sig att diska min tallrik efter middagen nu i kväll.

Nä, nu ska nog stoppa i en DVD i dator och titta på en film innan jag somnar.

Ha det så bra.

PS här kommer föresten ett foto på vår målvakt Magnus Klasson.

onsdag, augusti 01, 2007

Dag 1 av träningslägret klart

Så har vi då betat av första dagen av träningslägret. Det blev rejäl förlust i första matchen mot Drott och i en jämn match mellan andralagen lyckades ASK vinna med uddamålet. Sedan har vi käkat lite spagetti och köttfärsås innan vi åkte tillbaka till vandrahemmet. Där har jag bäddat sängen och surfat lite på datorn. Snart är det dags att krypa till sängs. Ännu en semesterdag över....

Namnsdag igen

I går hade syster Helén namnsdag - idag är det min tur. Men det blir ingen namnsdagsfika, i alla fall inte här hemma i Anderstorp. Får se om det är någon i handbollstruppen som har koll på kalendern!

Träningsläger

I eftermiddag åker jag på träningsläger. ASKs seniorlag ska till Halmstad. Vi börjar med att möta elitserielaget Drott i kväll. Därefter väntar ett par dagar med två pass om dageni hallen och ett löppass direkt efter väckningen. Tur att man inte är aktiv - ett sånt schema skulle ju kunna ta knäcken på mig ;-)

Väskan är packad och bollar och spelardräkter är framtagna i sporthallen.

Får se hur mycket uppdateringar det blir men några ska jag nog kunna klämma in.