tisdag, juli 31, 2007

Dagens musikvideo

Så har det blivit dags för ett nytt musikvideotips. Såg en reklamfilm för TV4Guld med en massa saker från 80talet. Bland annat ett rum med LPfodral på väggen. Bland annat ett av svenska Trance Dance. Därför blir dagens tips just dem.

Stora genombrottet kom med andra albumet "Dancing in the shadows" och singlarna "Don´t say go" och "You´re gonna get it". Men tipset är från debuten "A ho ho". Jag tror att det var deras första singel som heter "Do the dance"

Namnsdag

Idag skulle jag vilja gratulera min lillasyster Helén som har namnsdag. Egentligen står det ju Helena i almanackan men det struntar vi i.

Dessutom får jag väl passa på att gratulera min före detta granne Helena Magnussson som ju då faktiskt också har namnsdag denna tisdagen.

måndag, juli 30, 2007

Ingmar Bergman död

Idag domineras löpsedlarna av att regisören Ingmar Bergman har avlidit. 89 år gammal var det väl kanske ingen högoddsare att han skulle trilla av pinnen inom en inte alltför nära framtid. Nu är han kanske den största exporten inom svensk fin-kultur och den som har satt svensk film och teater mest på den internationella kartan. Men jag kan inte säga att jag gillar hans filmer så mycket. Visst, jag har sett Fanny & Alexander någon gång på TV. Men mycket mer än så är det inte. De klippen jag har sett på hans äldre filmer är mest mörka, svåra och med högtravande språk. Det är väl inte för inte som det sägs att han har präglat den utländska bilden av oss som mörka, allvarssamma och självmordsbenägna. Men visst har han gjort en hel del för svensk kultur så Ingmar - vila i frid.

Handbollen drar igång igen

Semestern går in på sin tredje vecka. Idag har det faktiskt varit uppehåll stora delar av dagen i alla fall. Till och med så solen har synts på en blå himmel stundtals mellan molnen.

Jag har hjälpt Kalle Björkman, en av killarna i laget, att flytta lite. Han har (äntligen?) bestämt sig för att flytta hemifrån mamma och pappa och skaffat egen lägenhet och det måste man ju stötta. Vi var fakiskt flera handbollare som var in-kallade. Dessutom hade han inte hunnit skaffa sig så mycket pryla att bära. Säng och soffa samt lite omonterade IKEAkartonger.

Ikväll drar försäsongen i handbollen igång igen. Vi har ju haft ledigt i fem veckor, men nu är det dags igen. Träning hemma i sporthallen måndag och tisdag innan det blir träningsläger i Halmstad. Gött att komma iväg lite och förhoppningsvis kan man ha lite semesterledigt där nere också. Men det återstår att se. Skönt att ha lite fasta punkter och något att göra i alla fall. Semester och ledighet är skönt, men man blir ganska slapp när man inte har några tider och uppgifter att sköta.

söndag, juli 29, 2007

Dagens musikvideo

Söndag och trots att man är tillbaka i Anderstorp så är vädret det samma. Stundtals blå himmel och uppehåll och så rätt som det är så vräker regnet ner. Och mer på detta temat i dagens musiktips.

Som är en favorit - Depeche Mode med "The sun & the rainfall". Låten är från deras kanske sämsta LP "A broken frame". Sämsta så till vida att det är Martin Gores första som låtskrivare och låtarna spretar åt alla möjliga håll. Låtar som han hade skrivit som 15 åring (typ) och låtar som skrevs 1982 till nya LPn. Låtar som "A photograph of you" och "Meaning of love" är kanske poppigare än något från debuten "Speak & Spell" medans "Leave in silence" och dagens tips "The sun & the rainfall" visar vägen mot hur Depeche skulle utvecklas.

lördag, juli 28, 2007

WTCC i Anderstorp

Den här sista helgen i juli har den stora internationella biltävlingsverksamheten rullat in i Anderstorp igen. Inte sedan Formel 1 tävlingarna här på 70talet har det arrangerats VMdeltävlingar för bilar på svensk mark. Och med upprustningen av Scandinavian Raceway de senaste åren är det väl ganska logiskt att man får hög internationell status igen. Läste att föraren Richard Rydell hade uttalat sig om att Anderstorp är topp-tio-arrangör i världen.

Och ändå är det märkligt tyst i media om att ett sådant här jättearrangemang hålls ute på den gamla mossen i Anderstorp, småland. Konstigt, det kan väl inte bero på att det hålls just här ute "på vischan"? Hade det varit i, säg Stockholm, hade det säkert inte skrivits mer eller? Hittills har det mest varit diskusion om annonsen till de så kallade grid-girlsen, tjejerna som står med nummerskyltar och paraplyn vid bilarna innan start.

Tävlingarna då? De har ju inte startat än, men fredagens träningar "vanns" av Richard Rydell framför Fredrik Ekblom. Dubbelt svenskt - kan bli roliga tävlingar på söndag. Så kom gärna till Anderstorp och se tävlingarna på plats!

Fredagens (o)väder i tidningen

Hittade precis en artikel om fredagmorgonens oväder på expressens hemsida. Det visar sig vara sant att det var en tromb i Kärradal. Tur att man inte blåste ihop med tältet.

fredag, juli 27, 2007

Dagens musikvideo Hazell Dean

Fortsätter att semestertipsa om musikvideor. Dagens tips är en gammal 80talare (otippat när det kom från mig va?) och jag spinner vidare på mitt snack om vårt sommarväder. Dagens video är därför Hazell Dean med "They say it´s gonna rain". Låten är en i raden som kom från Stock, Aitken & Watermans hitfabrik på mitten av 80talet. Det var väl Kylie Minogue, Rick Astley och Bananarama som fick mest uppmärksamhet av "deras" artister, men den här låten är en favorit. Vet att hon hade några till mindre hits, men den här måste ha varit den största. I alla fall i min bok.



"I´m alive, they say it´s gonna rain, but I survive"

Tromb och mer regn

Vaknade idag av att regnet hamrade mot husvagnstaket. Häftigaste regnet den här veckan tror jag. Dessutom blåste det så husvagnen och tältet skakade. Trodde ett tag att allt skulle flytta sig och landa på bilen som stod parkerad en meter brevid. Men det värsta regnet drog vidare och blåsten la sig. Hörde senare av grannen att det var en tromb som hade gått förbi och rensat sin väg längre bort. Ryckt tag och fördärvat flera tält och någon husvagn hade visst flyttat sig några decimeter!

Senare under dagen kom det både åska och mer regn. Vilken sommar....

Bröllop

Lillasyster Helén frågade om jag hade hört om gamle klasskompisen Jonas Leander hade gift sig. -Nej, det sa han ingenting om när vi träffades i slutet av juni. Hon tyckte att hon hade sett något i tidningen. Och efter lite efterforskningar hittade jag annonsen: Jonas Leander gifte sig med Karin Gustafsson i Gyllene Utterns kapell 14 juli 2007!!!

Så stort grattis till er båda!

torsdag, juli 26, 2007

Gekås...

Jag hade inte fel i mina observationer från resan ner till Varberg i måndags (se tidigare inlägg). Fastnade ju i kö förbi Ullared. Läst precis på nätet att de hade slagit besökarrekord. 26.200 personer hade KOMMIT IN men tusentals hade fått vända och åka hem utan att komma in. Parkeringen hade varit full och på vägen från Falkenberg hade det varit över en mils kö. Kassorna antogs innehålla över 17 miljoner kronor vilket INTE var rekord. Gud - jag skulle vilja äga en sådan här verksamhet!

Semestern fortsätter...

Torsdag idag och semestern fortsätter. Är kvar nere i Varberg. Idag har det varit uppehåll under dagen, fast ingen sol och värme. Känns det igen? Frågan är hur det kan hålla på så här. Kan vädret gå i baklås - komma in på något och sedan inte gå att komma ur det? Eller kan det vara ett steg i det här miljöförstörandet? Vädret neråt sydeuropa är ju värre med temperaturer på uppåt 45 grader och bränder och torka som resultat av detta. Och i England är det översvämmningar istället. Hörde något på nyheterna om att det är värsta värderna sedan mätningarna har börjat på typ 1700talet eller nått. Någonstans är det ju riktigt fel.

Nu i kväll har det regnat även i Varberg. Läste på någon reklamaffisch att det var schlagerfest på något ställe inne i Varberg. Gamla hjältarna Christer Sandelin & Tommy Ekman skulle uppträda. Men, nä, ensam och en mil utanför Varberg känns det inte som upplagt för utgång den här regniga torsdagen. Sitter istället och titta på TV. Inget speciellt bra på gratiskanalerna på TVn. Fastnade framför någon friidrottsgala från Karlstad. Höjdhopp fick mest tid i rutan. Fick mig att söka upp en musikvideo som får bli dagens musiktips. På åttiotalet hade vi ju också en höjdhoppare i världseliten. Patrik Sjöberg spelade även in en låt och musikvideo ihop med Carlo Tränhardt, Jerome Carter och Dietmar Mögenburg. Tillsammans kallade de sig World Class Crew och låten hette "Winner Takes It All". Frågan är dock om inte Carl Lewis slog dem med sin låt "Break it up"?


onsdag, juli 25, 2007

Grattis Anna

Min äldsta lillasyster Anna har under flera år pluggat till socionom. Tidigare i år blev hon färdig och klar med sina studier och har sökt jobb lite överallt. Givetvis uppe i Sundsvall och runt omkring, men till och med här "hemma" i Gislaved. Efter en intervju i Gävle tidigare i veckan fick hon äntligen ett ja och ett jobb. Skönt att få jobb till det man har pluggat till och investerat år av studier och tid. Nu återstår bara att lösa praktiska saker som boende. För det är ju 20 mil mellan Sundsvall och Gävle vilket är för långt för att pendla - till och med med "Norrlandsmått" mätt.

Solen skiner!

Idag har det varit en solig dag på västkusten. I alla fall i Varberg. Tror det kom en liten kort skur vid lunchtid, men annars har det varit uppehåll och sol under hela dagen. Låt vara att det har varit lite blåsigt och ingen större värme, men ändå!

Har bara varit på campingen idag. Suttit utanför husvagnen i en stol och läst tidningar med I-poden i öronen. Lyckades slumra till i eftermiddag så idag har jag sovit middag. Skönt och avslappnande. Det gäller att passa på när regnet håller sig borta.

Nu sitter jag i förtältet och surfar, titta på halvkassTV (Miss Marple på TV4) och bara njuter. Strax blir det lite lätt kvällsmat och kall Spendrups-öl direkt från kylskåpet!

tisdag, juli 24, 2007

Dagens musikvideo

Fortsätter musiktipsen med en synthlåt. Men ja, ja, jag vet vad många av er säger - synth är ju inte bra! Och jag kommer att stånga mig blodig för att påstå motsatsen. Men begreppet synth som allmänheten kanske slänger sig med är ju så brett. Om ni lyssnade på Front 242s "Headhunter" som jag tipsade om härom dagen (det har ni väl gjort?) så är den stilmässigt långt ifrån dagens låt.
Med tanke på vädret blir dagens tips den passande "Rain" med Erasure. Gruppen som bildades 1985 av Depeche Mode-avhopparen och Yazoomedlemmen Vince Clark som annonserade efter sångare och hittade Andy Bell. Gruppen har varit riktigt långlivade och är fortfarande aktiv även om radiohitsen inte är lika många längre. Här ändå ett guldkorn. Lyssna och njut.

Tisdag i husvagnen

Tisdag i Varberg. Helén, Henrik och Tilde åkte hem till Anderstorp efter lunch idag. Cirka en timme senare började regnet falla över Kärradal. Jag stack in till stan och gick runt i lite affärer. Tror till och med flyttfåglarna börjar ge upp det här med svenska sommaren. Såg två gäng fåglar som såg ut som flyttfåglar där de flög i formation i en rad. Gjorde några fynd i affärerna också - hittade bland annat en DVD som det antagligen blir på TVn framåt kvällen. Die Hard 2 från 1990. John McClaine går lös på Washingtons flygplats.

Nu står kvällsmaten närmst på schemat. Det blir grillade revben, potatissallad och kalla öl. Mmmm. Lite kan man väl unna sig när man sitter själv i en husvagn och lyssnar på regndropparna. Kanske att det blir lite allsång på Skansen på TVn som sällskap till maten.


måndag, juli 23, 2007

Varberg - here I am

Åkte ner till Varberg vid lunch idag för att få lite miljöombyte. Det var mycket trafik ute på vägarna idag. Efter en stund la jag ner försöket att hålla tempot genom omkörningar. Rätt som det var var man nämligen tillbaka bakom en husvagn eller någon turist som höll 70-80 km/h. Och lika mycket trafik från mötande hållet. Hemma hade jag funderingar på att stanna till i Ullared och gå in på Gekås en snabbis. Men jag slog de planerna ur hågen. En kilometer eller så innan Ullared tog nämligen trafiken totalstopp. Kö i krypkörningshastighet! Och hela kön skulle in på parkeringen till Gekås. Tog drygt en kvart att komma förbi Ullared och vidare på vägen ner mot Varberg. Men till sist har jag nu kommit fram. Just nu håller det faktiskt uppe och vädret är rätt ok (mulet och ingen sol men vadå?).

söndag, juli 22, 2007

TVkväll

Söndagkväll och om en stund ska det bli lite mat. Och efter det är det väl kanske dags för att sätta sig ner och titta på en film på TV. Men jag tittade som snabbast igenom TVtablån och hittade - inget!!! Jag har ändå en massa kanaler i min satellitmottagare. TV4, den "stora" marksända kanalen sänder någon Beckfilm. Igen. I repris. För typ tionde gången. Är det någon som inte har sett dem allaredan? Lutar väl åt att det blir någon DVD istället.

Äntligen lite nyheter om Elegant Machinery

En av Sveriges bäst synthpopgrupper är Elegant machinery. Efter att ha hållit på under stora delar av 90talet la de ner verksamheten. Men för typ drygt ett år sedan kom nyheter om en come-back och ny skiva. De enda synbara tecknen har dock varit att de turnerat och spelat men bara utanför Sveriges gränser.

Men nu verkar något vara på gång. På deras hemsida står det nu att singlen "Feel the silence" är inspelad och andralåten "Beutiful world" ska mixas senare under juli. Singeln ska mixas av Jouni Ollila (från Mr Jones Machine och Pouppé Fabrikk).

Men fortfarande finns inget datum för skivsläppet.

Här är en video på den gamla hitten "Hard to handle"

Repotaget om Michael

Som jag skrev igår har lokaltidningen Värnamo Nyheter ett repotage om polaren Michael Härensjö och hans liv i Thailand. Jag scannade in helsidan och lyckades kopiera och klistra ihop det hela till en helsida. För er som är intresserade och vill läsa men bor utanför tidningens spridningsområde (de flesta i världen med andra ord ;-) ) så kommer en länk till filen här.

Söndag i Anderstorp

Trots semestern så blir det en söndag på hemmaplan i Anderstorp idag. Vädret är ganska trist, mulet och småblåsigt. Metrologerna har lovat nya regn och oväder framåt kvällen och lågtrycket ska hålla i sig in i nästa vecka. Men jag har tänkt ta några dagar nere i Varberg så vi får väl se hur det blir.

Närmst i eftermiddag står Formel 1-loppet från Tyskland som går på TV6.

lördag, juli 21, 2007

Besökarstatistik

För ett tag sedan la jag till en ny funktion här på bloggen. Det är en tjänst från en websida som heter sitemeter och som håller lite koll på besöken på min lilla blogg. Varje vecka har jag ungefär drygt 180-200 unika besökar på sidan. Men det är ytterst sällan någon lämnar några kommentarer (det är väl bara lillasyster Helén och Michael Härensjö som sköter sig). Därför tycker jag att det är roligt att se var besökarna kommer ifrån. Bland de senaste 100 registrerade besöken finns Finland, Tyskland, Thailand, Usa (bl.a. Washington, Jacksonville, Houston), Brasilien, Kuwait och hela 18 besök som inte systemet klarade av att känna av var de kom ifrån. Plus naturligtvis en massa svenska läsare - 58 styck nämre bestämt. Av de hundra senaste. Skulle som sagt vara riktigt kul att veta lite mer om vilka som läser mina rader. Bara ett litet "Hej - jag heter ... och kommer från ... Jag hittade hit från sidan .... Vilken bra musiksmak du har... ASK kommer att gå upp i elitserien i år... Eller nått, vad vet jag?

Det skulle vara mycket roligare för mig att skriva om man hade ett mer "personligt" förhållande till mina läsare. Men tills vidare får man väl bara fantisera vidare. Då kan det ju vara vem som helst som läser...

Johanna har namnsdag

Att vi är mitt inne i den så kallade kärringaveckan kan väl inte ha undgått någon. Det brukar ju vara dåligt väder denna veckan och trots att det har varit några okej semesterdagar så stämmer det ju ganska bra i år också.

Idag den 21 juli är det Johanna som har namnsdag. Jag känner flera Johannor - allt från släktingar, klasskompisar med mera, men den som jag särskilt tänker på idag är mit lilla fadderbarn Tilde. Hon heter nämligen Tilde Maria Johanna.

Ha det så bra alla Johannor.

Big news i värnamo nyheter

I dagens (lördagens) Värnamo Nyheter finns det en helsida om en Anderstorpskille som bor och arbetar i Korat i Thailand. Givetvis är det min kompis Michael Härensjö. Artiklen handlar mest om hans arbete på skolan i Thailand, men några rader om musiken finns med också. Dock inte adressen till hans blogg trots att den nämns. För er som inte har varit inne på den via min länk till höger här på min sida är adressen http://harensjo.blogspot.com. Några bra foton finns också. Riktigt kul att se och läsa. Det Michael säger sig sakna mest med Sverige är kebabpizzan. Kanske ska kosta på mig en i kväll för din skull Michael.

Har du fått någon digital kopia av artiklen av VN Micheal? Annars kan du bara säga till så ska jag försöka scanna och maila över en kopia till dig!!!

torsdag, juli 19, 2007

Dagens musikvideo

Dagens (kvällens/nattens -beroende på när ni läser detta) musikvideotips är en klassiker. Från 1988 har jag dammat av "Headhunter" av Front 242. En synthklassiker som har hjälpt många med mig att slita kängornas sulor på dansgolven.

Gruppen började någon gång tidigt 80tal och vid den här tidpunkten var det riktigt på gång och mycket tack vare den här låten och videon av Anton Corbijn som sedan har jobbat med storheter som Depeche Mode och U2 och även vår egen svenske "superstar"Per Gessle. Men frågan är väl om inte gode Anton missförstagit titeln Headhunter för Egghunter istället.

Första gången jag hörde denna och hela LPn "Front by Front" måste ha varit när lagkompisen Hasse Bengtsson hade med sig en kassett som hårdkördes i bergsprängaren när vi var i Hallsberg och spelade handboll utomhus i Järnvägencup. Vad hade man varit utan Hasses påverkan - hade man gillat synth över huvudtaget? Efter att först ha presenterat Depeche Mode och flera med dem. Här är föresten videon - njut!


Front 242 - Headhunter
Uppladdat av popefucker

One - you lock the target
Two - you bait the line
Three - you slowly spread the net
Four - you catch the man

onsdag, juli 18, 2007

Dallas på TV

Har råkat halka in på TV4 Guld vid ett par tillfällen. De kör repriser på en massa gamla TVserier. De seneste dagarna har jag sett Dallas. Halkade in i avsnittet "Who shoot JR" där seriens bad guy och en av huvudrollerna JR Ewing lyckas göra sig ovän med i stort sett alla och sedan i sista sekunderna av avsnittet blir skjuten. En riktig cliffhanger över säsongsuppehållet när serien sändes i orginal.
Dallas var väl ursprunngssåpan. I alla fall i Sverige. Kan kanske funnits någon annan men knappast som slog lika stort (jag är inte helt säker - var ju inte så gammal runt 1980 när den debuterade i rutan). Det kom ett par utmanare i Dynastin (också oljemiljonärer) och Falcon Crest (vinodlare) men de blev inte lika stora. Första efterföljande svenska såporna var Lösa Förbindelser och Varuhuset.

Strömlöst

Vaknade idag med en känsla av att jag sovit för länge. Hittills har jag haft klockan på väckning vid 8.30 för att inte sova bort hela dagen. De första två dagarna har jag vaknat innan klockan har väckt mig, men idag kändes det som om klockan var mer. Kunde inte förstå varför! Hittar glasögonen, reser mig och titta på veckaklockans röda siffror. Och ser - ingenting. Konstigt! Går upp - det är helt dött på displayen till videon, dvd:n, parabolen - allt. Testar att tända ljuset - funkar inte. Öppna kylskåpet - totalt dött. Den trådlösatelefonen fungerar inte. Däremot ser jag på mobilen att klockan är 9:15. Tittar i proppskåpet och ser att en propp har gått. "Aha där är felet". Byter proppen och inget händer. Skumt. Går ner till källarn och tittar på strömmätarna. Alla står helt stilla.

När jag går upp tittar jag ut genom ytterdörren. På tomten brevid finns ett företag och däremellan har det stått en liten grävmaskin ett tag. Det har röjts träd och grävts ett tag där. Idag står det två el-gubbar (EKB = Elkraftsbyggarna eller nått) och jobbar vid elskåpet ute vid vägkanten. Jag går fram till dem och och hälsar. Frågar om det är dem som har gjort att jag inte har någon ström. "Har inte du någon ström?" Precis svaret man vill ha. "Nä". "Enligt våra kartor ska inte du beröras av vårt arbete. De på andra sidan har vi informerat, men då måste det vara nått fel i kopplingen eller på kartan. Vi ska försöka skynda oss, men det tar nog en och en halv timme till." Suck. Jaja, vad kan man göra. Går in och när jag tittar ut ser jag en av el-gubbarna vid elskåpet på andra sidan huset. Och halvminuten senare hör jag hur det börjar knäppa från dvd:n, videon och alla de andra apparaterna när den får strömmen tillbaka. Så mycket för kunniga hantverkare. Eller? Tänk om jag inte hade pratat med dem. Ingen ström på hela dagen kanske?

Finn ett fel!

Igår fick jag med mig några öl hem som hade blivit över från lördagskvällen uppe på violvägen. Väl hemma satta jag in dem i kylskåpet och upptäckte till min fasa att en inte passade in. Titta på fotot och se om du kan upptäcka felet. Jag tänker inte främst på märket utan snarare på texten och innehållet i en av burkarna. Måste lämna tillbaka den till Henrik snarast!

Arbete för mat

Under tisdag förmiddag ringde Henrik och undrade vad jag gjorde. "Nä, inget speciellt" sa jag. "Kommer du upp hit så kan du få jobba ihop till en lunch" blev svaret. Så efter en stund så hängde jag på en stege, med en hink med målafärg i ena handen och en pensel i den andra. Det skulle nämligen målas på takets undersida. Den där biten som skjuter ut från husväggen. Vilket inte visade sig helt enkelt. Dels var det säkert inte målat på ett bra tag (70talet?), de ohyvlade brädorna var svåra att täcka med färg och dels var det svårt att sitta/stå på stegen och komma intill utan att spilla/komma ivägen själv. Så när jag var färdig och åkte där ifrån hade jag för första gången någonsin färgade slingor/toppar i håret. Känn på den du! Och ja - jag fick lunch - riktigt gott .

tisdag, juli 17, 2007

Dagens musikvideo

Det var ett bra tag sedan jag skrev om några musiktips. Det är väl kanske dags för ett nytt.

Dagens tips blir Kate Ryan med låten "Voyage Voyage". Kate Ryan är väl ingen favorit direkt, men låten är ju en riktigt klassisk 80talsdänga. Orginalet gjordes av en grupp som hette Desireless. Tycker faktiskt att denna cover är ganska bra - trogen orginalet men lite uppdaterad till dagens sound utan att bli en sån där riktig "danscover" som brukar fördärva låten.

Ganska uppfriskande med lite låtar som inte sjungs på engelska. En riktigt bra synthlåt på tyska sitter aldrig fel på skivspelaren och denna låten som är på franska är också skön att lyssna på. Inte för att jag kan någon som helst franska men ändå. Jag vet personer som aldrig lyssnar på texten i alla fall, så det är väl ok att inte förstå texten för en gångs skull.

Semester dag 2

Tisdag och idag var det lite lättare att ta sovmorgon. Blev lite senare TVtittande igårkväll också. Kan ju kosta på sig lite mindre klockstyrning när man inte har några tider att passa.

Det blev en liten joggningsrunda idag också. Ungefär 20 grader varmt än så länge, men ingen sol på himlen än. Är faktiskt lite mulet bitvis. Läste på aftonbladet.se att det verkar kunna bli åska- och blixtoväder i eftermiddag. Kan kanske stämma - känns nästan lite som sånt väder.

måndag, juli 16, 2007

Semester!!!

Idag är det första dagen på semestern! Solen skiner och enligt prognosen ska det bli 25 grader varmt eller mer. Än har jag inte några direkta planer på vad jag ska göra i veckan. Blir kanske en tur neråt kusten.

Idag hade kroppen inte ställt om till semester. Vaknade strax efter 6 och, tror det eller ej, tog på mig träningsoverallen och skorna och gick ut och sprang/joggade/lufsade en kvart. Var och hitade ett par nya skor på rean på Team Sportia förra veckan och har redan hunnit med ett par rundor. Får väl se hur länge orken och motivationen fortsätter. Men vid tidigare försök har jag fått ont i knäna efter några gånger så vi får väl se hur det går denna gången. Helt klart så är det behövligt och skönt i alla fall.

torsdag, juli 12, 2007

Biobesök

Som jag i tidigare inlägg varit inne på var det riktigt länge sedan jag var på bio. Så i tisdagskväll tog jag tag i den saken. Åkte upp till Jönköping efter jobbet och hittade till den nya filmstaden. Sju salonger och en hel del filmer. Jag hade som sagt tänkt mig att se Die Hard 4.0, men beslutade mig för att göra det till en "dagens dubbel". Första filmen vid 18:00 blev istääet Spider-man 3. Förr var Spindelmannen favoritserien jämte Bamse och Kalle Anka. Har sett de tidare 2 på DVD och tyckt de varit helt ok. Inte alltid seriehjältar klarar överföringen till film, men det tycker jag de har lyckats med Spider-man. 3an var väl också ok.

Sedan var det dags för Die Hard 4.0 vid 21. Ettan är ju en klassiker och tvåa var väl också helt ok. Trean har jag bara sett ett par gånger, men jag tycker den är den svagaste. Hur var fyran då? Jodå, helt ok. Men lite väl mycket effekter ibland. Bruce Willis lyckas slå ut en helikopter med att krascha en bil i en betongstolpe som då flyger up (bilen) och träffa helikoptern. Eller få en kille att trilla ur helikoptern genom att köra sönder en brandpost som sedan "sprutar" ur "the bad guy". För att nämna några. Den typiska "John McClainejargongen" från tidigare filmer innehåller lite färre svordomar. Enligt ryktet för att filmen ska få lägre censurnivå. Men till sist blir det ett Yippiekaye mother fucker. Till slut ett ok betyg och jag kan rekomendera den för er som gillar action och de tidigare filmerna.

När man sedan kom ut vid 23:15 var man ganska trött på att sitta stilla. Bara att åka hem och sova. Det var den dagen det....

Sopplunch

Var bortbjuden på lunch i tisdags. Mormor och morfar ville ha lunchgäster och "förbarmade" sig över mig som var ensam hemma! (Brukar ju i och för sig alltid fixa mat själv när man är själv men ändå).

Nu var det kött- och grönsakssoppa som stod på menyn. Inte ofta man äter soppa tycker jag,men det var riktigt gott. Blir ju inte av att man gör soppa själv, men kanske ska köpa de här halvfabrikaten som man bara värmer själv.

Träffade också kusin Marie, hennes man Pelle och dottern Amanda. De mellanlandade i Anderstorp efter semester i Varberg. Sedan bar det upp till Norrköping igen. Kul att se lilla Amanda som jag bara tidigare har sett vid Heléns och Henriks bröllop vid påskas. Hon växer så det knakar.

måndag, juli 09, 2007

Pelle i Die Hard?

Har inte varit på bio på, ja jag vet inte hur länge. Har dock funderat på att se åtminstonde nya Die Hard 4.0 under semestern. Men faktum är att jag nästan kände mig som Bruce Willis i den första Die Hard filmen tidigare i kväll när jag stekte lite mat.

Vet inte hur väl ni kan en actionfilmshistoria. Willis är ju polisen McClaine som flyger till Los Angeles för att träffa frugan som jobbar där. På planet får han ett tips om att slappna av efter resan genom att gå barfota på badrumsmattan och krama den med tårna. Just då stormar terroristerna/rånarna in i skyskrapan och kaoset sätter igång. Med McClaine barfota. Senare när överste-boven har lyckats lura sig nära McClaine ska han i sann sadistisk anda hindra McClaines framfart genom att be sin kumpan skjuta sönder kontorsfönsterna för att McClaine ska behöva gå barfota i glassplittret. Repliken "Schiess das Fenster - shoot the glass" blev en klassiker.

Hur platsar detta på Ågatan då? Jo jag stod och stekte ett par burgare då jag fick ett stekflottsstänk rakt över handleden. I ren reflex parerar jag och lyckas med stekspaden slå omkull ett nydiskat Lasse-Åbergs-ölglas som står strax brevid. Givetvis splittras det och går i golvet. Och barfota Pelle har glas överallt omkring sig. Men ingen fara - ett par små skärsår bara och jag lyckas få på mig pissetofflorna. Fram med sopborsten och dammsugan och problemet är ur vägen. Med ett plåster under foten. Så kom inte och säg att jag inte är lika tuff som Bruce Willis - och med mer hår på huvudet!!!

Ännu en Live-gala i helgen

Helgen som gick hölls Live Earth. En gala med konserter på jag vet inte hur många ställen för att uppmärksamma miljökrisen på vår jord. Ett bra skäl och viktigt mål, men hur många av oss tittade på tvsändningen. Jag zappade in ett par gånger, men med tidsscheman som var väldigt flytande och artister som i alla fall inte intresserade mig glömde jag snart bort denna maratonsändning.

Jag vet inte om det är på grund av det lavinartat större mediautbudet men den här galan passerade lika obemärkt förbi som Live 8 gjorde härom året. Däremot Live Aid var ju något av årets händelse nr den gick 1985. Med en massa bra artister på två ställen, Wembley i London och i Philadelfia drog den massor av uppmärksamhet till sig. Men precis som en del sa redan då: "varför kan inte de här artisterna skänka en del av sina miljoner utan att det ska vara sån jättecirkus och tvbevakning?" Visst är det viktigt att kämpa för miljön och världen men frågan är om man uppnår dessa mål med såna här galor. Tänk om alla hade stannat hemma istället. Inga artister med scener stora som hus med ljus, ljud och effekter som rivs av kraftwerk (ledsen kunde inte motstå felstavningen) av "onödig" ström, utrustning som fraktats dit av miljöovänliga bilar, flyg och så vidare och publik som tagit sig dit. Inte på cykel misstänker jag. Och de två miljarderna (eller vad det var) tvtittarna - tänk om de inte hade haft tvn på - vilken massa ström vi hade sparat. Nä hela galan var inte direkt trovärdig ur miljösynpunkt!

Riktigt fullt upp idag igen...

Nerräkning inför semestern fortsätter för fullt. Helt plötsligt är jag inne på sista arbetsveckan innan det är dags att stanna hemma i en månad. Ska bli riktigt skönt faktiskt.

Förra måndagen var det riktigt jäkla körigt för att prata ren svenska. Och idag var det faktiskt ännu värre. Fram till klockan var 15:30 var det som att vara med i ett sprintlopp fast i 7,5 timme. Och det har väl sina förklaringar - de här två veckorna har visst varit de bästa veckorna försäljningsmässigt hittills i år i våra butiker. Trots, eller tack vare det tråkiga vädret. Vi bara tackar och tar emot men det sätter sina spår i kropp och knopp. Man orkar inte ta sig för så mycket när man kommer hem. Men att bara slöa framför TV:n, datorn eller med en bok kan vara ganska skönt det också.

söndag, juli 08, 2007

Roskilde i helgen

Under helgen som gick har skandinaviens stösta festival Roskilde gått av stapeln. Läste tidigare i veckan att arrangören hade bett besökarna att lämna bilarna hemma. Detta eftersom parkeringsplatserna stod under vatten. Och med tanke på att parkeringsplatserna inte ligger så långt ifrån camping- och festivalområdet så borde det vara likadant där också. Geggan i Roskilde har man ju hört talas om förr. Kommer ihåg ett av åren vi var i Arvika. Regnet låg på hela sista kvällen och natten. På morgonen såg campingen ut som en riktig gyttjebrottningsrink. Kan inte säga att jag saknar det - även med luftmadrass så man håller sig flytande...

Jag - journalist?

Sedan jag började skriva på www.ask-handboll.com och här på min egen blogg har flera personer sagt att "du borde ju satsa på att bli journalist". Visst svarar jag - stor risk. Under skoltiden hade man ju inga sådana här "böjelser" och betygen hade inte räckt långt mot journalisthögskolan.

Men efter att ha varit med under några år och skrivit sport på ASKs sida börjar jag undra om man inte skulle fixa journalistytket också. Det har hänt flera gånger att mina nyheter har plockats rätt upp och ner och ibland ordagrant utan att det refererats till mig som ursprungskälla. Ibland har jag dessutom fått in mina bilder i tidningarna både med och utan min goda vilja, men aldrig med mig utskriven som fotograf.

Senaste exemplet är nyheten om vår senaste värvning som Västbo Andan skrev en artikel om. Jag bifogar den här och även mitt mail till tidningen. Jämför och ni hittar nästan 80 % av artiklen ordagrant är kopierad från mitt mail.

Men för att citera Tony Richardsson/Robert Gustafsson: "Jag är inte bitter"! Som representat för ideel förening är det viktigaste att komma ut med nyheterna och att synas.

fredag, juli 06, 2007

Missförstånd på jobbet

I eftermiddags blev det ett smärre missförstånd på jobbet. Fick i går veta att en av våra speditörer semesterstänger under några veckor. Idag ringde en kille från butiken i Borås och berättade att han hade försökt boka in i transport från Borås till Helsingborg via oss i Anderstorp. Men speditören hade sagt att det går inte - de har semesterstängt i ett par veckor. "Jajamensan - det stämmer" säger jag - övertygad om att vi pratar om samma sak. "Skicka direkt till butiken i Helsingborg med posten istället." Det tar några minuter innan Helsingborgsbutiken hör av sig och skrattar. "Du får nog prata med Borås - de tror att ni ska stänga igen i en månad!" Så fel det kan bli.

Speditören förresten - det är Bredaryds Bud o Godstrafik som tidigare hette Anja Eriksson. Här är ett foto från deras hemsida på före detta ägaren Sven-Erik och hans efterträdare Anders. Skulle ni anlita dem? Skämt o sido - de är jättebra. Har ni körningar mot Helsingborg/Malmö, Halmstad, Jönköping eller Borås - testa och kontakta dem. Hemsidan heter www.godstrafik.se. Glöm inte att säga att Pelle på Micro har tipsat er.

Tilde 6 månader

Igår fyllde familjens lilla ögonsten Tilde 6 månader. Tänka sig att det redan har gått ett halvår sedan den lilla tjejen föddes. Jag tycker tiden går jättefort och jag kan tänka mig att mamma Helén, som går hemma med Tilde, tycker att det går ännu snabbare.

Stort grattis från morbror och fadder Pelle.

tisdag, juli 03, 2007

Tisdagsmorgon i Anderstorp

Så är det då tisdagmorgon. Regnet trillar mot fönsterrutan här utanför. Ska precis ner och hämta tidningen i postlådan, sätta mig och läsa den i köket och äta frukost.

På jobbet var det fullt upp igår och det kommer säkert att bli det idag också.

Mina systrar är på semester på olika håll, men jag jobbar och står i. Hoppas de har bättre väder än vad jag har.

Avslutar med en bild på lilla Tilde i hängmattan.

söndag, juli 01, 2007

Farmor har haft 90årsfest

I eftermiddag har jag varit på 90årsfest. Eller egentligen 180årsfest. För farmor Elsa och hennes tvillingsyster Astrid fyller 90 år på onsdag. Så idag har släkten varit på kalas ute i Enet i Västboås. Vädret var med oss och solen sken. En fin dag med andra ord. Tänka sig att få uppleva sin 90årsdag och vara så pigga och allerta som de båda systrarna är. Och kul för dem att få dela det med sin syster.Värnamo Nyheter fanns på plats och tog både foton och intervjuade så det kommer nog ett repotage i måndagens tidning.

Vi tog också kort. Bland annat på fyra generationer Albertsson: gammelfarmor Elsa, morfar Lennart, mamma Helén och lilla Tilde.Elsa och Astrids släkt var just idag 724 år (inkl 6 barn, 18 barnbarn och 4 barnbarnsbarn.) Lägg då till 180 år för de båda födelsedagsdamerna. Stor släkt och imponerande ålder - eller hur. Men det var visst inte helt unikt - det finns över tjugo tvillingarpar mellan 90 och 95 (tyckte jag någon som hade kontrollerat sa).