torsdag, juni 28, 2007

Morfar & Mormor firar diamantbröllop

Idag har jag varit på fest och firat en stor dag. Morfar Gustaf och mormor Ingrid firade nämligen att de idag den 28 juni 2007 har varit gifta i 60 år. Under dessa 60 år har de fått vara med om mycket. Mest kanske de tre döttrarna Gunilla, Anita och Britt har betytt. De har fått sju barnbarn och har vid det här laget ett antal barnbarnsbarn. Alla har vi bidragit till att utöka den stora Långarydssläkten.

Tänka sig - att ha varit gifta i 60 år. Långt ifrån alla som får vara med och fira nått sånt och ännu färre som kan skryta med att ha gjort själva bedriften med att ha varit gifta under 6 hela decenium. Om jag själv skulle gifta mig innan jag fyller år nästa gång (högst otroligt!!!) skulle jag behöva fylla 93 innan jag får uppleva detta (ännu mera otroligt att man klarar detta!!!).

Stor grattis till både mormor & morfar och jag önskar dem flera lyckliga år tillsammans!

måndag, juni 25, 2007

Midsommarhälsning från Tilde

Som den stolta morbror man numera är kan jag inte låta bli att visa den här bilden från Tildes första midsommar. Midsommarkransen är på och ett riktigt stort leende.

Bilden har jag lånat från syster Heléns blogg

söndag, juni 24, 2007

Lillasyster Anna och hennes Jonas är på besök

I kväll har min lillasyster Anna kommit ner på besök. I vanliga fall håller hon till i Sundsvall där hon har läst till socionom (eller var det i Östersund hon pluggade? Nåja hon bor i Sundsvall i alla fall). Med sig har hon pojkvännen Jonas. Var och hälsade på dem hos mamma och pappa när jag kom från Taberg. Efter sin utbildning håller hon nu på att söka jobb. Efter intervjuer i Sundsvall hade hon en i Gislaved också. Får väl se hur det går - kan ju bli svårt att pendla. Men vem vet hon kanske blir smålänning igen? Utöver intervjun ska hon och Jonas försöka hinna med att åka och hälsa på lite släktingar också. Kul att träffa dem var det i alla fall även om det inte blev så långt möte i kväll.

C-tyska gänget har samlats

Så har då ännu en midsommar helg passerat. För min egen del blev Anderstorp då jag inte kände att halvdränkta västkusten var något alternativ. Hörde dock från pappa att vi hade fått nästa 80 millimeter regn från natten till fredag till natten till lördag. Trist då midsommar är en typisk "vara-ute-helg". Lika väl som julen är en "ska-vara-snö-helg"

Avslutade denna midsommarhelg med att åka till Taberg för att träffa ett par av klasskompisarna från gymnasieklassen E3B. Vi killar som gick och läste C-tyska brukade träffas en till två gånger om året och gå ut och käka. Och vi det är jag själv, Christian "Chrille" Petersson, Fredrik "Åsen" Johansson och Jonas Leander. Nu var det ett tag sedan sist (Jag och Crille kom fram till att det var tre år sedan) men nu blev det alltså en träff i Taberg dit Jonas har flyttat. Det var väl främst Jonas som har fått störst ändringar i livet sedan sist - sambo i nyinköpt villa och småbarnspappa. Men allt verkade fungera bra. Kul att se de gamla polarna och hoppas det blir dags snart igen. Skulle vara kul att träffa fler gamla klasskompisar - kanske dags för en klassfest?. Kanske är dags att leka detektiv och spåra upp som många som möjligt???

fredag, juni 22, 2007

Midsommarafton är här

Så är det då midsommarafton igen. Har med åren blivit mer och mer "anti-midsommar" eller i alla fall den hetsen och stressen det har varit runt den här helgen. Förr var man ju nästan alltid i Halmstad och det "skulle" bara bli så roligt. Man skulle gå ut, träffa alla kompisarna, dricka och ha kul. Men som sagt - efter några år känns det som om man kan det där. "Been there, done that" liksom. Visst är traditioner kul, men kom igen - det är ju en vanlig helg. Visst passa på att äta och dricka gott men överdriv inte förväntningarna. Puh, där lät man ju nästa gammal - kan det vara så illa ;-)

Igår var det årets längsta dag - märkte ni det?

Idag faller det än så länge ett lätt regn över Anderstorp. Ser väl inte ut som om det blir några dryga 20 grader varmt och solsken i år...

onsdag, juni 20, 2007

Pelle - bedragaren?

Fick telefon igår på jobbet. "Det är till dig Pelle - det är polisen". Visst sa jag. Brukar ju själv skämta och säga att det är allt från tandläkaren till tipstjänst när det är någon annan som får telefon. Döm av min förvåning då det då visar sig vara en polis i andra änden när jag tar telefonen. Nämre bestämt från bedrägeriavdelningen i Uppsala. Äuhm - jag som aldrig gör något olagligt och särskilt inte några ekonomiska lurendrejerier. Det visar sig att det var någon i Uppsala som hade anmält att deras kontokort hade debiterats vid en beställning från Micros hemsida. Polisen hade pratat med butiken i Uppsala och kändis som man är hade de hänvisat vidare till mig. Det var ganska skönt att kunna bolla vidare samtalet eftersom jag inte har någonting med vår webhandel att göra och inte kunde hjälpa till. Men visst blir man lite paff innan det klarnade vad som hade hänt...

Malin har varit på bal

Så har min kusin Malin klarat av sin studenbal också. För de av er som har Värnamo Nyheter så hamnade hon även på bild ihop med killen Isak. Jag hoppas de hade lika kul som jag hade på min egen för - 13 år sedan. Kul tillfälle, alla uppklädda och stiliga, god mat och allmänt trevligt och kul.

Faktum är att stora delar av familjen Albertsson också fastnade på bild - Rune, Johanna och Tobias såg jag iallafall då de stod och tittade på balfolket. Albertssons fortsätter att dominera...

Har inte tänkt lägga ut bilderna som VN har rättigheterna på men här kommer en på hela familjen Albertsson som jag har tagit.

lördag, juni 16, 2007

ASK träningsmatchade mot Drott och vann

ASK spelade idag första träningsmatchen och det var på hemmaplan mot elitserielaget och forna giganten HK Drott från Halmstad. Nu blev det vinst efter att hemmalaget avslutade matchen starkast. På resultattavlan stod det 32-31 när slutsignalen ljöd. Målskyttet var jämnt fördelat men Kalle Björkman var bäst med sina 13 mål.

Nu är det tre träningar kvar innan semestern på 5 veckor börjar!!!

fredag, juni 15, 2007

STCC kommer till Anderstorp

Så har det då blivit dags för motorbanan Scandinavian Raceway och Anderstorp att stå som värd för det största Sverige har att erbjuda i motorsport - STCC. I år tidigare på schemat än vanligt - tidigare har det varit efter semestern framåt augusti/september. Men har man otur så kommer det kanske att bli regn precis som det var förra året och flera gånger de senaste åren. Det är nämligen vad metrologerna har lovat.

Lite konstigt att det har stått så pass lite om regionens största arrangemang under året. Knappt något i Värnamo nyheter, Västbo andan eller Finnveden. Och även från arrangören är det lite oväsen och jippo. Hade ju gått att göra så mycket - bilar, fest och annat inne i Anderstorp till exempel.

Får se om det blir något besök på banan för min del. Under lördagen är det handboll på schemat i allafall.

torsdag, juni 14, 2007

Studentfest

Har varit på studentutsläpp och fest ikväll. Min "lilla" kusin Malin tog studenten. Lilla eftersom jag minns henne som den lilla kusinen eftersom det skiljer 14 år på oss. Det är först vid sådana här tillfällen man inser hur åren springer iväg. Det är alltså 13 år sedan jag tog studenten (gick ett år på teknisk innan jag bytte till ekonomisk linje).

Kommer ihåg hela tiden från slutet av trean. Bygget av kanelevalekipaget, kanelevalen, studenten och balen. Vilka veckor detta var och det är inte bara av nostalgi man minns tillbaka, det var verkligen kul då också. Och det lät som om Malin och alla hennes kompisar hade lika kul som vi hade. Nu skulle de vidare till fest på hotell Nissastigen i Gislaved till långt framåt morgonen. Hoppas de får en kul fest och många minnen! Ha det så bra Malin!!!

söndag, juni 10, 2007

Det blev grusplanen idag...

Sin vana trogen hade komunen nu bytt låsarna i Töråshallen så idag blev det tvärstopp. Efter lite tvekande bestämnde vi oss för att köra på grusplanen istället. Lite annolunda, halkigt och dammigt, men det gick väl ok. Det var ju större mål också - vilket märktes både bakåt och framåt. Svettades rejält redan från start men blev inte speciellt mycket tröttare under tiden. Bra uthållighet med andra ord... Gäller bara att jobba på snabbhet och styka bara...

Sportavslutning på veckan

Trots värmen så verkar det bli fotbollsspel även ikväll. Återstår väl att se om det är uthärdigt i hallen...

Har precis sett kvalmatchen mellan Sverige och Rumänien i handboll. Det var visst hett även nere i Karlskrona, men det hindrade inte Sverige från att vinna med 11 mål. De har alltså skaffat sig ett bra utgångsläge för returmatchen nästa söndag, trots att den spelas redan klockan 10 på morgonen.

Efter fotbollen blir det till att åka hem och följa formel 1-loppet från Kanada. Missar starten men det är väl inget att göra åt...

Nähä, dags att gå och packa väskan nu tror jag.

Steetrace igårkväll

När vi var nästan hemma igårkväll hamnade vi mitt i ett streetrace. Vi åkte hem från Varberg och kom från Reftele-hållet. När vi kom till motorbanan var det plötsligt en massa folk och bilar. Både vid parkeringen och entrén in till banan var det köer med bilar och längs den breda och flerfiliga vägen var det massor av folk som sprang fram och tillbaka. Vi såg någon som antagligen ansvarade för starten, en lägre bort som flaggade för målet och i böjen borta vid Wulcan stod antagligen en sista vaktpost och höll koll på mötande trafik.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om sånt här. Visst är det antagligen kul att folk gillar att tävla med sina bilar. Men samtidigt är det på allmän väg och det kvittar vad fansen och de inblandade säger - de kan inte ha koll på allt - det kan ingen. Det kan hända nått och oskyldiga kan komma till skada. Men man kan inte låta bli att imponeras lite hur de kan få ihop sånt här med så mycket "publik" utan att polis eller någon annan får spår på dem. Men som sagt det känns fel att ha sånt här på allmän väg - särskilt när man står 100talet meter ifrån en av landets mest kända och mest meriterade motorbana! Är det inte lika spännande att köra på bana?

Semesterdag i Varberg

Tillbringade lördagen i Varberg. Mamma och pappa åkte ner till husvagnen i lördags och jag hängde med Helén, Henrik & Tilde ner och hälsade på dem. Först någon timme på stan (vi träffade kusin Annelie utan barnvagn) innan vi drog vidare till Kärradal och campingen. Som vanligt blev det prat om minigolf så jag lyckades bli övertalad att mäta krafterna med pappa och Henrik. Blev en jämn toppstrid där jag vann med ett slag.

Tilde klarade värmen riktigt bra. Givetvis i skuggan (den lilla som fanns). Hon somnade gott under vår promenad ner mot stranden och de omkringliggande stugområderna. Riktigt svettiga backar i den 30gradiga värmen!

fredag, juni 08, 2007

Sitter just nu och testar att blogga

Sitter just nu och testar att blogga från tvsoffan via ett mms från mobilen. Spännande. Pryl- och teknikgalen? Jag? ;-)

Eddie-Bengtsson-maraton

Puh, värmen har verkligen kommit nu. Riktigt svettigt de senaste dagarna och även idag. Glömde att dra ner persienner och öppna för vädring i morse så min solsida av huset är riktigt stekhet. Såg på termometern att den låg på 28 grader nyss... Takfläkten går på högvärv. Det gör hårddisken i datorn också. Och kvällens spellista har ett tema: musik av Eddie Bengtsson. De av er som inte följer svensk synth på lika nära håll som jag gör vet kanske inte vem herr Bengtsson är. En av de mest underskattade svenska låtskrivarna de senaste typ 20 åren skulle jag hävda. Började i kultgruppen Page (svenskt uttal!) och fortsatte i S.P.O.C.K för att sedan ta upp ett tidigare projekt som heter Siste Mannen På Jorden. Musiken då hör jag någon av er fråga? Tja, riktigt poppig och glad pop på synthar för att göra det enkelt för mig. Texterna är på svenska i Page och S.M.P.J. och speciellt de i Page skulle kunna vara kusiner till de så hyllade av Jakob Hellman (Vara vänner & Hon har ett sätt t.ex.). Men som sagt där Hellman blev storhet dissades Eddie helt och kallt och ofta med hänvisningen till att det "bara var synthmusik". Som om instrumenten gör låten bättre eller sämre.

Eddies gamla Pagepolare och kompis Marina Schiptjenko är numera känd som bollplank till Alexander Bard i Vacuum och Bodies Without Organs men startade alltså karriären i Page. Finns det någon rättvisa i världen kommer Eddie att få den upprättelse han är förtjänt av. Och Eddie, vi vill gärna ha en ny återförening av Page som den på SAMA!!!

Tills dess fortsätter jag med min spellista den här svettiga fredagen. Rakt över hårddisc som Clabbe Af Geijerstam skulle ha sagt.

onsdag, juni 06, 2007

Anderstorp i TV4

Glömde ju att nämna det i mitt tidigare inlägg, men TV4 hade ett inslag från Anderstorp och vårt firande i sin sändning i morse. Har hittat en länk till det på deras hemsida. Jag har till och med fastnat på ett hörne. Under en ögonblick (1:08-1:10 in i inslaget) ser man mig i vit skjorta i öltältet brevid Magnus Rahm som syns mer.

Lillasyster Helén börjar blogga

Så har då familjen utökats. Ja, inte rent fysiskt, men i bloggosfären. Min lillasyster Helén Kardebratt har skaffat en egen blogg. Jag är visst en stor förebild så nu har hon gått i mina fotspår. Återstår att se vad hon kommer att fylla sin blogg med. Ta gärna och kika in och lämna en lite hälsningen. Adressen är http://mammakardebratt.blogspot.com

Lycka till med bloggandet syrran och behöver du råd och tips så hör bara av dig. Det brukar du ju göra ;-)

Nationaldagsfirande

Så har det varit 6 juni igen. Här i Anderstorp har vi ju varit bland de som firar nationaldagen mest sedan början av 90talet.

Igår var det grill- och öltältet som gällde. Direkt efter träningsmatchen i handbollen var det dags att betala inträdet och maten (kostade hela 270:-, vilket jag tyckte var lite i mesta laget. Det ingick inte en dricka i detta priset). Det var en hel del folk ute även om jag inte tyckte det var fullpackat. Kan kanske bero på att det var Sigges Loge också. Det blev iallafall ganska bra tryck på kvällen och det blev en hel del öl.

Idag blev det sovmorgon innan jag lyckades släpa mig ut på samhället för att titta på parad, tal och vårt eget (H)andbollsrace. Dragningslistan har ni på www.ask-handboll.com.

Och i morgon är det torsdag och dags att gå upp och jobba igen.

söndag, juni 03, 2007

Sverige vann mot Danmark

Igårkväll var det fotbollslandskamp mellan Danmark och Sverige. Hade tänkt sitta hemma och se den, men hamnade istället i Törås och grillade. TVn stod på i bakgrunden och vi såg Sverige ta ledningen efter 7 minuter. Ytterligare två mål trillade in för Sverige i första halvlek. Såväl Fredrik som Henrik var övertygade om att matchen var avklarad medan jag mest på skämt sa att "Nja, det är ju Sverige och fotboll vi pratar om. Nu kommer Sverige att backa hem" Andra halvleken börjar och danskarna är piggare och mer framåt. 1-3 som till slut blir 3-3 och danskarna har bud på 4-3 flera gånger. Så kommer då avgörandet. Sverige är uppe i anfall när Markus Rosenberg faller ihop i straffområdet. Reprisen visar att han får ett knytnävsslag i magen. Linjedomaren har sett det och domaren visar ut dansken och dömer straff för Sverige. Då rusar en dansk supporter in och svingar mot domarn som tar av lagen från planen. Efter någon minuts kaos kommer information om att Sverige tilldömts vinsten med 0-3. Även om detta inte är tekniskt klart ska visst UEFA bestämma detta senare.

Jag vet inte hur reglerna är i fotboll, men någon sa att om domarn atackeras ska han tömma planen och då är det väl inget att säga om. Annars tyckte jag att Fredrik Ljungberg skulle fått slå straffen i den 89 minuten och sedan hade ju tiden varit slut och "vi" hade vunnit med 3-4. Men är reglerna så så är dem.

Sedan kan man väl fråga sig hur säkerheten är när den fösta supportern kommer in. Men sedan när skandalen är ett faktum kommer den ene efter den andre in och springer på plan. Borde man inte ha kunnat "stänga till" åtkomsten till planen helt efter den första fylleidioten? Tragiskt!

Vad hindrar liknande saker att hända i fortsättningen? Om man vill vara konspiratoriskt lagd hade man ju kunnat fantisera att motståndare klär på sig motståndarens tröja och gör någon idiotgrej. Vem får skulden då - hemmalag, bortalag eller arrangören? Har tänkt på detta på allsvenska matcher också då klackarna skämmer ut sig.

fredag, juni 01, 2007

Pappa Jubilaren

Fredag igen. I eftermiddags uppvaktades pappa Lennart nere på jobbet. Skälet var att han började på Micro för 30 år sedan just idag, 1 juni 1977.

Tänka sig - 30 år - och jag som tycker att jag har varit där länge, men det är ju som ett sprintlopp jämfört med hans långdistansjobb. Faktum är väl att vi på centrallagret har den längsta snittarbetstiden för hela firman. Det är väl inte så vanligt över huvudtaget idag att man är kvar många år på sitt jobb.

Hipp Hipp Hurra för pappa!