onsdag, maj 30, 2007

Hemliga bidragsgivare

Idag har det varit snack om att moderatrerna har fått miljoner i "hemligt" bidrag inför valkampanjen förra året. Socialdemokraterna är snabbt framme och kräver att sådana donationer ska vara offfentliga.

Själv skulle jag vilja veta hur mycket L-O och mitt fackförbund Handels bidrar till socaildemokraternas kampanjer. Att jag som fackansluten genom mitt arbete ska "tvångsmatas" med propagande i diverse utskick som talar om hur jag ska rösta bara för att jag jobbar just där jag gör. Och hur mycket av medlemspengarna pröjsas in i sossarnas kampanj? Finns det någon offfentlig siffra på detta? Och kan inte dessa pengar användas för medlemarna på bättre sätt? Jag bara undrar....


Skulle någon vilja lämna bidrag till mig lovar jag att ni ska få vara hemliga...

måndag, maj 28, 2007

Sponsring?

Är det någon av er som läser det här som har pengar över kan ni gärna få sponsra lite. Oavsett om ni är företagare eller privatpersoner. Ja, ni får ju gärna sponsra mig personligen också - det kan verkligen behövas ibland - men främst tänkte jag kanske på handbollslaget ASK som just nu seglar i klar framgångsvåg. Nya allsvenska klar och spelare efter spelare blir klar. Och sponsorarbetet fortgår. Ni hittar den nya fräscha sponsorfolden här.


Skulle ni bestämma er för att hjälpa ASK - glöm inte att nämna för de ansvariga vem som tipsa er!

Årsmöte

Ikväll har det varit årsmöte med ASK. Lyckades se till att inte bli invald på några mer områden i förening. Hade förfrågan på att på nytt gå med i styrelsen. Den här gången i egenskap av web - och mediarollen. Men, tro det eller ej, jag klarade av att säga nej!

söndag, maj 27, 2007

Ännu en vecka snart slut...

Jaha, söndag igen då och snart äntligen dags att få gå och jobba igen!

Sovmorgon och frukost i TVsoffan. Sedan har jag motionerat dammsugaren och följde Formuel Ett loppet från Monte Carlo.

Idag har det ju varit mors dag. När mamma och pappa hade kommit hem från helgen i Varberg var jag borta och hälsade på en stund.

Sedan avslutade vi som vanligt helgen med fotboll. Idag var en sån där riktig skitdag. Ingenting funkade - jag tror inte jag hade fem riktiga bollkontakter där passningen eller skottet hamnade där det skulle. Och det kvittade om jag var i försvaret eller målet eller i anfallet. Dessutom kände jag av mina vader som har känts bra i en månad eller så där, men idag var det som sagt tungt.

Nu är det snart bara dags att äta något och krypa till sängs.

lördag, maj 26, 2007

30årsfest

Igår var det stor trettioårsfest. Den hölls i Los Angeles och bland de cirka 20000 som var på festen fanns inte Pelle Albertsson. Jag hade inte fått något inbjudningskort. Det är Star Wars eller Stjärnornas Krig som firar trettio år sedan den första premiären.

Den första av de numera sex filmerna kom alltså 25 maj 1977. Och var på denna tiden något så ovanligt som en fantasi- och äventyrsfilm. På denna tiden var de flesta filmerna realistiska och inte så sällan mörka i tonen. Star Wars var dessutom fullproppad med "special effects" - säger man trickfilmning på svenska? Många av effekterna fick man faktiskt uppfinna allt efter som arbetet gick eftersom inga filmer hade sånt här på denna tiden.

Regisören George Lucas satsade så gott som allt han hade och tack vare att resultatet blev en hit blev det en uppföljare som så småningom har blivit ännu fler och numera berättar hela sagan om gode Anakin Skywalker som blev onde Darth Vader innan han blev god igen och dog.

Stort grattis!

Last FM på min sida

Så har då ännu en sak letat sig in på min lilla blogg. En liten skvallebytta som heter Last FM visar vad jag har lyssnat på för någon musik senast. Och eftersom jag vet att ni tycker att jag har så bra smak förväntar jag mig att ni följer min minsta vink och lyssnar på samma bra musik som jag gör... ;-)

fredag, maj 25, 2007

Fredag igen

Solen skiner över Anderstorp. Termometern visar över 20 grader, men då har solen luggit på på den sidan av huset så det stämmer nog inte helt. Fredagkväll och det är färdigjobbat för denna veckan. Lönefredag är det också - snart har maj också passerat. Tiden bara rusar på. Bara ett par veckor kvar till midsommar och därefter runt en månad till semestern. Och jag som tycker att det var vinter nyss...

I helgen är det gisledagarna med karnelevalen i Gislaved. Får väl se hur pass mycket man är nere och tittar till detta. Frågan är om man inte är för gammal för parken och festen på kvällen. Magnus Carlsson, Måns Zelmelöv, Anna Book och någon mer skulle uppträda. men ingen av dessa känns som avgörande om det blir utgång eller inte. Den som lever får se.

torsdag, maj 24, 2007

200jubileum

Ja, ha så har då min lilla blogg kommit upp i 200 inlägg. Har väl inte riktigt analyserat vad som har varit med mest eller minst. Från början hade jag tänkt skriva en hel del om musik. Men det har det inte blivit så mycket av detta på sistonde. Ska försöka skärpa till mig där lite. Har kommit in i en svacka rent inspirationsmässigt. Det var riktigt länge sedan jag köpte eller laddade ner något riktigt bra nytt.

Annars har det mest varit handboll i sista tidens inlägg. Kan väl bero på att det känns som om detta har varit min vardag till stor del de senaste veckorna.

Vad vill just du läsa mer om? Hör av dig!

onsdag, maj 23, 2007

Attacken på Reinfeldt

Igår kunde vi läsa om "attacken" på Reinfeldt, Carola och Markoolio. Tycker väl att det verkar ha varit en fjantig programidé att låta någon okänd bli kändis genom att "låtsasintervjua" personerna och spruta vatten genom mikrofonen. Idag läste jag att Säpo polisanmäler personen ifråga. Kan väl också tyckas fjantigt. Är det viktigare när tre kända personer görs till åtlöje? Tycker inte det. En mer intressant fråga är väl vad Säpo sysslade med som gjorde det möjligt att spruta vatten på vår statsminister. Tänk om det inte hade varit vatten de sprutat eller om det varit något vapen istället. Nä, sånt här beskydd skulle inte jag vilja ha!

måndag, maj 21, 2007

Mer träning idag...

Om det var kondition- och uthållighetsträning på fotbollen igårkväll så var det två gratis styrkepass på jobbet idag. Dels kom en 40fots container med verktygsskåp där de tyngsta vägde 55 kg per styck. Dels kom en del av en container på pallar där allt fick lastas om och sorteras. Totalt blev det säkert något tons vikt som man lyfte under någon timme. Lite armhävningar och sit-ups innan sänggången ikväll så är man riktigt vältränad...

Återstår att se om man kommer ur sängen i morgon!

söndag, maj 20, 2007

Många besökare blir det

Var precis inne och läste lite statistik på min lilla blogg. Den här veckan har det nu söndagkväll varit inne 196 unika besökare. Och totalt sett sedan starten för nästan ett år sedan har det varit inne 7313 unika olika besökare.

Tänka sig - så många har varit inne och läst mina små funderingar och idéer. Riktigt fantastiskt. Det enda jag tycker är lite tråkigt är att det inte är fler som lämnar lite kommentarer. Vore ju kul att veta vilka ni är som läser och kommer tillbaka då och då.

Fotboll idag igen

Egentligen la vi ju av med fotbollssöndagarna nere i Töråshallen. Men jag fick ett telefonsamtal ett par minuter i sex förra veckan då det saknas nån stjärnlirare. Hann inte ta tag i det då, men blev övertygad att hänga med idag. Tyvärr var intresset ännu mindre idag. Det blev totalt två lag med två spelare i varje med spel på tvären mot de stora innebandymålen. Jag och Frank mot Henke och Pagge. Efter en liten slö start kom vi igen i den andra och tredje perioden och på slutet av den fjärde och sista kvarten kunde vi helt enligt planen vänta ut de andra och vann till slut med tre mål. Det var riktigt jäkla varmt i hallen och svetten rann då det inte var många döda stunder. Återstår att se och hoppas att det inte blir någon träningsverk, men jag tycker benen känns tunga så det kan nog blir jobbit att ta sig ur sängen i morgon...

Skolkataloger

Satt och bläddrade igenom gamla tidningar och annart jag hittade i en gömma häromdagen. Som den samlare jag är hittade jag samtliga gamla skolkataloger - från klass 7 i Åsenskolan till avslutningsklasserna med studentmössa på Gärdesskolan våren 1994. Måste säga att det var ganska roligt att bläddra igenom de gamla klassfotona. Med skräckblandad förtjusning kan man ju inte annat att säga att man växte upp under dessa åren och det syns utveckling från år till år. Det är roligt att se hur de gamla frisyrerna och modet skiftar. Jag skulle väl inte påstå att jag låg särskilt långt framme på något av de fronterna men det blev väl iallafall bättre med åren. Kul att se hur man satt med benen i kors längst fram i sjuan. Minst i klassen sitter jag ihop med Jocke Karlsson och tjejerna Jenny Toresson, Annelie Dravnieks och Anna Sjöland. På kortet från trean i gymnasiet är jag åter på främsta raden. Men jag har iallafall växt till mig lite och sitter i rad med de flesta av de andra killarna i klassen. Utseendemössigt ett par steg framåt och glasögonen har fått ge plats åt linserna. Kanske ska fundera på att skaffa linser igen?

Slås samtidigt av hur många av de gamla klasskamraterna man aldrig ser nu för tiden. Visst, jag vet att en hel del har flyttat ut och att vi inte är så många som finns kvar på "hemmaplan". Men det skulle vara roligt att samla ihop klassen någon gång. Är det nån av er som läser detta och som håller med - hör gärna av er. Jag finns i telefonkatalogen...

lördag, maj 19, 2007

Tildenytt

Har fått ett par påstötningar om att det var länge sedan jag la ut några nyheter om min lilla systerdotter Tilde. Så nu är det väl dags att ta mitt ansvar som fadder.

Tiden springer iväg och Tilde har hunnit med både ett och annat. Vid första maj blev det en långweekend uppe i stugan på Resö. Där blev det en premiärtur i pappa Henriks nya båt. Den nya flytvästen passade perfekt. Och det är ju ingen tvekan om vem som är sötnosen - det står ju på mössan.Och är man på kusten måste man ju bara ha ett par coola solglasögon. Eller hur?Vad har mer hänt då? Jo, Tilde har ju börjat på babysim också. Och enligt rapporterna har det gått jättebra. Men än så länge är det bara mamma Helén som har vågat sig ner i vattnet med Tilde.






Annars går livet framåt för fullt. Det är fullt upp i kalendern - är inte Tilde och mamma Helén ute och handlar eller fikar så är det besök hemma eller borta. Här är föresten ett kort på Tilde och kompisen Tim Falk. Visst är de gulliga!Det var allt för denna gången. Ha det så bra.

Munskölj farligt i poliskontroll

Hörde nu på morgonen i TV4s nyheter att Östersundspolisen hade testat munskölj Listerine och sedan fått blåsa nykterhetskontroll. Och då visade apparaten positivt för rattfylla. Så med andra ord om ni sköter er munhygien - bli inte stoppade direkt på morgonen på väg till jobbet om du inte vill bli tagen för rattfylla. Enligt nyheterna så tar det minst tio dagar att bli friade från misstankarna efter blodprov.

söndag, maj 13, 2007

Årets ASKare igen

Igårkväll hade ASK årsfest. Tror det var den 39onde i ordningen. Bland annat fick jag redovisa omröstningen på vår hemsida om årets dam- och herrspelare, ledare och ASKare. Två solklara spelare i Christine Karlsson och Jim Sundgren (båda fick cirka 70% av rösterna). Destu jämnare i klasserna ledare och ASKare där det blev en rösts övervikt till Thomas Dyberg som ledare och - trumvirvel - Pelle Albertsson som årets ASKare. För min del blev det andra raka titeln på två försök. Måste göra nått rätt kanske?

fredag, maj 11, 2007

Lillasyster helén fyller år

Häromdagen var det Henrik och nu är det frugan Helen som fyller år. Man ska ju inte tala om en dams ålder så den biten lämnar vi. Men jag kan avslöja att det bara skiljer ett år på herr och fru Kardebratt ;-)

Stort grattis syrran. Hoppas du har nybakat hemma. Presenten kommer ikväll...

tisdag, maj 08, 2007

Omröstning på www.ask-handboll.com

Handbollen rullar på för fullt. Försäsongsträning tre kvällar i veckan fram till midsommar. Inga problem med fritidssysselsättningen alltså ;-)

På vår hemsida finns en omröstning där man kan rösta på bästa dam- och herrspelare, ledare och ASKare. Jag är nominerad i klasserna ledare och ASKare. Gå gärna in på http://www.ask-handboll.com/visanyhet.asp?rId=1637 och lägg en röst på er favorit ASKare. Ni kan ju även passa på att rösta på någon av de andra klasserna...

söndag, maj 06, 2007

BWO är tillbaka

Så är då Bodies Without Organs eller BWO som de numera heter tillbaka. Och med nya låten "Save my pride" går de tillbaka till de lite mer "synthaktiga" och elektroniska soundet från premiärcd:n "Prototype". Uppföljaren "Halcyon days" var lite mer skiftande i sounde och lät stundtals som pojkbandsballader. Inte min favorit precis..., men nu är det alltså mer synthar som gäller igen!!! Videon är fylld med klaviaturer och tankarna går till dansgolv med alla snygga laserljus och annat som flyger fram över skärmen. Marina Schiptjenko är lika cool och snygg som hon var redan under Page-tiden, Alexander Bard mustasch har vuxit ut till värsta slutspelsskägget och Martin Rolinski poserar och gullar sig som vanligt.

Save my pride är skriven av Bard och Anders Hansson och såg först dagens ljus med Alcazar. Men nu har alltså BWO gjort en cover på en "egen" låt. Ungefår som man gjorde med Obsession som ju från början var med Army of lovers. Varför skriva nya hits när man så många gamla höjdare att välja på? ;-)

Hoppas på en riktig succé och på uppföljare som är minst lika bra....

Svåger Henke fyller år

Idag har min svåger Henrik fyllt år. Eftersom det bara är damers ålder man inte pratar om kan jag avslöja att han fyller hela 27 år. Nu är han snart närmre 30 än 25 - ajajaj vad tiden går.

Hipp hipp hurra och än en gång - ett stort grattis.

torsdag, maj 03, 2007

Gulf är tillbaka

En klassisk logotyp är tillbaka i Anderstorp. Qstar har nämligen blivit Gulf. Kedjan bildades ursprungligen 1937. Men märket försvann på den svenska marknaden 1983 då Kuwait Petroleum Corporation köpte det och bytte då namn till Q8.

Men nu har alltså Nordic Oils som äger Q-star och Pump köpt rätten till namnet och byter ut sina mackar till klassiken Gulf. Först ut i Sverige är Anderstorp. På lördag var det visst någon cermoni med kändisen Bosse Bildoktorn. Men redan nu är skyltarna utbytta och för er nostalgiker har jag ett par nytagna foton.

tisdag, maj 01, 2007

Klämdagar

Klämdagar är ett märkligt fenomen. Man är ledig en dag och ska jabba dagen innan eller efter. Och tar ledigt denna klämdag. Men för många av oss blir det inte så. Micros butiker har öppet alla dagar och ska ha sina varor från oss på centrallagret så alla dagar som inte är helgdagar blir det till att jobba. Visst går det att ta ut semester men eftersom vi bara är 6 personer på lagret och det ska rulla på som vanligt går det ju inte att vara mer än 1 till 2 personer mindre.

Vad jag inte förstår är varför inte Handelsanstäldas förbund har det här som heter Arbetstidsförkortning. Många andra förbund har detta införhandlat vilket ger cirka en vecka mer ledigt per år! Perfekt att ta ut på såna här klämdagar. Som sagt många andra förbund har det - men inte handels. Nä då! Märkligt

Första maj

Så har det då blivit maj. Första maj idag och det betyder ledig dag i Sverige. Inte för att jag springer ute och demonstrerar med röda flaggor och plakat med slagord om någon nu trodde det (inte de som känner mig i allafall)!

Igår var det ju då valborgsmässoafton. Är ju på sina håll en festkväll. Själv har jag aldrig festat något på denna kungens födelsedag. Har faktiskt lite svårt för dessa fasta dagar då det ska festas. Men visst, jul, nyår, midsommar och så vidare har väl sin tjusning. Men nej, igår vart det inget partaj. men jag har i alla fall betalt alla räkningarna och deklarerat! Och det kommer att bli ett par tusenlappar tillbaka lagom till midsommar! Kommer alltså att bli större festkonto!