lördag, februari 24, 2007

Vinster idag

Det blev vinst i kväll för ASK. Kärra stod för motståndet och ASK kändes stabilare och säkrare under hela matchen. 32-28 blev slutresultatet men kunde blivit större. bägge lagen slarvade bort en del men ASK förde matchen. Vi klättrade om just Kärra i tabellen. Ska det kunna bli nogån plats till? Ny viktig match på torsdag - borta mot Kärra.

Mitt andra favoritlag Färjestad utklassade Skellefteå med 9-0 och befäste ledningen av elitserien. Känns som det tunga maskineriet från Karlstad har börjat uppvarvningen och den sista trimningen av maskineriet inför slutspelet...

Balladförbannelsen slår till igen

Så är då sista deltävlingen av melodifestivalen över. Jag varnade tidigare om både Sarah Dawn Finer och hennes ballad och Sanna Nielsen och hennes schlager. Både gick vidare bland de fem. Magnus Uggla och Sanna gick till andra chansen. Lite otippat för Uggla kanske men jag varnade för detta också. Men jag trodde det skulle ske på grund av After Dark. Så blev det inte. Denna floppade till en femte plats tack vare att balladförbannelsen slog till idag igen. Sarah Dawn Finer gick alltså direkt till globenfinalen istället. Frågan är hur många ballader det ska bli i finalen. Tommy Nilsson och Marie Lindberg är redan där. I andra chansen finns Uno & Irma och Sonja Aldén. Finns alltså en risk att varannan låt i globen blir en ballad. Zzzzz snark och sov gott.

De sista tre platserna gick till 6. Caroline Af Ugglas, 7. Amile Azar och 8. Verona. Hade dessa tre på de platserna. Trodde dock lite mindre på Af Ugglas.

Musikbyrån

Nmnde A-ha och "Take on me" i ett av de tidigare inläggen. Såg ett halvtimmes program från musikbyrån på SVT igårkväll. Det handlade just om norska popundret och deras slingande vägar fram till genomslaget med "Take on me". Riktigt kul program om denna en av 80talets bästa låtar och musikvideor.

Videon ser ni självklart här



Programmet finns på SVTs hemsida på denna länken

Kusin Marie mamma

Har ju glömt att rapportera att släkten har vuxit ännu mera. Min kusin Marie och hennes Pelle Blohm har fått tillökning. Stort grattis till er alla tre.

Eftersom Norrköping inte har samma policy som Värnamos sjukhus om att lägga ut foton på de nyfödda kan jag inte visa den nyfödda.

Musikfestivalens sista delfestival

Har lyssnat på kvällens låtar ifrån Gävle. Är ni intresserade och inte har varit inne på www.svt.se så finns låtarna där. Kan inte låta bli att skriva mina funderingar.

Innan jag hade hört låtarna gick mina gissningar till Magnus Uggla och Andreas Johnson. Men nu är jag inte lika säker...

Först ut är Magnus Uggla. Måste från början erkänna att jag gillar/har gillat Magnus under låg tid. Sedan "Välkommen till folkhemmet" och "Den döende dandyn" på 80talet känns det dock som om hans musik och texter står lite på samma plats och stampar. Och "för kund och fosterland" är tyvärr inget undantag. Arrangemanget, musiken och texten (komplett med "Uggla oooooa-oooooa") känns igen. Kan dock gå hem på grund av igenkännandets makt.

Nummer två är Emilé Azar. Har inte koll på den här killen sedan tidigare. Musikens "start och stopp" tempo sticker ut lite. Men ska inte kunna blanda sig i toppstriden. Plats 6-8 nånstans.

Tredje bidraget är Sanna Nielsen. Har varit med flera gånger tidigare. Brukar ha ballader, men har själv sagt sig ha en riktig rökare i år. Vet inte om jag vill hålla med om det, men är kvällens mest "gammel-schlager-bidrag". Kan kanske bli giftig på grund av det.

Nummer fyra ut är Caroline af Ugglas. Hennes lite hesa Janis Joplin-stil tilltalar inte mig och borde inte funka här heller. Sista plats-varning?

Andra halvan av startschemat inleds av After Dark. Christer Lindarw och Co var ju med förra året. Årets bidrag är en ordvits "(Åh) när ni tar saken i egna händer" (läs de första tre orden) där verserna handlar om "gör det själv"-profilerna Martin, Tina, Bosse och Ernst som gör det själva. Musiken låter som tja, Pet Shop Boys cover på "Go West". Kan faktiskt överraska. Vad sägs om texttraden "Sjysta ratta - fram med muffen"!

Låt nummer 6 är Sarah Dawn Finer. Kvällens ballad och ballader har ju gått vidare i varenda deltävling hittills. Och hon sjunger ju bra, men jag hoppas inte att ännu en ballad fixar det. Plats 5-6 kanske.

Näst sist är Verona med "La musica". Texten är på italienska? Har inte full koll men jag tror det. Låter nästan löjligt likt 90talsdiscorökaren Bailando med Paradiso. Lite smårolig men får nog tävla med af Ugglas om platserna 7-8.

Sist ut är en av förra årets jättar - Andreas Johnson. Lite besviken på låten, som inte når upp till Sing for me eller jättehiten Glorious. Men jag har svårt att se hur denna inte ska gå till final direkt.

Så min sammanfattning blir: Andreas Johnson till final. Magnus Uggla eller After Dark hänger med dit. Den som blir över går till andra chansen ihop med Sanna Nielsen.

fredag, februari 23, 2007

Melodifestivalen i Östersund

Har ju kommenterat de förra deltävlingarna så jag måste väl fortsätta med den tredje också. Ni som har följt mina inlägg har ju sett att mina favoriter inte har gått sådär jättebra. Förra helgen hade jag väl inga egentliga favoriter. Den jag tyckte var bäst var Magnus Carlssons "Live Forever". Lite lagom mycket 80tal. Av någon anledning tycker jag mig höra en del A-ha och "Take on me" på sina håll. Men vad hände? Den blev "bara" femma. Vad gick då vidare? Hade nog gissat på Magnus och Nanne. Nannes låt var en typisk "Nanne-låt" med ett ganska bra framträdande. Men den gick "bara" till andra chansen. Ihop med omgångens ballad framförd av Sonja Aldén. Vad är det med sverige och ballader? Trötta låta med någon smörig text. Usch. Hittills har någon ballad lyckats i samtliga deltävlingar. Har folk ingen smak eller? Ballader har inte gått hem sedan Johnny Logans framgångar för Irland. Jaja, varför hetsa upp sig. I mellanmjölkens rike och bland alla Absolute Music funkar det ju bevisligen. Till final gick istället Idol-deltagarna Bill och Bull, nä Måns och Sebastian menar jag naturligtvis. Otippat, men tonårstjejerna verkar ju har fri tillgång till familjens telefon. Och visst låtarna kan nog sätta sig. Efter några dussintals spelningar på Mix Megapol eller Rix FM...

Kvällens bottennapp var Sheida och låten "I mina drömmar". Asiatisk folkmusik möter svensk dito en en hemsk blandning. Hade hoppats att ingen skulle rösta på den men den slog båda de mer elektroniska danslåtarna MissMatch (inte så bra dock) och The Attic featuring Therese. Som sagt - obegripligt, men varför bry sig...

Ny vecka utan uppdateringar

Jaha så har det då gått en hel vecka utan att jag har uppdaterat min lilla blogg. Men lugn, lugn, jag har inte dött eller gått under jorden. Det har bara varit fullt upp och på de lediga dagarna har jag helt enkelt inte orkat uppdatera med nått inteligent (hahaha visst du, det har du aldrig gjort - ni behöver inte påpeka nått jag bjuder på den poängen). Vad har då hänt sedan förra torsdagen? Tja givetvis en hel del handboll. Två matcher, förlust hemma mot Skurup och vinst borta mot Cyrus. Ett par träningar. Varit hemma ett par kvällar och skött tvätten bland annat.

Sedan vet jag inte om jag har nämnt det, men min lillasyster Helén ska gifta sig med sin Henrik. Skitkul tycker jag. Men det betyder också en del jobb. Uppgifter till bröllopet såsom tal som ska fås ihop, intervjuer med bjudpar, föräldrar osv till programet ska göras. Och sedan är det ju annat som förknippas med bröllop som också ska planeras....

Men nu ska det förhoppningsvis bli en del fler uppdateringar kommande vecka, jag lovar...

onsdag, februari 14, 2007

Alla hjärtans dag

Idag är det "alla hjärtans dag". En dag då alla ska springa ut och köpa, presenter, blommor, godis och så vidare till sina nära och kära. Butikerna jublar och jag måste säga att jag tycker det känns lite konstlat att en speciell dag ska spegla dessa känslor. Skulle det inte gå lika bra att ge bort lite blommor (rosor?) vilken dag som helst? Eller en paket geléhjärtan? Eller är det så att vi är så dåliga på såna här känsloyttringar att det måste finnas en "alla hjärtans dag"?

Jag försöker bry mig om och visa mina nära och kära hur mycket de betyder så ofta jag får tillfälle. Men jag kanske inte är så bra på att utrycka det i ord eller i att köpa presenter. Så därför vill jag ta tillfället i akt och säga det här och nu:

- Jag älskar er alla och är så glad att jag har er!!!

Och jag passar på att välja ut och visa en musikvideo som jag tycker passar. Håll till godo!

måndag, februari 12, 2007

Dagens fräckis

Två väninnor var ute på en "tjejkväll", båda lyckligt gifta, trofasta och exemplariska fruar. Denna kväll blev det en aning för många Bacardi Breezer och när de var på väg hem, extremt berusade, blev de kissnödiga, och bestämde sig för att smita in på kyrkogården.

När den ena av dem var klar insåg hon att hon inte hade något att torka sig med, så hon tog av sig sina trosor och använde dem. Den andra kvinnan hade på sig ett par mycket exklusiva och dyra trosor som hon absolut inte kunde tänka sig att använda. Lyckligtvis hade hon satt sig bredvid en grav där det låg en vacker krans med ett stort sidenband i, så hon slet loss detta och torkade sig med det. När de var klara begav de sig hemåt, berusade och glada i hågen.

Nästa dag blev den ena kvinnans man oroad över att hans rara och oskyldiga fru låg kvar i sängen med en ordentlig bakfylla och funderade på vad som skett kvällen innan, så han ringer upp den andra kvinnans man och säger: -Dessa utekvällar måste genast upphöra! .. Jag har börjat misstänka det värsta. I natt kom min fru hem UTAN trosor, och hon ligger fortfarande i sängen....

-Det är väl ingenting, svarade den andre mannen, Min fru kom hem med ett kort uppstucket i häcken där det stod: Från oss alla på brandstationen, vi kommer aldrig att glömma dig.

...Tack för mailet Helén...

Färdig letat

Som jag skrev redan i lördags kväll tyckte jag att The Arks låt i melodifestivalen påminde om nått. Och efter lite lyssnande och detektivarbete har jag hittat orginalet! Gruppen heter Edison Lighthouse och låten "Love grows (where RoseMary Goes)"

Här är en video. Döm själva. Jag tycker nog låtskrivaren borde stå som medkompisitör och få lite betalt.

söndag, februari 11, 2007

Jörgen den störste

Idag skrevs det hockeyhistoria i Globen i Stockholm. Jörgen Jönsson gör sin 273:e match i tre kronor och blir främste landslagsspelare i Sverige någonsin. Efter premiär 93/94 har det alltså blivit 273 matcher och ett antal guldmedaljer. Målfarlig, bra passningsläggare, fenomunal såväl under boxplay eller med en man mer på plan. Vad kan man säga - komplett. Sällan skadad och alltid i form. Då blir det såhär många matcher.

Grattis Jörgen!

lördag, februari 10, 2007

Besvikelse idag igen

Precis som förra veckan höll inte min favorit i melodifestivalen. Att Ark skulle gå vidare till globen kunde man ju gissa på redan innan man hade hört låten. Och visst, låten var inte dålig heller så den platsen var väl helt ok. Men visst är det nått bekant med låten. Irriterande dock att jag inte kan placera det där jag känner igen. Men det kommer väl. Vem vet plagiatsnacket kanske sätter igång? Men vad är det med Sverige och ballader? Nu var ju Marie Lindberg och "Trying to recall" bättre än Tommy Nilssons sömnpiller till låt förra veckan. Men direkt till final? Ja nu blev det ju så. Kul att hon verkade bli så tagen av det iallafall amatör (så som "icke proffisionell (heltids)" artist som hon verkade vara. Och precis som förra veckan gick snyggaste tjejen vidare. Då Elin Lanto, nu Jessica Andersson. Men, men, men Jimmy Jansson och Cosmo4 bland de 5? Ja, alla småungarna som ränner och köper "Absolute Kids" har väl fri tillgång till telefoner. Men visst borde Lustans Lakejer varit med bland de 5.

Men som jag hörde Kinde säga i nån intervju, vilken artist säger nej till exponering i TV inför mångmiljonpublik. Och räkna med att få höra Lustans Lakejer på nästa handbollsmatch i en sporthall nära dig (om du befinner dig i Anderstorp vill säga).

fredag, februari 09, 2007

Bussresa

Så har det blivit fredag igen. Halvdag semester idag också. Varför då? Jo det är bortamatch med handbollen idag. Skurup på schemat. Längsta bortaresan för våren. Över tre timmars resväg. Har precis stannat och ätit pasta och köttfärssås på Erikslunds. Solen skiner och I-poden kör Lustans Lakejer för fullt. På videon har vi sett "Tillsammans" och hörde jag inte fel var det "Austin Powers" på gång om en stund.

Matchen börjar 19:00 och vi siktar givetvis på att vinna och komma hem med två nya poäng. Hemma nån gång framåt 23 till midnatt. Vilket underbart sätt att tillbringa en fredagskväll...

torsdag, februari 08, 2007

... och växer

Och natten till idag torsdag klockan 02:27 fick mina tidigare grannar Helena Magnusson och Mattias Falk en son. 52 centimeter och 3400 gram. Från fotot att dömma är han otäckt lik Mattias så jag tror inte att han kan förklara bort den här lille ;-) Grattis allihopa och hoppas ni mår bra.

Förhoppningsvis växer han upp och blir en FBKare precis som sin pappa. Men med lite bättre musiksmak ;-)


Det blir full fart på Hagvägen om ett tag - Helena och Mattias bor bara ett par hus ifrån Daniel och Emmeline.

Anderstorp växer...

Fler och fler bäbisar blir det. I tisdagskväll fick go-cartuthyraren och före detta ASKaren Daniel Gustafsson och hans Emmeline Andersson en liten dotter. Grattis till er.

onsdag, februari 07, 2007

Guld till Anja

Så började då tävlingarna i Åre igår tisdag. Kan inte annat än att bli imponerad av fröken Pärsson. Efter att ha haft en säsong med frånvarande resultat så kliver hon upp i startkuren den första tävlingsdagen i VM på hemmaplan. Som största svenska stjärna har hon hyffsad press på sig. Och vad gör människan? Tar ledningen från första mellantid och hela vägen till mål. Som sagt - kan bara bli imponerad. Grattis Anja.

Lustans goes nutid

Johan Kinde från gamla favoriterna Lustans Lakejer var på besök hos Adam och Gry i äntligen morgon i går morse. En del prat om dåtid men mest nutid. Melodifestival på lördag och spelning i Göteborg central igår. Fick även reda på att det är en ny samlingsskiva "Samlade synder 1981-2007" på gång i mars och en helt ny cd senare under året. Dessutom spelades en ny version av "Diamanter" stöpt i ny, mer up-to-date-synthig form. På myspacesidan finns smakprov.

Ser verkligen fram emot melodifestivalen på lördag och "Allt vi en gång trodde på". Blir röstningspremiär för Pelle för i år.

Det är farligt att hjälpa till

Läste i eftermiddags om en taxichaufför ifrån norrland (tror det var i Piteåtrakten). Han hade kommit fram till en trafikolycka. Temperaturen var -25 grader och ett par skadade sattes i hans taxi. När räddningstjänsten kom fram frågade de var de skadade fanns. När de fick svaret "i min taxi" tog de helt enkelt fram "tryckluftskonservöppnaren" och skalade av hela taket efter fönsterstolparna. Trots att bilen inte varit inblandad i olyckan!

Så kan det gå. Undrar vems försäkring och självrisk som rycker...

måndag, februari 05, 2007

Enjoy the Silence 16 år

Idag är det läge för ett "födelsedags"firande. 5 februari 1990 släpptes nämligen Enjoy the silence i england.


Föregående albumet Music for the masses var en stor framgång och blev ett genombrott på bredare marknad i USA. Turnén som följde avrundades med jättespelningen p åRose Bowl Pasadena utanför Los Angeles. Nära på 80ooo personer såg bandet och finns bevarad på filmen 101. Sedan kom singlen Personal Jesus som trappade upp föväntningarna ännu mer. Och sedan kom då Enjoy the Silence som appetitretare innan albumet Violator som slutgiltigt skickade in bandet i elitserien bland världens största band. Och att tänka sig att det redan har gått 16 år sedan dess....


1990 - Sverige marscherade ur fotbollsVM (1-2, 1-2, 1-2), jag slutade högstadiet och åkte på husbilssemester till spanien och Costa Brava med kusin Jonas och föräldrarna Britt och Bengt. Och som sagt släpptes en av världens bästa låtar....
Anton Corbijns underbara video ser ni här nedan

Buzzutmaning

I lördags var några av "småkillarna" i handbollslaget (är ju typ 15 år äldre än en del av dem) hemma och lånade mitt playstation spel Buzz. För er som inte är inne i tvspelsträsket är det ett frågesportsspel med tryckknappar ala tvstudions. Jag har Buzz Music Quiz (föga förvånande kanske ;-) ).

Hörde att målvakten Jonathan Averstedt och han tjejkompis var bäst. Kanske läge på ett mästarmöte? En riktig utmaning! Vore kul att visa "knattarna" vem som är herre på täppan.

söndag, februari 04, 2007

Förhandstipsen gick in

Jaha, så var då första deltävlingen av melodifestivalen avklarad. Helt i linje med förhandstipsen gick Anna Book och Tommy Nilsson till final. Och som jag var inne på redan igår fick Andreas Lundstedt det svårt att ta sig vidare. Har lite svårt att placera hans låt. Någonstans tycker jag att den påminner lite om Justin Timberlake.

Snyggast igår var ju Elin Lanto som gick vidare till andra chansen. Lite "Madonna möter Cabare". (Bilden till höger är länkad från aftonbladet). Och låten var väl ihop med Lundstedt det "modernaste" igår. Elins låt hade ju dessutom en refräng.

Inte lika fint väder som igår så idag blir det nog ingen promenad. Idag blir det istället handboll på tv. VMfinal och match om tredje pris. Efter det blir det väl en timmes fotboll i töråshallen innan även denna helgen är avklarad.

lördag, februari 03, 2007

Melodifestivalen här igen

Så har det då gått ett år sedan sist och det har blivit dags igen: melodifestivalen är här igen.

Som vanligt blev det massa tjafs förra året när Lordi gick och vann internationella finalen. "Det är ingen äkta schlager" och "det här blir döden för schlagerfestivalen". Förstår inte varför sverige ska vara så förbannat insnöade på det här ordet schlager. Schlagern är död - fatta att programet heter MELODIfestivalen. Schlager var väl ett ord för en massa decennier sedan som snarast skulle kunna översättas till hits i dagens svengelska.

Nåja, efter denna utsvävning, - dagens deltävling i Jönköping. Efter att ha hört låtarna kan jag konstatera att det inte finns några dunderhits. Inga direkt "gammelschlagerdängor" ala Carola heller. Närmst den titlen kommer väl Anna ABCBook. Hon och Tommy Nilsson får flest förhandstips. Tommys låt tycker jag var en tråkig ballad, men vem vet den kanske växer. Min favorit var Andreas "Alcazar" Lundstedt. Närmsta dansrökare ikväll i någon obestämdbar 70- till 80talskostym. Men den lär nog inte vinna.

Skönt att ha något att debatera och gilla/hata den närmsta månaden! Ser redan fram emot nästa vecka och gamla favoriterna Lustans lakejer!!!

Ingen vinst igår

Lyckades inte vinna något igår i de två lotterierna jag var med i. I halvapottenlotteriet vid handbollsmatchen blev det ingen vinst. 1330 kronor missades där.

Och under andelslotteriet Sållet efter matchen var jag kvar när bara tre andelar fanns kvar. Totalt alltså 100 andelar och jag hade överlevt 97 dragningar. Men självklart åkte jag ut i det 98e draget!!! Grrr! 99an fick ett tröstpris och högvinsten på det sista draget fick 2000 kronor. Fick iallafall överta tröstpriset eftersom den vinnaren inte fanns på plats. En chokladkartong! Merci!!!

Men - för att citera Tony Richardsson/Robert Gustafsson "Jag är inte bitter!"

Ny vinst

Igår var det hemmamatch. Fredagsmatch och smålandsderby mot Cyrus. Och som väntat blev det vinst. Allt annat hade varit snudd på skandal. Jag lider verkligen med jönköpingsborna som bara har tagit två poäng hittills, men de håller verkligen inte division ett klass. Efter att beslutet om en allsvenska nästa år ändrades strecken i tabellen och Cyrus får nu chansen att kvala sig kvar. Får de inte bättre ordning på spelet är det inte säkert att de fixar det.

ASK då? Tja, har ju blandat och gett kraftigt under säsongen. Men efter två segrar känns det som vi kan börja avancera i tabellen. Skurup borta nästa fredag. Vinst där och vi börjar få ordentligt häng på den där hägrande tredjeplatsen!

torsdag, februari 01, 2007

Lyssna på musik och bli gay?

Läste häromdagen på aftonbladets hemsida en artikel om kristna sekten Love Gods Way. De varnar sina anhängar för musik. Och det är inte som på goda svenska 80talet där Sivert Öholm varnade för hårdrock som var skadlig och djävulsdyrkande. Nä, dessa armerikaner hävdar att: "One of the most dangerous ways homosexuality invades family life is through popular music. Parents should keep careful watch over their children's listening habits, especially in this Internet Age of MP3 piracy.". Wow Vad sägs om den salvan!!! Jag menar, som synthanhängare är det ju inte någon nyhet att många av mina gamla idoler inte varit straighta. Och det har jag absolut ingenting emot. Jag menar, oavsett vad du lyssnar på är det ju inte deras sexuallitet du lyssnar på. Eller?

Det finns som sagt flera väntade namn på listan: Erasure, Pet Shop Boys, Frankie Goes To Hollywood, Scissor Sisters, Elton John, George Michael och så vidare.

Hittar även mitt kära Depeche Mode på listan. Martin har ju skrivit mycket om kärlek och sex men homo?

Men ännu konstigare är flera andra grupper: Vad sägs om Nirvana, Metallica, Marilyn Manson, Frank Sinatra, Rolling Stones, Motorhead för att bara nämna några. Jag har inte superkoll på dessa artister, deras sexuallitet och låtar men de är inte de första jag tänkter på när nån säger bögmusik.

Det mest märkliga är väl ändå hur folk kan sprida och stå för sådanahär fördommar 2007. Men det är väl inte så mycket annat att vänta av amerikanska kristna sektliknande grupper. Det var ju trots allt de som såg till att George Bush fick fortsätta som president.

Nä, stäng in er i isolerade rum och släng TVn och radion och datorn så ni inte riskerar att bli "drabbade" av sån här hemsk musik. (Observera Stark ironi).

TVkväll

I tisdags var det besök modell större på ågatan. Det hela började i bussen till handbollsmatchen i måndags. Tränare Rydh har inte TVkanalen sportexpressen där handbollsVM går. OCh satt och spånade på en alternativ träning dagen efter match. Pulkaåkning blev löpning och efter det skulle det vara perfekt att se Danmark-Island. Men ingen av spelarna eller hotell Åsen hade heller denna kanalen. Fick ju krypa till korset och erkänna att jag har den i mitt utbud, vilket resulterade i att cirka 14 spelare och en ledare kom indundrande med 5 familjepizzor klockan 20:00!!! Alla fick inte plats i soffan, men med lite stolar, pallar och god vilja tror jag alla såg plattskärmen.

Härligt att se hur idrotten förenar!

PS Och visst lyckades jag bli av med alla. Björkman (vem annars ;-) ) blev sist efter att ha sett andra matchen mellan Frankrike och Kroatien. Men nån gång där framåt 23:45 kunde jag gå och lägga mig...

Får se om det dyker upp nån med mat till mig efter dagens träning...