tisdag, januari 30, 2007

VINST & POÄNG!!!

Igår var det riktigt härligt att se på handboll. Trots en dålig start av matchen med underläge 7-2 efter 9 minuter så kämpade killarna sig in i matchen och vände och vann. 2007 års första vinst därmed ett faktum och lite leenden och skratt i omklädningsrummet. Bara att hoppas att det har vänt nu. Länsderby mot jumbon Cyrus på fredag i sporthallen. Då jäkla!!!

Blev på gott humör redan på uppvärmingen. Kärra spelade Depeche Mode och Enjoy the silence. Låt vara att det "bara" var remixen från 04 men va tusen - DM är DM. Och det blev ju vinst så det får nog bli en repris på fredag.

Här är videon förresten.

fredag, januari 26, 2007

Färjestad i toppen

Idag har man kunnat vara lite extra stolt när man har druckit kaffe ur Färjestadsmuggen på jobbet. Eller när vi spelat skitgubbe med FBKkortleken på fikarasten. Som boende i småland och Jönköpings län "ska" man ju hålla på heliga HV71. Men så länge jag kan minnas har jag hållt på Sveriges bästa hockeylag - Färjestad. Och igårdagens toppmöte i vargens kula, förlåt tjurarnas ladugård (hahaha) blev det ju vinst och övertagande av serieledningen. Och detta trots att massor av spelare med Nordström och Prestberg i spetsen saknades på grund av sjukdom.

Nu jäkla börjar slutspurten mot slutspelet och ett nytt guld! (Var jag för kaxig nu?)

onsdag, januari 24, 2007

Grattis Fidde och Nina

Kan rapportera att min gamle klasskompis och före detta handbollstränarkollega Fredrik Emilsson och hans tjej Nina Johansson fick en liten son igår morse klockan 6:26.

50 centimeter lång och 2885 gram lätt. Som sagt det går värsta epedemin med barnafödande i bekantskapskretsen för tillfället ;-)


lördag, januari 20, 2007

Arbete under resten av helgen

Så är det så lördagskväll och jag kan nästan räkna upp hela min resterande helg. Ikväll är jag på arbete. Jag är nämligen inhyrd som DJ på en examsens- och 40årsfest i Gislaved. Min chef Anders har nämligen en fru som fyllt/snart fyller 40. Och dessutom har hon precis tagit examen från polishögskolan. Så där kommer resten av lördagskvällen att tillbringas. Gissa vilket årtal som kommer att dominera på dansgolvet om jag får bestämma....

Imorgon är det avresa med handbollen vid 11:00. Förhoppningsvis åker vi hemmåt med två poäng framåt kvällen. Sedan är det äntligen dags att få åka tillbaka till jobbet på måndag morgon...

PS Det regnade när jag åkte till Gislaved så det blir nog slask av snön den här gången också.

Säkerhet hos Nordea

I veckan pratades på nytt om hackers framfart mot Nordea. Fattade inte riktigt vad som låg bakom denna "kupp". Det är märkligt att det är hos Nordea det är problem varenda gång man hört om sånt här. Vet inte om det beror på att deras säkerthetssystem är baserat på "skraplotter" där man skrapar fram inloggningskoder. Istället för andra bankers elektroniska dosor som genererar koder.

Jag fick precis ett mail där någon vill ha mina konotuppgifter för att Nordea uppdaterar sina system. Hur kan folk gå på sånt här? Och hur väljer de som står bakom sånt här ut vilka de skickar mail till? Jag som inte ens har Nordea...

Här är en skärmdump på mailet. Dubelklicka på bilden för att läsa det.

Snön faller i Anderstorp

Idag kom snön tillbaka till Anderstorp. Började med små flingor som blåste in och tilltog efter ett tag till att bli ganska rejält snöande. När jag tittar ut nu snöar det fortfarande och det ligger flera centimeter på marken.

Personligen gillar jag snön - det lyser upp det annars så tråkiga mörka. Usch för 5 grader varmt, regn och mulet mörker. Bara att hoppas att det får ligga ett tag. För slask - det är inte roligt det heller.









Besök

Jag hade besök på fredagskvällen. Helén, Henrik och Tilde var och hälsade på. Vet inte vad det var som lockade mest - mitt sällskap, menyn som bestod av Tacos eller det faktum att Henrik inte hade varit nere och provat mitt nyinköpta Playstation än. Han hann med en omgång Grand Turimso 4 under tiden jag och Helén lagade mat och sedan slutade det 1-1 i matcher i NHL 2006.


Tilde verkade trivas bra på Ågatan också - även om hon gjorde sig hörd när hon också ville ha mat.


torsdag, januari 18, 2007

Tildebilder

Har ju faktiskt inte lagt ut några bilder på vår senaste familjemedlem Tilde än. Har helt enkelt inte tankat över några från kameran förren nu. Så här kommer ett gäng - håll till godo.

Till vänster- Tilde på BB
Till höger - Stolt morbror med Tilde








Mellan bilden till vänster: Tilde hos farmor Mona-Lisa. Till höger: hela familjen Kardebratt/Albertsson.

Understa bilden till vänster: Första hembakade födelsedagstårtan. Till höger: nybytt och med pyjamasen på.

Johanna och Mattias förlovade

Med risk att det här börjar låta som familjesidan i Värnamo Nyheter så är det väl bara att fortsätta med gratulerandet.

Min kusin Johanna Albertsson och hennes kille Mattias Uhlman var på resa i Frankrike och passade på att - förlova sig.

Stort grattis även till er!!!

Mer bäbisar

Barnen står som spön i backen. Helt plötsligt vet jag massor med par som går i väntans tider. Värsta babyboomen i Anderstorp - kanske är nått i luften eller i vattnet. Bäst att akta sig.

Senast i raden är min före detta arbetskompis Magnus och hans Mona som fick en liten kille. 48 cm och 3440 gram.

Grattis till er allihop!!!

söndag, januari 14, 2007

Per drar fram över Sverige

Vaknade av att höra vinden vina runt min takvåning. Storm- och orkanvindarna som det har pratats om har dragit in och når även småland och Anderstorp. Tur att man har hållt sig inomhus än så länge under dagen. Men det är inte lätt att hålla sig sysselsatt här heller. När vinden rycker i parabolantennen så att bilden försvinner flera gånger i minuten...

Läste också att ovädret döpts till Per - vet inte vad det ska betyda...

lördag, januari 06, 2007

Galna amerikaner

Mycket är helt uppåt väggarna i det stora landet i väster. Det faktum att företag och tillverkare av prylar skriver användarmanualer tjocka som tegelstenar för att presentera allt som deras produkt INTE ska användas till för att undvika miljondollarstämmningar är bara en sak.

Läste om en lista på bästa/värsta varningstexterna på artiklar. Här kommer några exempel.

Stoppa inga personer i denna tvättmaskin.
Använd aldrig en tändsticka eller någon annan eldslåga för att kontrollera bränslenivån i denna båt.
Försök inte torka din telefon i en mikrovågsugn.
Läs inte denna telefonkatalog medans du kör bil.
Använd inte denna filt som skydd mot tornado.
Ta bort barnet ur sittvagnen innan den fälls ihop.
Stryk inte kläderna medans du har dem på dig.

Hur ser den människan ut som funderar på att göra de här sakerna. Och hur går tankarna när han eller hon läser varningstexterna? "Va, går det inte att tvätta Johan genom att köra honom i tvättmaskinen?"

Ja jag säger då det. Och de ska se sig som världens främsta land och skyddare mot farliga personer och hot i övriga världen...

fredag, januari 05, 2007

Tilde uppdatering

Helén och Henriks lilla Tilde är 50 centimeter lång och väger 3250 gram.

Inga foton än dock...

Morbror Pelle

Dagens största händelse är väl ändå att jag har blivit morbror!!! Helén och Henrik har blivit föräldrar till en liten dotter! Har jag förstått det hela rätt blir det en liten Tilde.

Redan i tisdagskväll efter att de hade varit uppe hos mig satte verkarna igång på Helén och efter inrådan från BB i Värnamo åkte de in i onsdags morse. Men trots att verkarna fortsatte hände inte mycket mer. Efter en övernattning fick de åka hem. Men igårkväll hade verkarna blivit ännu värre och de åkte in för ännu en övernattning. Men i morse hade det ännu blivit nått. Men nu eftermiddag, ett par minuter i halv fyra, var väntan över. Tilde tittade ut, enligt rapporten med mörkt hår och stora blå ögon och alla tre mår bra.

Stort grattis till er och jag hoppas kunna återkomma med bilder vad det lider!!!

Vecka ett snart slut

Jaha, då har det gått några dagar till utan att det har blivit några uppdateringar. Vad har då hänt sedan nyårsdagen då jag skrev senast?

Tja först fyllde jag ju ännu äldre i tisdags. 33 numera - det börjar bli många ljus på tårtan. Sedan dess har det varit jobb och handboll i vanlig ordning. Och idag är det trettondagsafton. Många har visst haft ledigt idag och våra kollegor i MICROs butik i Anderstorp stängde tidigare - men inte vi på centrallagret. Nä vi körde till 16:00 som vanligt!!!

Och en sak till men det kommer ett separat inlägg om...

måndag, januari 01, 2007

Nytt år 2007

Så är då 2007 här och detta blir årets första inlägg. Blev ganska lugnt firande så det blev inte så farligt med dagen efter tröttheten. Men tack vare att man inte kom i säng förren efter två till halv tre någon gång så var det gott med en sov morgon idag.

Jaha - januari nu då. Får väl städa lite här nu i eftermiddag. Eftersom man fyller år i morgon finns ju risken att det kommer besök...

Hittills har året varit blåsigt och regnigt. Men det blir väl bättre får man hoppas.

God fortsättning på er!