söndag, november 19, 2006

Så lite tid och så många uppgifter

Är det svårare att leva som singel än som par, sambo eller gifta?

Nu har jag ju inte provat på mer än singellivet, men jag skulle nog hävda att det är svårare. För min egen del kan jag dra ett par exempel ur mitt liv. Att hinna med alla måsten är ett enda långt kämpande. Städa, tvätta, diska och laga mat. Handla. Gå ut med soporna osv. En del saker varje dag, andra flera dagar i veckan och nån varje vecka. Att vara två innebär att man "bara" behöver göra hälten av alla dessa saker. När du som singel inte är hemma sköts ingenting i hemmet. Allt stannar av. Är du sambo gör förhoppningsvis sambon nått om han/hon är hemma.

De åtminstone två vardagskvällar som är mina handbollskvällar hinns det inte med något annat. Bara hem och duscha, äta och gå och lägga sig. "Det blir ju flera kvällar över" - säger du kanske? Jo visst men allt som oftast är det mycket som ska göra dessa kvällar. Är man då upptagen med annat eller för trött för att ta tag i dagens sysslor skjuts dessa lätt framför dig. Som en snöhög som blir större och större...

Helgerna då? Då måste man ju bara hinna med en massa. Visst! Som denna helgen. Hängde med till Jönköping och shoppade nära på hela lördagen. Bortbjuden efteråt och inte hemma innnan det var nattinattidags. Söndag. Sovmorgon och sedan frukost. Startade ett par maskiner tvätt, var och handlade lite och sedan var det handbollsmatch. Hemmamatch så det var ingen bussresa på en massa timmar. Men det blev ändå bara matbeställning, äta, titta på tv, lite bloggande och gå och lägga sig efteråt.

Och sen ska vi inte nämna den ekonomiska biten av singellivet. Alla fasta avgifter: hyra, tele, internet, tv, el, vatten osv har du oavsett om du bor själv eller tillsammans med nån. Bor du själv får du dock betala hela räkningen själv. Läste nånstans att nån politiker hade förslag på ett singelavdrag. Ska nog undersöka det närmre och stödja den idéen. Eller kanske hitta nån att bo ihop med. Men det är ju tyvärr inte upp till enbart mig...

Äntligen poäng

Idag var det dags för säsongens andra möte med Göteborgslaget Kärra HF. Förlust på bortaplan har sedan följts av 6 förluster till, så vi hade revanchs att utkräva. Såg väl stundtals riktigt bra ut. Vi ledde matchen ett tag, de tog tillbaka och så gick det fram och tillbaka. De sista minutrarna var det dock Kärra som var steget före. Nu slutade matchen oavgjort 32-32 vilket både kändes skönt och för jäkligt. Skönt för att det äntligen blev poäng. För jäkligt för att jag tycker att vi borde fått med oss bägge poängen. Men det tyckte säkert gästerna också så vem vet det kanske var rättvist ialllafall?

Ny match på onsdagkväll, borta mot Cyrus i Jönköping. Cyrus som hittills bara har en vinst. Måtte de inte ta sin andra mot oss. Vi har ju för det mesta svårt för matcher i Jönköpings idrottshus eller kåken som det kallas.

onsdag, november 15, 2006

Orup

Idag hade jag tänkt spida lite mer svensk musik. En gammal favorit från 80talet faktiskt (kan ni tänka er ;-) ). Nämligen Orup. Hans förmåga att skriva hits har jag fallit för i 20talet år nu. Från solodebuten med "Är du redo" till senaste "Måndag Fredag". Första albumet innehåller bara klassiker och det andra är inte mycket sämre det. Sedan var det dags för en engels utsvävning som inte riktigt gick lika bra försäljningsmässigt. Mycket av den Orupska identiteten tycker jag sitter i texterna. Men jag tycker ändå "Orupean songs" har sina stunder. "Stockholm och andra ställen" är ren och skär klassisk Orup disco igen. Sedan tappade jag väl lite av fokuset på honom några år. Även om radiohitsen letade sig in i mitt medvetande. Och så nu då efter frånvara från rampljuset under hela 00talet (om man frånser Lena PH-framgångarna) så är det dags för comeback. Har inte köpt albumet än, men efter att ha lyssnat på hemsidan så är det bara en tidsfråga.

Ville såklart visa en video också. Fanns förvånantsvärt få på youtube. Men en klassiker från 87 är Jag blir hellre jagad av vargar. Så håll till godo.

tisdag, november 14, 2006

Dagens musikvideo

Det var ju ett tag sedan senaste musiktipset. Senaste gångerna var det svensk mainstreampop från 80talet. Nu flyttar vi fram till 90talet och lite hederlig synthpop. S.P.O.C.K heter gruppen och ET phone home heter låten. Riktig gammal goding. Musik gjordes av Eddie Bengtsson som också gjorde musiken i kultgruppen Page. Lyssna och njut!!!

måndag, november 13, 2006

Drömmar

Är inte utbildad på drömmar men har läst att det är något med det undervetna som tuggar och maler i huvudet. Sedan finns ju dem som ska tolkar drömmar och de som påstår påstår att det finns sanndrömmar.

Trots att man sover ett antal timmar varje natt och drömmer under dessa så är det sällan jag iallafall minns vad jag drömmer. Men i natt drömde jag nått som jag mindes lika väl som om jag hade varit med om den i verkligheten för 10 minuter sedan. Först var det någon som pratade om en före detta klasskompis från gymnasiet och att hon hade frågat om mig. Och helt plötsligt träffade jag henne, pratade och allt var jättebra och trevligt ... och sedan vaknade jag. Det märkliga är att jag inte har träffat den här tjejen på minst ett år och inte ens haft en tanke på henne på bra länge. Under skoltiden och även efteråt blev jag "mobbad" av de närmsta kompisarna med "Åsen" i spetsen på grund av henne. Och inte mobbad på grund av henne; nä hon var både snygg, snäll och hade bra musiksmak (gillade Depeche). Nä, det var att jag i nått svagt ögonblick hade erkännt för kompisarna att jag gillade henne men inte vågade säga nått. Och nu helt plötsligt drömmer jag nu om henne. Vad ska det betyda? Jag som inte tror på sanndrömmar eller på att det finns någon djupare mening av sina drömmarna.

Eller gör det? Ska nog gå och lägga mig snart...

Depeche årets grupp

Vet inte om ni såg på MTVgalan som gick häromsistens (är det nån som tittar på MTV längre? Jag minns på mitten av 80talet då musikvideor var nytt och spännande och MTV coolt. Nu känns det mest som en gäspning!) Depeche Mode gick iallafall och knep priset som årets grupp!!! Inte illa för en gammal dinosaurie så där 25 år efter debuten. Vilka skulle kunna matcha det? U2 eller REM kanske. Eller Rolling Stones. Hemska tanke. Nä, go DM go!!!

Mycket firande

Det är mycket firande i dagarna. Igår söndag var det fars dag. Eftersom vi hade avresa redan 11:15 med handbollen blev det verken någon söndagslunch eller farsdagsfika på Bäckgatan. Hann dock runt och gratulera med en trisslott innan jag satte mig på bussen. Den riktiga presenten (ett par nya gummistövlar) fick lillasyrran äran att lämna över.

Och idag fyller mamma år. Ny present och idag hann jag med fikan också. Ett par små (måste ju tänka på vikten!!) tårtbitar, kakor och kaffe innan det nu har blivit dags att åka hem och byta om för att åka på handbollsträning. Igen.

Men om ni (mamma och pappa) nu skulle se det här (vilket är tveksamt eftersom den gamla PCn på Bäckgatan sällan är inne på internet) så stort grattis på er bägge två!

Mycket att göra...

Hoppsan, här har det snart gått två veckor sedan senaste inlägget. Visst har jag mycket att göra, men inte så mycket att jag inte hinner ägna ett par minuter åt lite skriverier här. Vad har då hänt sedan senast. Ja, ett antal handbollsträningar, två bortamatcher som båda två blev förluster. Tuffa tider som han poeten Gessle skrev. Sju matcher på raken nu utan poäng. Både matchen igår och den förra fredagen borde dock ha blivit vinster för västbos orangetröjade handbollskillar. Men nu är det som det är, inte mycket att tjata om. Vi måste kunna kämpa och spela bra en hel match och det har vi inte gjort på ett tag nu.

På jobbet är det också fullt upp, tro det eller ej. 95 pallar skickades förra veckan. Tunnelseende och fokusering på att klara de mest viktiga uppgifterna - allt annat fick läggas åt sidan. Idag skickade vi 27 pall vilket nästan vägde 5,7 ton. Inte illa då hälten av pallarna var fälgsidor. De övriga kvällarna har mest varit vila och återhämtning. TV och ett eller annat kapitel i senaste inköpta boken Änglar och demoner av Dan Brown. Och försöka hålla kontakten med familjen lite ibland också...

onsdag, november 01, 2006

Mera vinter...

November!!! I morse var det dags att skrapa rutorna på bilen igen. Och den här gången var det faktiskt vitt även på biltaket och runtomkring i trädgården. Minusgrader och mössa och handskar på.
Hmmm, inte roligt kanske men allt har väl sina fördelar. Tror jag ska leta fram vinglöggen som blev kvar i vintras och värma på. Sitta under filten i soffan och mysa och bara slappa.

Men först kanske man ska fundera på att byta till vinterdäcken på min kära Golf. Det är ju nästan vinterväglag ute nu och man vill ju inte bryta mot lagen! Det har jag aldrig gjort tidigare så varför börja nu...